icon

Keď sa zlomenina dlho nehojí: Čo robiť?

28. jan 2025

Dobrý deň,

Mali ste niektorá takýto verdikt od lekara. Ze zatiaľ sa to nehojí ? 4 týždne od zranenia. Kedy sa vôbec zlomeniny začnú hojit?
Ako je možné že zlomenina sa nehoji a co potom ?
Po prvý krát mam zlomeninu, tak vôbec neviem co je okej a nie je.

tamitamitami
28. jan 2025

Mám momentálne rovnakú situáciu. Najprv som mala dlahu, potom sádru. Keď mi ju dali dole zistili že zlomenina nie je zahojená. Dostala som ortézu a čakáme ako sa to bude hojiť. Beriem vápnik, vitamín D a K.

colsami
28. jan 2025

Ano moze sa to stat, kazde telo reaguje inak a u niekoho mozu byt procesy hojenia velmi pomale, a schopnost regeneracie slaba. Bohuzial. Zacina sa doplnkami, ktore Ti odporuci doktor. To, co bude dalej, je prudko individualne, vsetko bude zavisiet od aktualneho stavu a konkretnej zlomeniny.

autor
28. jan 2025

@tamitamitami čiže až po cca 6 týždňoch ti to dali dole ? Co máš zlomene ?

tamitamitami
28. jan 2025

Mám zlomenú ruku, mala som ju aj naprávanú. Sádru mi dali dole po 5 týždňoch a mala som na výber či chcem dlahu alebo si zaplatím za ortézu, vybrala som si ortézu aby som si mohla ruku večer umývať. Za 2 týždne mám kontrolu tak som zvedavá.

poriadie
10. feb 2025

Mám 7 mesiacov od trojitej zlomeniny členka. Mám rozpustné šróby zvnútra a zvonka platničkou spojené kosti, ktoré sa mi vraj vôbec nezhojili. Mal niekto taký problém? Dá sa to ešte nejakými doplnkami zachrániť, aby som nemusela zasa absolvovať reoperáciu?

autor
10. feb 2025

@poriadie to máš dosť zložitú situáciu. Užívala si niečo pocas hojenia ? Lekár ti nič nedal ? Nejaká fyzikálna terapia ?
Členok riešim aj ja. Ale zatiaľ som bez operacie a uvidí sa u mňa co ďalej.

poriadie
10. feb 2025

Lekár mi nič nedal, užívala som Wobenzym. Idem na CT, tak uvidím, čo bude na CT čku. Robil mi len rontgen. Aj tak je mi divné, že rontgen videli 3 doktori, ked mi dali dolu ortézu a nič nepovedali a zrazu doktor v inej nemocke mi robil RTG a videl, že vonkajšia kosť nie je zrastená.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
poriadie
10. feb 2025

@dominikakoll aj Ti to opúcha?

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
autor
10. feb 2025

@poriadie napr. pri týchto zlomeninach sa predpisuje vapnik biomin alebo liek osteogenon. Dá sa kúpiť bez predpisu. Vitamin D, K, C, zinok a magnezium sú tiež dôležité. Ja užívam ešte mumio. Čakám na kontrolu.

poriadie
10. feb 2025

ja som si tiež začala dávať múmio, osteogenon, zelený jačmen a chlorelu, D 4000, K, magnézko

poriadie
10. feb 2025

Ešte si dávam kostihojové obklady na nohu.

autor
10. feb 2025

@poriadie a koľko to už užívaš?

poriadie
10. feb 2025

Začala som to užívať len minulý piatok, lebo som sa to dozvedela až teraz.

mon29
10. feb 2025

Ja som mala v maji zlomene rameno a v septembri som este stake nevedela ruku zdvihnut.. zahojilo sa to ako tak az v novembri, mala som malu ale velmi nestastnu a komplikovanu zlomeninu.. Tak neviem ci to bolo tym alebo niecim inym.. Ale teda trvalo..

poriadie
10. feb 2025

@mon29 aké vitamíny si užívala?

mon29
10. feb 2025

@poriadie na kosti, D, K, Ca

poriadie
11. feb 2025

@tamitamitami Ahoj, ako si dopadla na kontrole? Už máš zrastenú zlomeninu?

tamitamitami
11. feb 2025

@poriadie Ešte sa len na kontrolu chystám, potom dám vedieť 🙂.

poriadie
11. feb 2025

@tamitamitami kedy ideš?

tamitamitami
11. feb 2025

@poriadie Zajtra sa chystám na kontrolu.

poriadie
11. feb 2025

@tamitamitami tak nech Ti dobre dopadne. Ozvi sa, budem zvedavá.

autor
11. feb 2025

@poriadie po 3 týždňoch užívania všetkého možného: vitamin C, D, K, zinok, magnezium, mumio, osteogenon a profyzim, som dnes na kontrole dopadla priam skvelo. Zo škaredého RTG som dala odišla domov bez sadry, natoľko zhojene. Čiže asi mi to pomohlo.

poriadie
11. feb 2025

Super a ty čo si mala zlomené, či sa Ti niečo nehojilo?
Prosím ťa, v akých dávkach si si to dávala? Ja som tiež začala užívať mumio, osteogenon

autor
11. feb 2025

Mala som zlomeny clenok. Mumio som užívala 2x2 a osteogenon tiež.

poriadie
11. feb 2025

Ďakujem, tak aj ja si zvýšim dávku asi. Lebo užívam len múmio 2x1 a osteogenon tiež 2x1