Udretie hlavičky trojmesačného bábätka
Dobrý vecer... Ide ma trafiť moja mala ma 3 mesiace, noja som sla na wc a moja svokra dôchodkyňa ju chcela odfotiť no vysmykol sa jej mobil skor vyletel jej z obalu a spadol dcerke ani sama nevie kde ci ma hlavku ci ma plece mo strašne zacala plakať az som z wc bezala k nej, zobrala som ju na ruky prestala na hlavičke nema nic udrete... Ale svokra ze ona nevie kde jej spadol ten mobil presne, len jej vyletel ona si ju chcela odfotiť a ked som prišla mobil bol pri ruke jej, ale v tom. Šoku ona nevedela svokra ze ona ju isla odfotiť a jak otvorila mobil tak z výšku asi polmetra jej vyletel na nu... Uz neplače, smeje sa, debatuje... Joj bojim sa, skočíme na pohotovosť le. Sa bojím aby nebolo jej nic ked spadne taky smartfón tvrdý na hlavičku, aby jej niečo nebolo...
Ono je lahko povedat, ze to nic nie je, ked ide o cudzie dieta. Nasa pediatricka vzdy hovorila, prid radsej 100x zbytocne, ako raz neskoro. Ak mas z toho zly pocit, aspon zatelefonuj na pohotovost.
@haley7897 😂 som sa pobavila najma na tej zarubni 😂 svata pravda
@lindusss2016 čo si budeme klamať 😂 v skutočnosti dostávala už v tehotenstve, spravidla dvierkami na kuchynskej linke 🤷🏻♀️😂
@janinah nic nevidím na pleci ma kus niečo červené.... Ale na hlavicke nic, prišiel aj manžel z roboty ta pozeral na nu poriadne s baterkou... Zrenice sa stahuju a roztahuju pekne, aj sa smeje na neho i na mna... Ale och tak ja sa snažím davam pozor a svokra mi dieťa dokalici akoze viem, ze nechcené a blbá náhoda, ze jej mobil z obalu vypadol, lebo ma ten zatvárací a kdd si isla otvoriť alebo preložiť ja neviem ci otočiť tak jej vypadol na nu... Ona hovorí, ze isto na nu padol ale nevie kde
Ak by si čítala rovnakú otázku od iného rodiča, čo by si mu poradila? Inak vraj zdravotníci sú najhorší pacienti, vidia do svojej situácie viac ako laici a to je niekedy na príťaž…
@thoughtfulweirdo s úrazom hlavy sa pochopiteľne chodí na pohotovosť. Tu ale nie je reč o úraze hlavy 🤷♀️.
@mijunik ano mas pravdu, ja sa všetkého bojim... Ale keby robim na pohotovisti a by mi prišla mamička s takým niečim tak by som asi pochopila ale my sme pozerali na pacientov s očami naopak, ked o polnoci prišiel s tým, ze ma necht zarastený na nohe... Alebo, ze mu strieka do ucha... Tak toto uz boli extrémy ale keby mamička, tak chápem male bábätko... Bojí sa každý
@bona_dea no skus si udrieť hlavu a hodít z výšky mobil na hlavu... Je to rozdiel co sa týka bolesti riadny...
Vážne si zdravotník? Konkrétne čo?
Ak si zdravotníčka ...máš obrovskú výhodu voči ostatným mamičkám - laikom, mala by si sa len upokojiť a použiť svoje vedomosti.
Myslím, že tvoje dieťatko nepotrebuje ďalší stres spôsobený návštevou pohotovosti a následnými vyšetreniami /ak by vôbec nejaké robili/
Zatiaľ je malinké, postupne ako bude rásť sa udrie milionkrát - to by si bola na pohotovosti viac ako doma, takže kľud a zhlboka dýchaj.
fakt sa este cudujete zdravotnikom, ze nadavaju pacientom, ze sa trepu na pohotovost s kazdou somarinou?? padol jej mobil na hlavu, a?
kebyze svokra do dietata ten mobil silou hodi, okej, pohotovost… ale toto? vazne?
este spadne tisickrat, vonku, doma, moj 3,5r syn ma uz na hlave tri male jazvicky - akcne rychle dieta 🤷🏼♀️
hlavne klud, nic sa nedeje a najma neblokujte pohotovost takymi banalitami
Tam, kde jej padol, mala by minimalne flak. Na hlave by si videla rychlo, najma ak plakala silno. Takze hlavu mozes vylucit. Inak len pozorovat, ci reaguje a nie je apaticka, aj keby to bola hlava.
