Ročný synček má stále prsty v puse

kika2111
1. mar 2017

Moj syncek mal nedavno 1rok,od cca 3.mesiaca si dava do ust svoje dva prsty,ukazovak a prostrednik.
Nikdy nechcel cumel,ani po narodeni,ani po roznych skusaniach.
Prsty ma v uste stale,aj ked papa,proste si da jedlo do ust a sup prsty naspat.Aj pocas spanku,aj pocas hry..stale :(
Samozrejme to ma uz svoje nasledky,prava strana zubkov je akoby o cca 2 ci 3mm vyssie a je to cele take krive..
boli sme u dvoch zubarov aj pediatra,vsetci povedali,ze do 3.roka to nie je problem,ze potom mi predpisu nejaky hnusny lak na nechty a prestane s tym..ze sa to aj upravi.
no neviem,ja som skusila vsetky babske rady,ktore som len nasla,od korenia,cez ocot,cez cibulu,rukavice,obvaz aj leukoplast...(pri koreni atd si to zlizal a ruky naspat pri leukoplaste a obvaze plakal ako by ho rezali,zaspal na mne..ale po 3dnoch skusania ma srdce bolelo pri tom placi a kedze krasne spinka v postielke,nechcela som to dalej takto robit)
som zufala...lebo on bez toho nemoze byt...a to ma rok,co bude ked bude mat 3 :(
prosim poradte,ak s tym mate skusenosti...vdaka

mathias23072014
1. mar 2017

Kamaratkina dcera to tak robila tiez, potom jej niekto poradil, ze si ma vymysliet pribeh preco je to take zle. Tak dcerke povedala, ze ked si bude prsty stale davat do ust tak jej zuby vypadnu a tie co jej zostanu budu skarede ciernie. Ukazala jej fotky deti na google obrazkoch-https://www.google.sk/search?q=kids+rotten+blac... ,a nechala to na pocitaci nech si to pocas dna popozera. Dievcatko sice malo uz tri roky tak uz viac chapala, ale potom co to robila 2 roky vkuse, kamaratka vyskusala vsetko aby ju od toho odnaucila a jedine toto pomohlo. Od toho dna to uz nerobila a ked sa zabudla a dala si opat prsty do ust hned sa spamatala alebo ju mama upozornila ze bude mat zubky ako tie deticky z obrazkou tak ich hned vytiahla. Mne sa to tak ratalo ze presne tymto istym sposobom som potom oducila syna od dudky. Tvoj syncek ma sice len rok ale mozno uz bude chapat.

januska20
1. mar 2017

@mathias23072014 rychlo som tu stranku zavrela.. fuu, zlakla som sa.. 😨 😲

mathias23072014
1. mar 2017

😃😃😃hlavne ze to zabralo, aj mne sa to zdalo drasticke, ale po 2 rokoch cmulania prstov kedy vyskusala fakt ze vsetko nemala na vyber.

januska20
1. mar 2017

@mathias23072014 ja mam 8 mesacneho chlapceka,ten nechce cumel ,len sa s nim pohra a pri zaspavani si stale strci prst do ust.
Nastastie to nie je az take zle ako opisuje autorka.. ale tu stranku si dam do zaloziek ak by to bolo potrebne niekedy pouzit 😅

kika2111
autor
1. mar 2017

@mathias23072014 no to je humac :D ale on je este velmi malinky,aby toto chapal...to na neskor,aj ked dufam,ze to uz nebude potrebne...

mathias23072014
1. mar 2017

Mamicky musia bojovat tvrdymi zbranami ked su zahnate do kuta😄😄😄

mirasima
1. mar 2017

Moja malá si cmulala palcek tak isto od 3 mesiacov, nic nepomahalo, dudlik nechcela, a cim bola starsia, tym ho cmulala castejsie, ked sa nudila, otocila sa do kuta a dojkala si palcek🙂 Už ho mala uplne ploský, ani nechtik jej tam nerástol. Bolo to do casu, ked trosku "dospela" okolo 3, 5 roka, dohovorila som jej vecer v posteli, pochopila, bolo to ťažke, lebo nevedela co ma s tou rukou robit, ked nedojkala, ale vydrzali sme. treba asi len vyckat, nám to našťastie nezanechalo stopy na zúbkoch.

