Je synov členok vyvrtnutý alebo zlomený?
Dobrý večer. Syn dnes zle stupil s ľavou nohou, spadol a ešte dopadol na tú nohu. Nemôže na to ani poriadne stupiť, keď tak stúpa len na pätu, musela som poňho ísť do školy lebo nevládal prejsť na zastávku. Nemá to opuchnuté ani červené, má tam trochu modrinu ale nič viac len ho to veľmi bolí. Môže to byť len vyvrtnutý členok alebo tam môže mať aj niečo zlomené?
Moze byt aj prasknuty...skocte rano na urazovku
Bez rtg ti to nepovie ani lekár.
Fakt? Čo tak zobrať dieťa do nemocnice nech mu urobia rtg?
Rovno z tej skoly ste mali ist na rtg. Ako fakt nechapem niekedy 🤦♀️
Ked si lahne, nech skusi zdvihnut nohu. Pri zlomenine ju nedvihne. Tak ci tak, lekar by to mal vidiet.
@hradnapani niekto môže aj chodiť, nielen zdvihnúť
@ina2405 tak mi povedali, ked som sa dovolala na urazovku. Ale aj tak, neviem si predsravit chodit pri zlomenom clenku, ak sa bavime o klasickej zlomenine.. Pri nejakej inej kosti v chodidle aj ano, to ak moja spoluziacka chodila par tyzdnov, kym na to prisli. Ale clenok... Pripadne pri prasknutej kosti sa snad chodit da.
To fakt treba riešiť na MK? Odpadnem.......
Okamžite na urgent, minimálne rtg...
Nechcem byť hnusná, ale fakt chceš riskovať, že to má poranené, zle sa mu to zrastie a bude mať z toho komplikácie? Prečo si so synom hneď nezašla k lekárovi? To nie je kašlík alebo soplík, že veď počkáme pár dní, ako sa to vyvinie… 🤦🏻♀️
Zapla som rontgenovy pohlad, len aspon povedz kde byvate nech viem ktorym smerom pozerat
@eleanor2510 nie vzdy uraz a bolest vypada hrozivo...syn odrazil pri futbale loptu predlaktim...bolela ho,ale nic hrozne....mysleli sme,ze ju ma obrazenu...az rano,uz rukou nemohol hybat...aj trochu opuchla,tak sme isli na urazovku a mal prasknutu vretennu kost...
@katie253 nemyslim,ze je potrebne ho tahat po urgentoch...
Co tak skusit vymozenost, ako je RTG?
Choďte na urgent, hneď teraz, žiadne čakanie do rána, žiadne výhovorky ani vymýšlance.
Chceš riskovať zlomeninu s posunom, keď ho necháš bez potrebného ošetrenia ak by to mal zlomené ?
Dcéra spadla, buchla si ruku. Ruka neopuchla, žiadna modrina, nič … iba bolela. Tak sme radšej skočili na urgent na rtg… a zlomenina
Presne takto som spadla ked som mala 12 a skocila som so sadrou. Nemala som to zlomene, iba natiahnut vazivo, alebo vyvrtnute, uz si nepamatam.
@hradnapani Asi sa da... Ja som isla na urazovku s tym, ci nemam zlomeny clenok - opuch, bolest. Po rtg mi dr. povedala, ze je podvrtnuty, ale ze "ved vy ste ho uz mali zlomeny" a ja, ze urcite nie. No ona, ze isto ano, lebo to vidi na snimku. Potom som si spomenula, ze kedysi som ho mala modry a pri chodzi ma v nom pichalo. U dr. som to vsak vtedy neriesila. Chvala Bohu sa to zhojilo v oboch pripadoch dobre.
Boli ste?
syn k lekárovi a ty hned vedla do ordinacie psychiatra
@bmolko asi by si tam ty mala zbehnut🙈🙉🙊
Odporucam ist k dr. Pred rokom som zle stupila, okamzite sa urobil opuch a pomaly to zacalo modriet. Na urgent som dosla len s barlou, nedalo sa tu nohu vobec stupit ani len na patu. Clenok bol vyvrtnuty plus natrhnuty vaz
Ďakujem všetkým 😊 Boli sme na chirurgii, našťastie to má len podvrtnuté tak 3 týždne musí nosiť ortézu a mať kľud
Je najlepšie ísť hneď...viem podla seba...v nedeľu v noci som spadla, myslela som si ze len narazene ze prejde do rána, lenže bolesť neprechádza, takže včera rtg a chirurgia a vysledok: zlomená ihlica nad clenkom...zatiaľ som v dlahe a týždeň ideme do sadry

Čakaj. Ešte aspoň dva dni. Lebo mi ti povieme na MK.