Aký je postup pri zlomenine?

mojong
15. apr 2019

polozim mozno uplne hlupu otazku, ale kedze som sa s danou temou nikdy nestretla, nie doteraz som sa osobne zlomeninam vyhla takze, ozaj neviem aky je postup....
ide o to ze dcera si zlomila ruku, boli sme na pohotovosti, spravili rtg snimky, dali sadrovu dlahu, strcili mi do ruk papier ze za 5-6 dni kontrolne rtg, a kedze mi dr. utiekol k dalsiemu urazu nestihla som sa spytat nic. Otazka moja je kam potom mam ist s tym kontrolnym snimkom? a ako postupovat dalej? dakujem za ochotu aj ked v uplne banalnej otazke.

prevenar
15. apr 2019

@mojong ..musis docielit, aby sa nejaky lekar pozrej na ten kontrolny snimok a mozno aj na ruku dietata . zvykne sa po 6 dnoch robit nova sadra, lebo ruka odpuchne.

ak je vsetko ok , dostane novu sadru na 4-5 tyzdnov a to je vsetko . 🙂

mojong
autor
15. apr 2019

@prevenar dakujem to mi doslo ale nemam paru kam s tym snimkom. chirurgia?alebo nejak najst toho co bol na pohotovosti? alebo kam? mam z toho pomaly fobiu, neznasam nemocnicu, bola som len 2x ked som bola rodit.....a teraz tam idem s oboma detmi sama naslepo......viem ze to znie uplne trapne, ale co uz narobim.

beky1813
15. apr 2019

Normalne na chirurgiu

0silvia0
15. apr 2019

@mojong treba ísť na chirurgiu, kam podľa obvodu patríte. Choď na polikliniku, na informáciách sa spýtaj, kam patríte podľa obvodu, s papierom z pohotovosti sa ohlásiš u sestričky a ona už povie, či máte ísť na snímok alebo čakať v čakárni. Absolvovala som to so synom pred 2 rokmi.

mojong
autor
15. apr 2019

@0silvia0 @beky1813 dakujem velmi pekne, papier z pohotovosti prave nemam, nedali mi ho, len doporucenie na kontrolne rtg,....

wetsel
15. apr 2019

@mojong ak ste boli na úrazovke, pohotovosti tak so snímkom a spravou k chirurgovi na ambulanciu treba, podla toho ku komu patrite (povie pediater) alebo si vyberieš sama 🙂

0silvia0
15. apr 2019

@mojong to je čudné, že ti na pohotovosti nič nedali.

17juraj17
15. apr 2019

@mojong Do nemocnice na chiru. S papierom na kontrolu. Vacsina sprav uz nosit netreba. Maju to v pocitaci pristupne ako aj rtg snímok. Neviem presne ako to u vas chodi. Ale predpokladam ze na info objednat sa a potom uz len pockat na zavolanie.

ciarraa
16. apr 2019

Spravia ti teda dalsi snimok a s nim na chirurgiu. Tam vas asi poslu do sadrovne a daju jej na rucku normalnu sadru

mojong
autor
16. apr 2019

@ciarraa dakujem, zajtra to snad nejak zvladneme 🙂