icon

Dieťa padlo zo sedačky

20. jún 2025

Moje 19 mes dieťa padlo zo sedačky ( 42cm má ) na čelo
- plač
- upokojenie
- zatiaľ behá papa normálne rozprava oslavuje členov rodiny
- na čele zatial červene ako po bežnom náraze

Sedela som pri ňom bola to sekunda !

PS - stalo sa to 1x som mega vyplasena

Moje otázky - čo zlomená lebka / otras mozgu / zlomené vazy / krvácanie do mozgu / čo iné môže hroziť ?

Mám utekat dr ?

Prosím o rady !

veklipo
20. jún 2025

Ja som si prezila pad mojho 10tyzdnoveho syna z postele. Pokial je reakcia plac, dieta nezvracia, oci sleduju svetlo, je to ok. Na urgente mi dali 1 radu - ak vyska, z ktorej dieta padlo, nie je 1,5x vyssia ako dieta same, vo drvivej vacsine pripadov je to ok.

oceanahory
20. jún 2025

Pokial nie je malatne, nevracalo, neplace, nie je nekludne, pije, je...a v podstate je uplne v poriadku, tak sa nemas coho obavat. Neboj sa, tych padov bude este vela...postupne si zvyknes 😅.

balerina2025
20. jún 2025

moje padlo z metra. a ano sli sme na pohotovost ale to preto ze to bola vacsia vyska. rtg robili.
sledovat ci nie je malatne, ci negrcia...42cm naozaj nie je take hrozne. sleduj

sandra49
20. jún 2025

Aj mne sa to stalo presne ako tebe, sedela som vedľa a bola to sekunda, nestihla som ju zachytiť a spadla rovno na čelo..ja som vždy a aj teraz keď ma už 6 sledovala oči, či reaguje a ci nemá rozšírené zrenicky, potom ci nevracia..a ci je dobra koordinácia tela, ci sa nemota..a celkovo vidíš akú má náladu a keď jej chuti papať a piť mala by byť ok. Ja nedávam spať minimálne hodinu po páde. Som sa naučila ze keď je pád tak hneď pozriem hodinky🙈😅 neboj sa. Je normálne, ze si vyplasena a zľakla si sa. Ak by niečo nebolo v poriadku, určite si to všimneš. Pripadne môžeš zavolať pediatričke ale ta ti asi tiež povie aby si sledovala tie základné veci ako ti tu píšeme.

martinmmartin
20. jún 2025

19 mesacnemu lebku neprasknes ani keby si chcela, maju ju mäkku ako vorvañ. Predstav si loptu na hadzanu a skus ju zlomit

autor
20. jún 2025
@oceanahory

Pokial nie je malatne, nevracalo, neplace, nie je nekludne, pije, je...a v podstate je uplne v poriadku, tak sa nemas coho obavat. Neboj sa, tych padov bude este vela...postupne si zvyknes 😅.

@oceanahory boli ste u dr

autor
20. jún 2025
@sandra49

Aj mne sa to stalo presne ako tebe, sedela som vedľa a bola to sekunda, nestihla som ju zachytiť a spadla rovno na čelo..ja som vždy a aj teraz keď ma už 6 sledovala oči, či reaguje a ci nemá rozšírené zrenicky, potom ci nevracia..a ci je dobra koordinácia tela, ci sa nemota..a celkovo vidíš akú má náladu a keď jej chuti papať a piť mala by byť ok. Ja nedávam spať minimálne hodinu po páde. Som sa naučila ze keď je pád tak hneď pozriem hodinky🙈😅 neboj sa. Je normálne, ze si vyplasena a zľakla si sa. Ak by niečo nebolo v poriadku, určite si to všimneš. Pripadne môžeš zavolať pediatričke ale ta ti asi tiež povie aby si sledovala tie základné veci ako ti tu píšeme.

@sandra49 aj u dr ste boli

jeennyv
20. jún 2025

Rada… upokoj v prvom rade seba, lebo este teba odnesú skor..deti su ohybnejsie, ak je vsetko ok nic mu nie je a nebude👍

kitycat
20. jún 2025

Az tera v 19m spadla?

Gratulujem.
Ukludni sa a daj si zmrzlinu 😀

kitycat
20. jún 2025

Doplnim. Spadla kvazi zo svojej vysky, na obycajnu rovnu podlahu. Nepadla na zatylok, na roh a ani z 2 metrov s rozbehom. Na zemi nelezalo nic, na com by sa odrela ontem tej rovnej podlahy, takze tvoja reakcia je az absurdna 🌷

januska12323
20. jún 2025

Prestaň z toho robiť drámu. Po takomto páde bude mať maximálne modrinu.

oceanahory
20. jún 2025

Autorka, neboli sme.

sandra49
20. jún 2025

Nieee..nebol dôvod keďže nič jej nebolo. Ak by sa mi niečo nezdalo išla by som, ale bolo všetko ok.

dananov
20. jún 2025

nevšímaj si tie blbé reči, že robíš drámu a podobne haha. Ak si vyskúšala čo píšu vyššie a dieťa je ok tak je to všetko v poriadku. Je jasné, že keď ti dieťa prvý krát ale nie len prvý spadne neskutočne sa zľakneš veď to dieťa ľúbiš. Inak, deti majú mäkké kosti takže tak ľahko si ich nezlomia.

oceanahory
20. jún 2025
@dananov

nevšímaj si tie blbé reči, že robíš drámu a podobne haha. Ak si vyskúšala čo píšu vyššie a dieťa je ok tak je to všetko v poriadku. Je jasné, že keď ti dieťa prvý krát ale nie len prvý spadne neskutočne sa zľakneš veď to dieťa ľúbiš. Inak, deti majú mäkké kosti takže tak ľahko si ich nezlomia.

