Liečba natrhnutého bočného väzu v kolene
Ahojte,
Chcela by som sa spýtať či ste niekto mali natrhnuty vnútorný bočný väz v kolene a poškodený meniskus?
Ak áno, riešilo sa to operačne alebo konzervatívnou liečbou, čiže sadra a ortéza?
Pomohla Vám ortéza?
Ako dlho trvalo, kým ste sa vrátili k normálnemu stavu.
Máte s tým ešte nejaké problémy alebo cítite nestabilitu?
Ja som spadla na lyžiach, riešili sa to konzervatívne a bojím sa či to bude ok.
Ďakujem
@zrdcjoovb mam presne to iste zranenie. Mam barle už 3 mesiace, sem tam urobím 3-4kroky bez nich ale inak nemám v kolene absolútne žiadnu stabilitu . Tiež lekar zvolil konzervativnu liečbu. Chodím aj ja rehabilitácie ale tie nejako nepomáhajú
@ali999 už tri mesiace barle? To naozaj?
Ja som bola dva mesiace na barlách.
Teraz už chodím, aj keď krivam.
A máš ortézu alebo barle?
@ali999 už tri mesiace barle? To naozaj?
Ja som bola dva mesiace na barlách.
Teraz už chodím, aj keď krivam.
A máš ortézu alebo barle?
@zrdcjoovb mam aj ortezu aj barle. Ja keď ss snažím urobiť krok bez barli tak tska bolesť ze koniec a akoby ten kĺb vôbec nebol stabilný. Akoby mi to koleno nedrzalo pohromade. Ale už sa chystám zmeniť ortopeda lebo sa mi nezdá to, že to trvá príliš dlho
@zrdcjoovb mala som presne väz bočný a meniskus po roku operácia lebo sa nedalo fungovať keď som zle stúpila moje koleno vybočilo a neviem si predstaviť fungovať tak doteraz. Chvalabohu po operácii všetko ok.
@kikadzi pred operáciou sa ti nedalo vôbec fungovat? Alebo sa ti dalo aspoň nejako chodiť.
Lebo ja dokážem chodiť, ale nedokážem behať, asi si kľaknúť a občas mám pocit že sa mi to zasekne a bojím sa či bude treba operácia alebo nie
@zrdcjoovb mala som presne väz bočný a meniskus po roku operácia lebo sa nedalo fungovať keď som zle stúpila moje koleno vybočilo a neviem si predstaviť fungovať tak doteraz. Chvalabohu po operácii všetko ok.
@kikadzi a ako dlho ti trvala rekonvalescencia PP operácii prosím? Ja sa toho bojím pretože mám doma ťažko chorú leziacu dcerku ktorú musím nosiť a prekladať ci chcem ci nie.
@kikadzi pred operáciou sa ti nedalo vôbec fungovat? Alebo sa ti dalo aspoň nejako chodiť.
Lebo ja dokážem chodiť, ale nedokážem behať, asi si kľaknúť a občas mám pocit že sa mi to zasekne a bojím sa či bude treba operácia alebo nie
@zrdcjoovb presne ja mam také divne pocit v kolene preto sa bojím bez barli skúšať chodiť. Par krokov sem tam prejdem ale potom akoby mi seklo v kolene a taka ostrá bodava bolesť

@zrdcjoovb mam presne to iste zranenie. Mam barle už 3 mesiace, sem tam urobím 3-4kroky bez nich ale inak nemám v kolene absolútne žiadnu stabilitu . Tiež lekar zvolil konzervativnu liečbu. Chodím aj ja rehabilitácie ale tie nejako nepomáhajú