Pozri, zodpovední za dcérku ste vy s manželom. Nevieš, či jej spadol mobil na hlavičku alebo na ručičku, si vyplašená, máš pochybnosti. Nikto na koníkovi nevie na 100%, či sa niečo mohlo stať. Ja si tiež myslím, že sa Tvojej dcérke nestalo nič a že sa bojíš zbytočne. Ale nie som lekár a nevyšetrujem ju. A nie som za Tvoju dcérku zodpovedná. Ak máš byť celú noc nervózna, nespať, nervozitu preniesť na okolie, zavolaj na potovosť a popýtaj sa, prípadne sa bežne ukázať. Upokojíš sa a verím, že natrafíš na empatickú sestričku a lekára. 🙂🙂🙂 Držím palce. 🍀
Ja chapem ze si v strese ale sama vravis ze nema nic udrete na hlave.Neexistuje ze jej nieco spadne na hlavu a nema to ani zacervenane.Mi netvrd ze si zdravotnik!Zdravotnik by zachoval duchapritomnost.Naproti tomu vravis ze ma cervene na ramene.Skus chvilu uvazovat s chladnou hlavou.Nespadol ten mobil popri hlave na rameno??Znie to ovela pravdepodobnejsie.Obidve ste boli zlakane zostresovane a mala sa viac zlakla ako ju to udrelo.Podla mna je velmi pravdepodobne z toho co pises se na tu hlavu naozaj nespadol.Ved aj svokra tvrdi ze ani nevie kdr na hlavu!Jak ze nevie?Podla mna spadol na rameno.
Pád tvrdého mobilu z metrovej vysky na krehku hlavičku takého malého babatka...ja by som sa bála. Ak by mobil dopadol rohom a nie plochou, tak dospelého by to bolelo možno ako úder kladivom, a na taku malu hlavičku no neviem.... autorka, ak má červený flak na pleci, tak to bude s toho mobilu s veľkou pravdepodobnosťou. Ak by mobil pristál na hlave, tak by nepomohlo keby dieťa vezmeš na ruky, bola by to taká bolesť, že by si ju ešte dlho ukludnovala. Pozri poriadne aj vo vlasovej časti, či nema opuchnute, alebo modrinu. A muz nech nesvieti baterkou do oci..
@maminkadeticiek aj zdravotník je len človek. Keď sa jedná o vlastné dieťa, to najcennejšie čo človek má, tak sa nie vždy da uvažovať objektívne a vyhodnotiť situáciu s triezvou hlavou.
Keď hneď prestala plakať tak to sa skôr veľmi vyľakala. Aj keby jej spadol mobil na hlavičku tak hlavička je mäkká. Mäkká lebka absorbuje energiu nárazu. Okrem toho mala by modrinu alebo dokonca hrču. Sleduj ju ako radili hore.
@whatever1 Je,pravda,ja vsak vidim na mojom muzovi ze nech sa deje cokolvek zdravotnika v sebe nezaprie.Nikdy nehysterci,okamzite ked treba prepne gombik do pracovneho modu a riesi s rozvahou.Nemyslim si ze zdravotnik by takto jancil a prisiel sa radit na modry konik.