germaniawerks
1. mar 2017

"potom mi predpisu nejaky hnusny lak na nechty a prestane s tym"

každé dieťatko aj šteniatko keď sa osamostatnieva, je konfrontované se stratou moci a snaží sa získať kontrolu nazad tým že sa navracia do predchádzajúceho štádia. keď potlačíš vykukne to zas inde, je to vývinový krok kt sa sám vstrebe u výraznejších jedincov a zmizne slabšie decká si ho ponechávajú dlho

meusicka
1. mar 2017

@kika2111 nezufaj, je este malinky. moja dcerka zaspavala ked bola mala s plienkou, ktoru zuzlala v rucke a k tomu palec v puse. ked mala 5 rokov, zabudli sme jej pribalit plienku ked sla spat k mojej svagrinej. tak zaspala bez plienky a odvtedy uz nechcela. povedala, ze uz je velka a zriekla sa plienky aj palca naraz a bez nejakych problemov.
moje dvojicky maju teraz 5 rokov a este si zuzlu roh plienky, ale uz som si vsimla, ze zaspia aj bez nej, pokial ju nemaju po ruke.
nekaz malemu pohodu, hlavne aby to nebolo zbytocne stresovanie dietata, pride cas, ked so samo povie, stacilo.

llucciaa
2. mar 2017

musíš ho len neustále a dookola napomínať.. možno by som mu skúsila zakaždým niečo strčiť do rúk, vieš odpútať jeho pozornosť od toho aby mal potrebu si pchať pršteky do úst.. a treba pomaly odstavovať aj cumel, vačšina detí má z pchaním vecí do úst problémy práve kvôli cumlu☹

tarvika
2. mar 2017

este ho dojcis? ak nie, tak si to vynahradza tymi prstami. taketo male dei potrebuju mat nieco v puse, upokojuje ich to. ak to nie je prso, tak cumel alebo prsty, alebo cmulaju hracky a podobne. ja by som to neriesila, ak samozrejme nie je problem ze by mu zacala z prsta koza zliezat a podobne.

kika2111
autor
2. mar 2017

@llucciaa on cumel nikdy v zivote nemal,vzdy sa ho snazim zabavit.ale on je presibany,da si hracku do jednej ruky a druhu ma v ustach..a pocas spanku mu ju dam von a o chvilu ju ma naspat...

kika2111
autor
2. mar 2017

@tarvika nie,bol kojeny do 4.mes.

tarvika
2. mar 2017

@kika2111 a ten cumel keby si mu teraz skusila dat by nechcel?

kika2111
autor
2. mar 2017

@tarvika skusala som ked sa narodil,ked mal 3t ,3mesiace,6mesiacov a potom stale..nechce ho,hodi ho vzdy prec

abab
3. mar 2017

Maturovat s prstami v puse nebude 😉 neboj. Aj moj mal stale prsty v puse. Dokonca sme dlho nevedeli, ci je pravak alebo lavak, lebo prava ruka "obsadena" a vsetko chytal lavou. Ked zaspal, obcas mu tie prsty z pusy vypadli. Tak si vymyslel, ze si malicek vopcha do nosa, aby mu ta ruka v puse drzala, cize dva prsty v puse a jeden este v nose ako poistka. Dychal jednou nosnou dierkou. Okrem vycmulanych prstov sme mali aj jednu nosnu dierku vacsiu, ale na prvy pohlad to uz teraz nevidno. Len ja, kedze viem preco, to vidim. 😅 Zuby mu to neovplyvnilo vobec. Len ty trpezlivo vyberaj a vysvetluj. Ked bude viac potrebovet dve ruky na hranie, sam pride na to, že prsty do pusy nepatria.