Pohrýzla ma mačka
Dobrý deň! Včera ma pohrýzla mačka,bolo to dosť veľké uhryznutie. Dnes to mám opuchnuté a celé červené. Môže byť z toho niečo vážnejšie alebo sa to dá za pár dní do poriadku?Mala by som ísť zajtra k doktorke radšej? Stretli ste sa s tým? Priložím aj foto. Ďakujem

Choď k doktorovi. Mňa neznáma mačka pohryzla musela som sa dať zaočkovať na infekčnom proti besnote a na chirurgii mi na to dávali antibioticku mast. Nesmela som hýbať rukou aby sa zápal a ten tam más tiež nedostal na šľachy a ďalej po ruke. Určite to treba riešiť s chirurgom
@zuz0110 ak ta uhryzne neznáma mačka je povinnosť ju chytiť a zobrať k vetovi či nemá besnotu. Ak mačku nie je možné chytiť nahlasuje sa udalosť na hygienu a si povinná sa dať očkovať proti besnote neviem či tam ak to neurobis nehrozí pokuta za možné šírenie nakazlivej choroby. Rieši sa to na infekčnom kam ta poslu z pohotovosti alebo chirurg. Mám osobnú skúsenosť. Keďže na pohotovosti mi ranu len obviazali druhý deň na kontrole u chirurga bola ruka ako lopata a keby tam nejdem a nedá mi antibioticku mast neviem ako dopadnem
@sova7 šírenia nákazlivej choroby? Vieš o tom, že besnotu prenáša len zviera na človek? Medzi ľuďmi prenosná nie je. Besnotu riskuje len ona, aj keď je to veľmi na sr nepravdepodobné.
@lucia147852 tak mi bolo povedané na infekčnom to je všetko k veci
Smer lekár....
Ahojte,bola som dnes u doktorky a dostala som antibiotika.
Skoré uzdravenie 🙏
@aandrea9 Ďakujem😊

Staci dezinfikovat a to prejde. Ja som uz mala tolko kusancov od mačiek ze to ani nespocitam. Ten opuch je reakcia na to uhryznutie, ono to prejde. Aspon mne to hned preslo lekar s tym povacsine nic nespravi.