icon

Liečba natrhnutého bočného väzu v kolene

zrdcjoovb
9. júl 2025

Ahojte,

Chcela by som sa spýtať či ste niekto mali natrhnuty vnútorný bočný väz v kolene a poškodený meniskus?
Ak áno, riešilo sa to operačne alebo konzervatívnou liečbou, čiže sadra a ortéza?
Pomohla Vám ortéza?
Ako dlho trvalo, kým ste sa vrátili k normálnemu stavu.
Máte s tým ešte nejaké problémy alebo cítite nestabilitu?
Ja som spadla na lyžiach, riešili sa to konzervatívne a bojím sa či to bude ok.

Ďakujem

ali999
16. júl 2025

@zrdcjoovb mam presne to iste zranenie. Mam barle už 3 mesiace, sem tam urobím 3-4kroky bez nich ale inak nemám v kolene absolútne žiadnu stabilitu . Tiež lekar zvolil konzervativnu liečbu. Chodím aj ja rehabilitácie ale tie nejako nepomáhajú

zrdcjoovb
autor
17. júl 2025
@ali999

@zrdcjoovb mam presne to iste zranenie. Mam barle už 3 mesiace, sem tam urobím 3-4kroky bez nich ale inak nemám v kolene absolútne žiadnu stabilitu . Tiež lekar zvolil konzervativnu liečbu. Chodím aj ja rehabilitácie ale tie nejako nepomáhajú

@ali999 už tri mesiace barle? To naozaj?
Ja som bola dva mesiace na barlách.
Teraz už chodím, aj keď krivam.
A máš ortézu alebo barle?

ali999
18. júl 2025
@zrdcjoovb

@ali999 už tri mesiace barle? To naozaj?
Ja som bola dva mesiace na barlách.
Teraz už chodím, aj keď krivam.
A máš ortézu alebo barle?

@zrdcjoovb mam aj ortezu aj barle. Ja keď ss snažím urobiť krok bez barli tak tska bolesť ze koniec a akoby ten kĺb vôbec nebol stabilný. Akoby mi to koleno nedrzalo pohromade. Ale už sa chystám zmeniť ortopeda lebo sa mi nezdá to, že to trvá príliš dlho

kikadzi
19. júl 2025

@zrdcjoovb mala som presne väz bočný a meniskus po roku operácia lebo sa nedalo fungovať keď som zle stúpila moje koleno vybočilo a neviem si predstaviť fungovať tak doteraz. Chvalabohu po operácii všetko ok.

zrdcjoovb
autor
19. júl 2025
@kikadzi

@zrdcjoovb mala som presne väz bočný a meniskus po roku operácia lebo sa nedalo fungovať keď som zle stúpila moje koleno vybočilo a neviem si predstaviť fungovať tak doteraz. Chvalabohu po operácii všetko ok.

@kikadzi pred operáciou sa ti nedalo vôbec fungovat? Alebo sa ti dalo aspoň nejako chodiť.
Lebo ja dokážem chodiť, ale nedokážem behať, asi si kľaknúť a občas mám pocit že sa mi to zasekne a bojím sa či bude treba operácia alebo nie

ali999
20. júl 2025
@kikadzi

@kikadzi a ako dlho ti trvala rekonvalescencia PP operácii prosím? Ja sa toho bojím pretože mám doma ťažko chorú leziacu dcerku ktorú musím nosiť a prekladať ci chcem ci nie.

ali999
20. júl 2025
@zrdcjoovb

@kikadzi pred operáciou sa ti nedalo vôbec fungovat? Alebo sa ti dalo aspoň nejako chodiť.
Lebo ja dokážem chodiť, ale nedokážem behať, asi si kľaknúť a občas mám pocit že sa mi to zasekne a bojím sa či bude treba operácia alebo nie

@zrdcjoovb presne ja mam také divne pocit v kolene preto sa bojím bez barli skúšať chodiť. Par krokov sem tam prejdem ale potom akoby mi seklo v kolene a taka ostrá bodava bolesť

kikadzi
21. júl 2025
@ali999

@kikadzi a ako dlho ti trvala rekonvalescencia PP operácii prosím? Ja sa toho bojím pretože mám doma ťažko chorú leziacu dcerku ktorú musím nosiť a prekladať ci chcem ci nie.

@ali999 to potom budeš nosiť ortezu barle rehabilitácie nebudeš vedieť ohnúť koleno až časom 2/3 mesiace určite