@dananov Presne tak, ja som bola tiez velmi vyplasena z prveho padu...tak ale co by to bolo za diskusiu, kde si niekto nepotrebuje rypnut 🫣.

anjelicek26
20. jún 2025

Nechapem, ako sa podarilo nekydnut doteraz, u nas priemer standard aspon raz dva krat denne niekde kydne a 150x ho zachytim, nie dna bez typla modriny nejakeho revu, lebo vsade leziie vsetko chyta a uteka jak blazon 😅

katkaseiner
20. jún 2025

vies co znamena zlomit si väzy? uz by ti dieta nebehalo...daj si magnezko a zvykaj si. Deti padaju...a to tvoje bude tiez...zas a znova

saxana000
20. jún 2025

To je celkom dobry vykon ze az v 19 mesiacoch.nasa si to hodila v 6 mesiacoch dole hlavou z postele 3x za 5 dni.šupa to bola strasna ale naozaj su tie deti na to stavane..pokial netrafil.roh stola rovno do spankov alebo zatylok tak mu okrem modriny nebude nic..
Ale uplne presne viem ako sa citis ten prvy pad je najhorsi.po 20x uz to nebude take hrozne.

autor
20. jún 2025
@anjelicek26

Nechapem, ako sa podarilo nekydnut doteraz, u nas priemer standard aspon raz dva krat denne niekde kydne a 150x ho zachytim, nie dna bez typla modriny nejakeho revu, lebo vsade leziie vsetko chyta a uteka jak blazon 😅

@anjelicek26 ale asi nepadá na hlavu

autor
20. jún 2025
@saxana000

To je celkom dobry vykon ze az v 19 mesiacoch.nasa si to hodila v 6 mesiacoch dole hlavou z postele 3x za 5 dni.šupa to bola strasna ale naozaj su tie deti na to stavane..pokial netrafil.roh stola rovno do spankov alebo zatylok tak mu okrem modriny nebude nic..
Ale uplne presne viem ako sa citis ten prvy pad je najhorsi.po 20x uz to nebude take hrozne.

@saxana000 na čelo ( resp na celé vidím, že má červene ) v tej rýchlosti sama neviem kam presne … na dlažbu :(

jaskolka
20. jún 2025

Pád na čelo je asi najmenej rizikový,lebo tá čelova kosť je hrubá. Horší je pád na zadnú časť hlavy,ale deti sú celkovo ako z gumy, prispôsobene na pády. 40 cm nie je nejaká veľká výška,Pokiaľ nevracia,nie je spave alebo opačne extra plačlivé, nesťažuje sa na bolesť,zrenice reagujú,tak mu nič nebude. Ono tých padov ešte bude mať,zvykni si,proste deti padajú,to je zákon prírody,a tá ich aj dobre zabezpečila,sú pružnejšie a ohybnejsie ako dospelí. Takže ak to fakt nebude nejaký pád z výšky,či úder do ostrého rohu a podobne, nemusíš sa stresovať

snowflakenel
20. jún 2025

Ahoj. Mne spadla mala.z.postele, ked sa prebalovala, pretocila sa a ja som sa.naciahla.za plienkou. Plakala,,dopadla hlavou dole na.licko. tiez,aom,sa bala ,sla.som na pohotovost, kazali sledovat, ci nevracia, to je dolezite. Poslali nas na rtg. Dcera mala.vtedy.cca 8 mesiacov. Neboj sa, iz je vacsia, nic sa jej nealstane.

lucia13022023
20. jún 2025

Mužovi padol syn prvý krát asi v 8m. Z postele na hlavu. Išli sme na pohotovost, keďže mi začal zaspávať na rukách, vo svetle, kriku, a on zaspal. (potreboval iné podmienky na spánok 😅) všetko bolo ale ok.

maryetta
20. jún 2025

Mne prvy syn padol ked mal 4mesiace.
Hlavne sledovat.

saxana000
20. jún 2025

Celova kost je dostatocne tvrda ano bude hrca ale bude v poriadku.

zuzuliatko18
20. jún 2025

K.prasknutiu keby pridam skusenost: Nas drobec mal.cca 2.5 roka, ked v rozbehu hlavou vrazil do hrany kamenneho okraja fontany. Na pohlad to vyzeralo, ze ma v cele dieru. Zasili.mu to, urobili rtg a lebke sa NIC nestalo. Akurat stale ma jazvu,.smejeme SA uz teraz, ze chcel vyzerat ako harry potter😎
Drzim palce.

mdse
20. jún 2025

Ja sa nečudujem, že stresuješ. Niektoré pády sú hnusné. Môj sa dnes tresol trikrát, síce to nebolo z výšky, ale chodí dotlčený🤦. Rohovníky máme všade, ale on sa zvládne aj tak udrieť, on by musel v helme behať.

81anina
20. jún 2025

Môj vtedy 2 ročný skákal po gauči a spadol z neho na chrbát. Videla som že si na 100% neudrel hlavu. No ako sa zľakol strašne plakal a celé raňajky vyvracal. Bála som sa len som ho sledovala o hodinu už vonku behal ako šarkan zjedol pol suchého rožka a nič mu nebolo. V stredu teraz už 5 r spadol z hojdačky na ihrisku. Je tam tá špeciálna podlaha nie betón no udrel si dosť hlavu plakal že ho bolí hlava. Pozorovala som ho bol v poriadku dnes ráno volali zo škôlky že ho bolí hlava a pozvracal sa. Začalo ho bolieť bruško plus teplota takže viróza nie otras mozgu našťastie. Ako pol ročný spadol z postele výška takmer pol metra tiež bol ok. Neboj tvojmu nič nebude len ho sleduj.