Môj dvojročný syn spadol na nos, ako ho ošetriť?

12. feb 2020

Ahjte,maminy.Ja ani nevim,co vlastne chcem za radu,ale som uplne zufala.Moje dvojrocne dieta padlo na nosik na kamennej ceste,na taky nerovny mur.Ziadna krv,ani vyrazna odrenina,len otlacok.Plac vyrazny,po chvili ustal.muz tvrdi,ze jej nic nie je.No ma to opuchnute a ja neviem,co.K lekarovi muz nechcel ist,tak som volala lekarke a ta mi povedala,ze ci to nema vybocene a ja,ze neviem,lebo to ma opuchnute.Ona,ze cez ten opuch to aj tak neuvidime,ze mam prikladat studene a nasivin.No ale odpuchat to moze aj tri dni,to uz je neskoro nieco riesit,keby Nedaj Boze nieco.Teraz som zmatena,ze som tam mala rovno ist alebo co,som ako na ihlach,ze nieco zanedbam.Poradite niekto?Dakujem pekne.

betulinka1
12. feb 2020

Neboj to nič nie je. Takých pádov ešte bude. Môjmu keď sa to stalo prvýkrát, tak som volala dr, že či mám ísť na pohotovosť (to bol pád na hlavu dokonca), tak sa mi začal smiať, že nemám. Lepka dieťaťa je na pády prispôsobená, ak to nie je z väčšej výšky, netreba to riešiť. Iba ak by nasledovalo napr. vracanie, čo môže byť príznakom slabého otrasu mozgu. V nemocnici ti aj tak nič nespravia iba budú pozorovať jednu noc a ideš domov.

kitycat
12. feb 2020

ty si tu uz pisala aj po tom pade..pokial nema potoky krvi z nosa alebo ti nezvracia tak je to "len" odreny nostek...Takych padov este bude 🙂

autor
12. feb 2020

@kitycat
@betulinka1 Jasne,ja chapem a priznaky otrasu mozgu nastastie nemal.No mna len ten noostek zaujima teraz,mam strach,ked odpuchne,uz troska odpuchol a veru sa mi to nepozdava,ale nemozem povedat,pokial uplne neodpuchne.

autor
12. feb 2020

nvyse akoby tazsie dychala,no al topo uraye tiez hned taazko posudit

kitycat
12. feb 2020

Ak by to bolo zlomene bolo by to modre nepanikar..ak by kazda mamicka s bobom utekala na pohotovost na tych chorych sa nedostane. Skusali ste napriklad vysmrkat nostek ze ako zareaguje?

autor
12. feb 2020

@kitycat to este nevie..ale skusala som s nim pokyvat-dufm,ze to nebola chyba,a stlacit a len mi dala ruku prec,neplakala od bolesti

autor
12. feb 2020

len aby nebola vybocena chrupavka,mojej kamaratke sa to stalo prve vtomto veku.

mogaa
12. feb 2020

keby to bol zlomený noštek tak ti plače stále.....a iné tam nemá byť čo

autor
12. feb 2020

@mogaa jooj,dufam,ze to bude okej.

autor
12. feb 2020

Neviem,co tak panikarim,lebo uz padol niekolkokrat,ajna nostek.Lentoto bol taky asi najhorsi pad na ceste,taky priamy,da sa povedat.