Má vaša mama zlomený krčok stehennej kosti?
Máte niekto s tým skúsenosti? Mama padla. Má 72r.
Moja babka mala
50/50. Mojho svadobného svedka dedo to rozchodil, ale oveľa viac ľudí poznám, čo to nerozchodili. U väčšiny z nich sa vyskytol zápal pľúc kvôli tomu, že museli dlho ležať...
Ahoj, záleží, v akom zdravotnom stave je mamina. Najpodstatnejšia je rýchla operácia a následne kvalitná včasná rehabilitácia. Ak je mamina relatívne fit, môže to v pohode zvládnuť.
Moja starká tiež nedávno zoperovana...odvtedy ležiaca....ide to žiaľ veľkým spadol dole vodou
To vymenia klb? Ak ano tak okolo nas vsetko len dobre dopadlo. Aj starsi
Ano babka v 80. U starych ludi pomerne caste. Fungovala aj chodila potom, dozila sa peknych 90 🙂
@jaja135 moja babka mala dobre po 80tke keď sa jej to stalo. Zoperovali ju a rozchodila to🙂
@zuzap33 presne moja babka mala to isté a zomrela na zápal pľúc,, tvrdohlavá stále sa cítila mlado stále v záhradke na skalkach s kvetinami šmykľa sa a to bol jej osud 😪
Maminu co najskôr zoperovať, a hlavne nech sa co najskôr "postaví". Predíde komplikáciám, možnému zápalu pľúc, atď. Neboj, denne sa u nás operujú pacienti aj vo vyššom veku, a fakt ak sa čo najskôr postavia a začnú rehabilitovať, všetko je ok. Držím palce.
Svokor mal skoro 80, spadol, tvrdohlavý, do nemocnice šiel až na 3. deň. Ako ho poznám, sedel v kresle. Neoperovali ho. Lenže on sa ľutoval, na posteli ani rukou nepohol, ležal ako vrece. Tak tam aj, bohužiaľ, skončil. Moja mama tiež mala 80, tiež na tej nohe chodila 3 dni. V piatok večer, keď som sa to dozvedela, som ju donútila ísť do nemocnice. V sobotu ju operovali (platnička, skrutky), v stredu bola doma. Krásne to rozchodila. Ale ona sa vždy vedela zaťať. O tri roky neskôr si dala vymeniť druhý kĺb. Síce teraz (88 rokov) chodí po vonku o dvoch barlách, pre istotu, je vetchá, ale je plne sebestačná. Varí si, perie, žehlí, vysáva, minule sa mi chválila, že si umyla okno! Takže je to naozaj individuálne.
@jaja135 to je este mlada - ak nema brutalnu nadvahu, sklony k sebalutosti a ze starajte sa o mna ---- mohla by to dat. po osemdesiatke to zial vacsinou konci fatalne.
Babka si takto zlomila v 82r, vymenili jej kĺb za druhý, snažila sa okamžite začať rehabilitovať a krásne to rozchodila - dokázala o mesiac vyjsť na tretie poschodie pešo. Po pol roku spadla znovu, zlomila si druhú stranu, tak vymenili aj ten kĺb a znovu to rozchodila. Všetci nám vraveli že kľúčové je aby sa ten človek hýbal najskôr ako sa dá a naozaj to pomohlo. Držím palce, nie je to taký vysoký vek, verím že to dobre dopadne
Moja babka mala 90r. ked sa jej stal tento uraz, zoperovali, rozchodila sa , este s nami pobudla 4r.,
Môj otec žil asi 3 mesiace so zlomeným, ani nepadol, zle sa otočil, keď išiel do postele z obývačky, zrazu prestal chodiť, že ho bolí kĺb, mysleli sme, že z toho, že väčšinu dňa iba ležal, ledva ho človek vyduril do obývačky k telke. Po 3 mesiacoch mu noha začala opuchat, brat ho zobral do nemocnice a zlomený krčok, hneď operácia, zoperovali, zobudili ho, ze vraj bol agresívny po zobudeni, ale dostalo sa k nám, že im padol keď ho prenášali, tak hneď druhá narkóza a operácia ďalšia. Zobudili ho. Za dva dni už mu robili tracheostomiu, lebo sa stále dusil, kĺb sa neprijal, ďalšia operácia, vybrali mu celý, hneď mu spravili vývod. Do toho zápal pľúc. Za týždeň bolo po ňom. Nedožitých 73 rokov. Sú to 4 mesiace a stále sa sme z toho hotoví 🥺😢🥺
Trošku chcem obnoviť tému. V sobotu otec 76 rokov. spadol. zlomil si krčok. Ale on je už 14rokov po mozgovej príhode, pravu stranu má ochrnutú,ruku nepoužíva ale normálne s palicou aj bez prešiel, tú pravu nohu vedel s nou hýbať a chodiť sám. Ale teraz tá prava. sa mu to tam po páde zlomilo. nechcu ho operovať kvoli diagnozam. Ale on je bojovník. ani si ho nehcceli nechať na pár dní,že neni miesto,zoberte si ho domov, a nikto nedal info ako ho polohovať, ako s ním narábať, čo môže čo nie...že zavolajte si v pondelok na ortopediu....akože hrozne jednanie. my sme radi že ho máme doma,ale potrebujeme človeka ktorý nás nauči ako sním zaobchádzať,nech sa mu to aspon zahojí a nech niečo nechytí. kam sme to dospeli. však.

@jaja135 ano, moj otec v 65. U tychto starych ludi je to uz bud alebo. Vela z nich zomiera na pooperacne komplikacie, prip zapal pluc.