icon

Má vaša mama zlomený krčok stehennej kosti?

jaja135
9. aug 2024

Máte niekto s tým skúsenosti? Mama padla. Má 72r.

zuzap33
9. aug 2024

@jaja135 ano, moj otec v 65. U tychto starych ludi je to uz bud alebo. Vela z nich zomiera na pooperacne komplikacie, prip zapal pluc.

ajko2011
9. aug 2024

Moja babka mala

thirstymonk
9. aug 2024

50/50. Mojho svadobného svedka dedo to rozchodil, ale oveľa viac ľudí poznám, čo to nerozchodili. U väčšiny z nich sa vyskytol zápal pľúc kvôli tomu, že museli dlho ležať...

kristella
9. aug 2024

Ahoj, záleží, v akom zdravotnom stave je mamina. Najpodstatnejšia je rýchla operácia a následne kvalitná včasná rehabilitácia. Ak je mamina relatívne fit, môže to v pohode zvládnuť.

zuzulkika
9. aug 2024

Moja starká tiež nedávno zoperovana...odvtedy ležiaca....ide to žiaľ veľkým spadol dole vodou

liv1
9. aug 2024

To vymenia klb? Ak ano tak okolo nas vsetko len dobre dopadlo. Aj starsi

zuzap33
9. aug 2024

@liv1 nie nemenia, davaju sa sruby. Tento uraz byva u vacsiny zial s horsim koncom

liv1
9. aug 2024

@zuzap33 aha 😔

liv1
9. aug 2024

@zuzap33 ale preco vlastne? Nevies? Pretoze musia dlho lezat po operacii? Viem ze ked klb menia, tak tam velmi skoro rehabilituju po operacii

kristella
9. aug 2024

@liv1 Záleží aký je typ zlomeniny, v akej časti hlavice/krčka stehennej kosti. Podľa toho sa volí typ operácie, môže byť pár šroubov, rôzne dlhé klince, kĺbna hlavice a v najhoršom prípade celý kĺb - hlavica stehennej kosti + kĺbna jamka v panve.

colsami
9. aug 2024

Ano babka v 80. U starych ludi pomerne caste. Fungovala aj chodila potom, dozila sa peknych 90 🙂

petronellla87
9. aug 2024

@jaja135 moja babka mala dobre po 80tke keď sa jej to stalo. Zoperovali ju a rozchodila to🙂

zuzulka558
9. aug 2024

@zuzap33 presne moja babka mala to isté a zomrela na zápal pľúc,, tvrdohlavá stále sa cítila mlado stále v záhradke na skalkach s kvetinami šmykľa sa a to bol jej osud 😪

anika02
9. aug 2024

@jaja135 moja svokra spadla zlomila jednu stranu o dva roky (bez týždňa na deň presne) spadla a zlomila druhú stranu. Vďaka Bohu všetko zvládla a je mobilná (s palicami). Kĺby má obe vymenené. Prajem maminke skoré zotavenie a pevné zdravie 🍀🙏🍀

andreakg
9. aug 2024

@jaja135 môj otec v 81 ho operovali, síce kríva,ale sme radi,že je tak ako je,ale on predtým bol úplne zdravý,nemal žiadne diagnózy

zuzulos
9. aug 2024

Maminu co najskôr zoperovať, a hlavne nech sa co najskôr "postaví". Predíde komplikáciám, možnému zápalu pľúc, atď. Neboj, denne sa u nás operujú pacienti aj vo vyššom veku, a fakt ak sa čo najskôr postavia a začnú rehabilitovať, všetko je ok. Držím palce.

aniele
9. aug 2024

Svokor mal skoro 80, spadol, tvrdohlavý, do nemocnice šiel až na 3. deň. Ako ho poznám, sedel v kresle. Neoperovali ho. Lenže on sa ľutoval, na posteli ani rukou nepohol, ležal ako vrece. Tak tam aj, bohužiaľ, skončil. Moja mama tiež mala 80, tiež na tej nohe chodila 3 dni. V piatok večer, keď som sa to dozvedela, som ju donútila ísť do nemocnice. V sobotu ju operovali (platnička, skrutky), v stredu bola doma. Krásne to rozchodila. Ale ona sa vždy vedela zaťať. O tri roky neskôr si dala vymeniť druhý kĺb. Síce teraz (88 rokov) chodí po vonku o dvoch barlách, pre istotu, je vetchá, ale je plne sebestačná. Varí si, perie, žehlí, vysáva, minule sa mi chválila, že si umyla okno! Takže je to naozaj individuálne.

kaktusik007
9. aug 2024

@jaja135 to je este mlada - ak nema brutalnu nadvahu, sklony k sebalutosti a ze starajte sa o mna ---- mohla by to dat. po osemdesiatke to zial vacsinou konci fatalne.

quaxi
9. aug 2024

Babka si takto zlomila v 82r, vymenili jej kĺb za druhý, snažila sa okamžite začať rehabilitovať a krásne to rozchodila - dokázala o mesiac vyjsť na tretie poschodie pešo. Po pol roku spadla znovu, zlomila si druhú stranu, tak vymenili aj ten kĺb a znovu to rozchodila. Všetci nám vraveli že kľúčové je aby sa ten človek hýbal najskôr ako sa dá a naozaj to pomohlo. Držím palce, nie je to taký vysoký vek, verím že to dobre dopadne

riskoh
9. aug 2024

Moja babka mala 90r. ked sa jej stal tento uraz, zoperovali, rozchodila sa , este s nami pobudla 4r.,

uhrikovci
9. aug 2024

Môj otec žil asi 3 mesiace so zlomeným, ani nepadol, zle sa otočil, keď išiel do postele z obývačky, zrazu prestal chodiť, že ho bolí kĺb, mysleli sme, že z toho, že väčšinu dňa iba ležal, ledva ho človek vyduril do obývačky k telke. Po 3 mesiacoch mu noha začala opuchat, brat ho zobral do nemocnice a zlomený krčok, hneď operácia, zoperovali, zobudili ho, ze vraj bol agresívny po zobudeni, ale dostalo sa k nám, že im padol keď ho prenášali, tak hneď druhá narkóza a operácia ďalšia. Zobudili ho. Za dva dni už mu robili tracheostomiu, lebo sa stále dusil, kĺb sa neprijal, ďalšia operácia, vybrali mu celý, hneď mu spravili vývod. Do toho zápal pľúc. Za týždeň bolo po ňom. Nedožitých 73 rokov. Sú to 4 mesiace a stále sa sme z toho hotoví 🥺😢🥺

zuzulkika
10. aug 2024

@zuzulos no..len ako to človek môže ovplyvniť....moju starku nechali veľmi dlho čakať na lôžku v nemocnici

kulinan
12. máj 2025

Trošku chcem obnoviť tému. V sobotu otec 76 rokov. spadol. zlomil si krčok. Ale on je už 14rokov po mozgovej príhode, pravu stranu má ochrnutú,ruku nepoužíva ale normálne s palicou aj bez prešiel, tú pravu nohu vedel s nou hýbať a chodiť sám. Ale teraz tá prava. sa mu to tam po páde zlomilo. nechcu ho operovať kvoli diagnozam. Ale on je bojovník. ani si ho nehcceli nechať na pár dní,že neni miesto,zoberte si ho domov, a nikto nedal info ako ho polohovať, ako s ním narábať, čo môže čo nie...že zavolajte si v pondelok na ortopediu....akože hrozne jednanie. my sme radi že ho máme doma,ale potrebujeme človeka ktorý nás nauči ako sním zaobchádzať,nech sa mu to aspon zahojí a nech niečo nechytí. kam sme to dospeli. však.