icon

Dieťa spadlo na hlavu

jarulienka121
22. apr 2025

Ahojte včera syn 2.5r padol na hlavu z gauca a veľmi to buchlo,syn začal plakať,ale krátko po pade začal padal do spánku utekali sme hneď na pohotovosť.Boli sme na rongene a všetko ok,boli sme na neurológii kde moc nechcel spolupracovať..Dnes sa mi zdá taký nie moc živý ako bežné ,nebeží toľko skôr je taký ospalí sem tam niečo povie ale bežné vkuse hovorí a je veľmi živý ..Bojím sa či to nemá súvis stým pádom :( .

lucia13022023
22. apr 2025

Išla by som opäť k dr.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
jarulienka121
autor
22. apr 2025

@heminepa nie,nezvracal ani není mu zle..od rána je taká ospalí,ale raňajkovať pohode trošku sa hral,ale inak je extrémne živý behá jak zmyslov zbaveny a dnes je taký kľudný,ale sme aj chorý..Uvidím čo bude keď stane ak bude taký tak zájdeme na pohotovosť :(

heminepa
Autor odpoveď zmazal
ninazemna
22. apr 2025

Al klesne Glasgow Coma Scale (Score) na 14, je to indikácia pre CT vyšetrenie hlavy. To cez telefón ani v ambulantnej pohotovostnej službe neurobia. ZS

vler
22. apr 2025

@ninazemna suhlasim. Ja robim RTG a rontgen hlavy ukaze len pripadnu zlomeninu lebecnej kosti. Neodhali poskodenie makkeho tkaniva-mozgu

jarulienka121
autor
22. apr 2025

@ninazemna a jak to zistím že mu klesne.? Sa zobudil a sa mi zdá že trošku lepšie,neblázni sa jak predtým ale viacej rozpráva a hra sa...Ale rozmýšľam že možno ráno zájdem za pedijatrickov.

ninazemna
22. apr 2025

@jarulienka121 Vygooglite si GCS, ale podľa Vášho opisu má plný počet bodov (15) a CT nie je indikované/potrebné. ZS

tomcimka
25. apr 2025
@jarulienka121

@ninazemna a jak to zistím že mu klesne.? Sa zobudil a sa mi zdá že trošku lepšie,neblázni sa jak predtým ale viacej rozpráva a hra sa...Ale rozmýšľam že možno ráno zájdem za pedijatrickov.

@jarulienka121 ako je synovi? Boli ste aj druhý krát na pohotovosti?

jarulienka121
autor
1. máj 2025
@tomcimka

@jarulienka121 ako je synovi? Boli ste aj druhý krát na pohotovosti?

@tomcimka dobrý deň,boli sme iba u dr..A v pohode je synovi dakuvat Bohu 🙏