Na ktorého lekára sa obrátiť po páde v sprche?
Pekný večer, v sobotu som sa smykla v sprche a odvtedy ma veľmi bolí prava strana ramena a chrbát. Bolesť mi vystreluje raz vpredu na hrudi a raz vzadu na chrbte.
Skusala som aj tablety a gely proti bolesti, ale pomohli iba na chvíľu. Na pohotovosť teraz nepôjdem, lebo v našom meste by ma s týmto problémom nechali čakať aj 4 hodiny tam. Musím túto noc pretrpieť a zajtra ísť k lekárovi. Za akym lekarom mam ísť s úrazom? Rovno na chirurgiu, alebo na röntgen? Možno sa pýtam blbosť, ale už roky som nebola v nemocnici. Aky je postup, aby ma vyšetrili?
Ak mam poistenie, do koľkých dní musím navštíviť kekara, aby mi to uznali? Stačí, keď pojdem zajtra a stalo sa mi to v sobotu?
Veľmi pekne ďakujem za pomoc
Najprv k obvodnej a potom odtial rovno na chirurgiu.. idealne keby si tam poslala niekoho si sadnut hned rano kym prides od obvodneho
Ráno volaj obvodnému lekárovi, ak mu popíšeš čo ti je, možno tam ani nemusíš chodiť, len ti vypíše výmenný listok elektronicky a môžeš rovno na traumatologiu.
Na chiru aj rtg potrebuješ výmenný lístok.
@pribinak bez výmenného lístku ma nezoberu na chirurgiu? Lebo obvodného lekára mam momentálne 27km od nemocnice v meste.
Potrebuješ výmenný listok, bez neho ťa už nezoberú
@anonym_autor na urgent do nemocnice nepotrebuješ výmenný lístok. Zaplatis len 10€ poplatok.
Osobne by som sa hneď na urgent, lebo aj s výmenným lístkom sa hneď k chirurgovi dostať nemusíš. A za termín si zapltis viac ako na urgente
@anonym_autor nie, nezoberu. Na chiru potrebuješ výmenný lístok.
Tak chod na pohotovosť
@pribinak a keď poviem, že sa to stalo dnes v nedeľu. Nie je ich povinnosť, zobrať aj bez lístka, ak ide tam človek do 24h od úrazu? Aspoň teraz to čítam na nete
@pribinak a keď poviem, že sa to stalo dnes v nedeľu. Nie je ich povinnosť, zobrať aj bez lístka, ak ide tam človek do 24h od úrazu? Aspoň teraz to čítam na nete
@anonym_autor však skús
Ale ja by som už dnes večer sedela na pohotovosti / urgente
Príde mi to najlogickejšie a najjednoduchšie riešenie
U nás na chirurgii úraz berú bez VL, ak to stihnes do 24h.
každý skúsený chirurg uvidí zajtra že sa ti to nestalo dnes…
bola som na chirurgii s úrazom,žiadny lístok som nepotrebovala
Spadla si včera? Ak áno, potom môžeš ísť na chirurgiu bez výmenného lístka. Úrazy a zranenia do 3dni vyšetria aj bez neho.
Do 24 hodín od úrazu nepotrebuješ výmenný lístok. Takže teraz musíš ísť ku svojej obvodnej a s lístokm na traumatológiu, pretože tá rieši úrazy.

Na chiru aj rtg potrebuješ výmenný lístok.