@patka06 som taka ista mamička ako vy, je rozdiel robiť na oddelni, kde su len vážne chorí s starší pacienti ako na detskom oddelni... A to je moje prvé dieťa, takže sa ešte len otukavam a bohužiaľ nechodia k nam pacienti, po úraze hlavy.... Keby, ze sa starám o chorého starého ok... Chápem všetko.... Je napr rozdiel ked napr slina zaskočí pacientovi co 80r a nemôže sa 30 sekund nadýchnuť ako keď zaskočí slina bábätku a nemôže sa 30 sekund nadýchnuť.... Takze jasne, ze som sa zlakla... Nerobím na traumacke, alebo na takom oddelni kde sme v brutálnej pohotovosti, ze nevieme nikdy čo nás čaká... 80% vieme co nas caka a ako služba prebieha... Oddelnie dlhodobo chorých je bohužiaľ o niecom inom... Kpr robíme bežné, ale inac to je o medikamemtoch a infiziach, prebaľovanie, krmenie... Ale napr KPR malému dieťaťu som este nerobila, ani som nepodávala tabletky do takej malej pusinky.... Vsetko sa učím ešte len pri môjmu bábätku... Je to iné...ta mala mi da zabrať viac ako na službe, kde som mala 14 x ležiaci pacienti vez 80 kg
Jedna teta z našej rodiny je detská lekárka (teraz už na dôchodku). Keď som bola maličká, moja mamina sa s ňou zvykla radiť, čo sa týkalo starostlivosti. Keď sa neskôr dcérka narodila tej tete, volala ona mojej mamine, čoby skúsenej matke, pri nejakom drobnom probléme. Absolútne sa v nej vtedy zdravotník nezapol. 🙂
ale ked nevies zachovat rozvahu a klud pri tomto - co budes robit, ked ti dieta narazi vonku do nejakej hojdacky? alebo ako moj syn - nevybral zakrutu v byte a narazil celom do rohu linky, navrela mu hrca velka ako orech… zachovat POKOJ, mrazenu zeleninu som vytiahla, hned prilozit, pritlacit, chladit,… ma tam jazvu ale je ok….
ine je roztate celo, ktore treba sit, ale s udermi a modrinami na pohotovost?
zbytocne to vyblokujes a zdrzis napr. rodicov ktori pridu s dietatom po vaznejsom uraze, so zlomeninou, alebo dusiace sa dieta, kde ide o sekundy….
musis sa v prvom rade naucit zachovat chladnu hlavu,
prepac ale ako mozes byt taky stresovac a zaroven zdravotnik??
@whatever1 prosim ta z akej metrovej vysky?? co tu tiez stresujes? svokra isla fotit a vysmykol sa mobil - to mohlo byt max. 10-15cm…🙄🤦🏼♀️
Ty si ides furt dokola svoje. Chudera svokra fakt. Hovorit o dokaliceni pri pade mobilu a porovnavat to s umyselnym hodenim sklenenej flase do hlavy maleho dietata je dost odveci. Ale spomenies si na to hned,ako sa mala kdesi buchne v tvojej pritomnosti.
@zuzuliennka1 Akých 10cm prosím ta? To mu chcela odfotiť nos? Ak ležalo v postielke a ona v stoji ho chcela odfotiť celé, tak to mohlo byť aj viac ako meter. Naviac ak ani nevedela kam telefón dopadol. A to že ty si nesla s deckom po silnom náraze do hlavy na pohotovosť, nie je o zachovani kludu, ale skôr o nezodpovednosti. Prestuduj si niečo o úrazoch hlavy, otras mozgu atd...to že nekrvaca navonok neznamená, že nič nehrozí. Nevravím aby sa bezalo na pohotovosť pri každom údere a buchnuti. Ale pri velmi silných nárazoch to riešiť treba vždy aspoň minimálne tam zatelefonovať.
@whatever1 vsak isla fotit dieta, 3mesacne - ktore lezalo.. po mobil sa natahovala kde? z police nad nim? logicky - isla fotit, tak si asi k nemu sadla, max. sa nad neho postavila - ale lezalo predpokladam na sedacke mozno v postielke - teda minim. 50cm od zeme… z metrovej vysky aby na decko spadol mobil, by musel fotit aspon 2m chlap a decko by lezalo na sedacke 🙄
a nie - nesla som, lebo to nebol nijaky silny naraz, mne mojmu dietatu mobil na hlavu nespadol 🤦🏼♀️ taka nemtava niesom…
ked vam mobily padaju deckam na hlavu, tak sa zamyslite v prvom rade nad sebou… nechat decku na hlavu mobil spadnut, kks to uz co je

Tak hodiť dieťaťu do hlavy sklenenú fľašu a tvoja situácia je rozdiel. Ako píšu baby sledovať bábo, pripadne cinknut na pohotovosť a riadiť sa tým čo povedia