Pád v škôlke
Ahojte..Dnes syn spadol v škôlke v herni na koberec,odrel si koleno,ruku a buchol si aj hlavu..Podla jeho slov..Učiteľka pád nevidela..Odvtedy sa už nehral len sedel..Akonáhle sme prišli domov zaspal..Keďže už máme skúsenosti s otrasom mozgu ked bol menší a spadol z postele,bojím sa že to môže byť zas..Teraz ale nezvracal..vníma,trafil si prstom na nos,zrenice ma rovnake..len je spavý..Som na vážkach..Ísť,neísť do nemocnice?..Určite by si nás tam nechali..Žial u nas to nejde, ze spravia Ct a ak vylúčia otras mozgu tak sa môže isť domov..Ďakujem za skúsenosti a povzbudenie..
Kolegyni sa v druzine tak neštastne ,,zrazili,, dve dievčata hlavami do čela, ze najprv to vyzeralo ze nič, mala to červene, hrali sa dalej......na druhy den prišla jedna z dievčat a mala uplne stečené fialové ,,fokle,, pod očami akoby prišla zo zapasnickeho ringu...strašny pohlad, keby došla na policiu ze ju rodičia tyraju, tak jej kazdy uverí...fialová, zelená, oči opuchnute.
@sardinka336 mala som kolegyňu, ktorá mala nepočujúceho syna. Vychovávali ho tak isto, ako počujúceho, čím pre neho urobili to najlepšie, čo mohli. On jazdil na bicykli po dedine, hrával sa s deťmi na ihrisku ako ostatné deti. Sám cestoval do školy, chodil nakupovať.....ten chlapec bol perfektne pripravený do života. Nemá dnes problém sadnúť do auta a ísť na dovolenku do Chorvátska, alebo sadnúť do lietadla a ísť sa pozrieť na druhý koniec sveta. Pracuje, okrem toho má ešte brigádu. Keď tu občas čítam to skuvíňanie, ako sa niečo nedá, ako to nejde, vždy si na neho spomeniem. Na druhej strane máme známeho, ktorému mama behala za zadkom tak, ako opisuješ ty, pomaly mu dýchať nedala, keď decká jeho veku lietali na bicykli, on len s ňou za ruku. V škole mu vždy vyjednala lepšie známky, najradšej by bola s ním sedela v lavici. Dnes je z neho taký zakomplexovaný trtko, neoženil sa, ani neviem o tom, že by niekedy nejakú známosť mal, žije sám, lebo mamičky už niet a on sám je stratený. Nevenoval sa nikdy žiadnemu športu, lebo by sa mu niečo mohlo stať, dokopali ho na VŠ, ktorú s božou a finančnou pomocou skončil, ale nepracuje v tom obore, lebo všade hneď zistili, že má síce diplom, ale to je všetko. Možno by všetko bolo inak, ak by ho v detstve nechali voľne dýchať, všetko, čo rodičia robili za neho, robili vlastne proti nemu.
@tajka1986
ale prosim ta moja neter ked robila prve kroky nejako sa zamotkala a spadla tak ze si zahryzla do ďasienka, plac nehorazny ale nastastie vsetko ok dopadlo ...
kazde dieta spadne a v skolke ci skole sa to neda ustriehnut je tam 20 deti ... samozrejme ucitelka ma davat pozor ale nemoze byt vsade ...
a trochu mimo ked som mala 5 rokov tak deti z dediny bicyklovala som sa s bratrancami a deckami a co cert nechcel spadla som tak ze jak som bola na zemi revala som a TRESK hlava o zem ... bratranci so mnou bezali domov som tu nastastie nemala som otras mozgu ... sestra sa tiez strepala z bicykla ... suseda tiez ruku zlomila lebo robila kaskadera zo seba. Boli sme decka z dediny na ulici kde chodili auta sme sa hrali samozrejme vtedy tolko aut nebolo .... no zazalovat rodicov ze nam pri zadku nestali ...
Ja som na ihrisku vídavala jednu maminu s dievčatkom. Prvýkrát som ju videla s dedkom - mala asi zo 3,5 roka, možno aj viac vtedy (náš mal vtedy niečo cez 2 roky). Naše 2-ročne deti sa hrali na preliezkach, aj takých tých väčších, boli tam relatívne sami, nechodili tam väčšie deti, čo by ich ohrozovali, tak sme ich nechali a len sme robili dozor, keby niečo náhodou (lebo to bolo dosť vysoko, ale inak bezpečné). No a toto dievčatko sa chcelo hojdať - na takej normálnej hojdačke - vtedy som si ju všimla prvýkrát - dedko jej nedovolil, lebo by mohla spadnúť 😲 Chcela ísť na preliezku - nízku, taký ten normálny rebrík - nedovolil, aby nespadla. Chcela sa šmyknúť na veľkej šmýkačke - nemohla, lebo je to pre ňu vysoko (naši 2-roční sa na nej šmýkali normálne, všade pod preliezkami máme tie "kobercové" kocky, či ako to nazvať. Najprv som si myslela, že to je proste dedko nejaký úzkostlivý. Ďalší deň prišla s maminkou - a bolo to presne to isté. To dievčatko na tom ihrisku nemohlo robiť NIČ - ísť iba na maličkú preliezku pre ročné detičky - to jediné sa jej mame zdalo bezpečné. Behala za ňou všade, nič jej nedovolila. Tak mi jej bolo ľúto - to radšej ani nemala s ňou na to ihrisko ísť, najmä, keď videla, že maličké detičky môžu, a ona nie. A pri tej príležitosti mi aj kamoška povedala o svojej známej, ktorá odmietla kúpiť svojej dcére odrážadlo a bicykel, lebo ani ona (mama) sa nevie bicyklovať, a je to nebezpečné, takže jej dcéra sa bicyklovať a na odrážadle voziť nebude. Pritom to dievčatko o to malo záujem, aj o odrážadlo, aj bicykel. Už je asi 2-ka alebo 3-ka na ZŠ, bicyklovať sa stále nevie, pretože jej mama nechce kúpiť tne bicykel. Na otázku, ako to dcérke vysvetlí, že prečo nemôže, keď iné deti môžu, povedala, že ju to nezaujíma, že nevie sa ona, nebude sa vedieť ani dcéra, a že nenechá ju, aby sa dokaličila. Ona ako malá údajne spadla z bicykla, tak asi tam bude nejaký blok, na ktorý dopláca dieťa.

@tajka1986 minule sa mi 2,5 r.syn strieskal zo schodov. Este som ho za ruku drzala, ale ako sa potkol, vysmykol sa mi..
Deti utekaju, blaznia sa, padaju..ktore decko nikdy nespadlo?
Moje sa strieska na rovnej podlahe ked ide vitat ocka z prace k dveram..
V skolke to bude este zabavnejsie.
Vela deti, jeden dozor.
No a co? V bubline ho odchovat nemozem..