icon

Úraz spôsobený hrdzavým drôtom

bibimatusova
11. aug 2025

Dobre ranko prajem. Možno to príde vtipne pre niekoho… chcela by som sa poradiť. Včera ráno sa mi kúsok hrdzaveho drôtu pichlo do prstá je to síce maličké ale ráno sa mi trocha dal do červená a prst ostal veľmi teplý. Myslite že by som mala ísť pre istotu k lekárovi ? (Neviem či som očkovaná alebo či mi ešte “platí,, očkovanie na tetanus) prikladám fotku zo včera. Za odpoved vopred dakujem 🙂

Úraz spôsobený hrdzavým drôtom
anonym_6bb06e
11. aug 2025

@bibimatusova no samozrejme...

valandra26
11. aug 2025

ano, chod.

pinkgirl
11. aug 2025

samozrejme choď sa ukázať k lekárke

bibimatusova
autor
11. aug 2025
@pinkgirl

samozrejme choď sa ukázať k lekárke

@pinkgirl myslite že aj keď to je také drobné môže to mať následky?… veľmi sa bojím že ma lekárka vysmeje. A dakujem za odpoved 🙂))

pinkgirl
11. aug 2025

@bibimatusova o následky sa neboj. Skontroluje očkovanie proti tetanu a možno ti dá atb masť na prst.

anonym_6bb06e
11. aug 2025
@bibimatusova

@pinkgirl myslite že aj keď to je také drobné môže to mať následky?… veľmi sa bojím že ma lekárka vysmeje. A dakujem za odpoved 🙂))

@bibimatusova lepsie sa nechat vysmiat ako otrava krvi...

januska12323
11. aug 2025

Choď nikto ťa nevysmeje.

jana_eyre_2
11. aug 2025

Áno, 100% choď, toto žiaden lekár nevysmeje, o to viac ak ide o hrdzavý drôt.. ak to máš teplé a červené, máš to zapálené a potrebuješ ATb masť a preventívne zopakovanie očkovania proti tetanu ak bolo dávnejšie ako 5rokov..

bibimatusova
autor
11. aug 2025
@jana_eyre_2

Áno, 100% choď, toto žiaden lekár nevysmeje, o to viac ak ide o hrdzavý drôt.. ak to máš teplé a červené, máš to zapálené a potrebuješ ATb masť a preventívne zopakovanie očkovania proti tetanu ak bolo dávnejšie ako 5rokov..

@jana_eyre_2 dakujem za odpoved 🙂

sisamisaaa
11. aug 2025

Ak ťa vysmeje je to krava ktorú treba vymeniť.

maddie1711
11. aug 2025

Samozrejme. Ja som mala očkovanie 3r staré, a skočila som na veľký klinec bosou nohou. Bola som s tým na pohotovosti a aj napriek tomu, že som vedela že nemám až tak staré očkovanie ma ešte raz preočkovali

maranco
11. aug 2025

@bibimatusova kedy si mala očkovanie na tetanus nájdeš na záložke Očkovania cez "Moja zdravotná knižka" na stránke https://www.npz.sk

pinkgirl
11. aug 2025

@bibimatusova ahoj, bola si u lekráky? ako to dopadlo?

eviq
11. aug 2025

@bibimatusova ja len tak mimo tému, dosť sa ti supe pokožka na dlani, nemala si chorobu ruky, nohy ústa? A hrdza môže narobiť problémy, isto to ukaz lekárke. Si mi pripomenula, že ja už tiež nemám platné očkovanie proti tetanu. 🙂

bibimatusova
autor
11. aug 2025
@pinkgirl

@bibimatusova ahoj, bola si u lekráky? ako to dopadlo?

@pinkgirl ahoj, bola som u chirurga. Mala som šťastie že som prišla aj vďaka vám že som to nenechala na názor ľudí čo hovorili že to je len maličké. Na takú malú ranu sa objavil väčší nález hrdzaveho kovu… mám antibiotiká 🙂

bibimatusova
autor
11. aug 2025
@eviq

@bibimatusova ja len tak mimo tému, dosť sa ti supe pokožka na dlani, nemala si chorobu ruky, nohy ústa? A hrdza môže narobiť problémy, isto to ukaz lekárke. Si mi pripomenula, že ja už tiež nemám platné očkovanie proti tetanu. 🙂

@eviq šúpanie mám každý rok iba v lete. Na zimu na jeseň na jar sa mi ruky nešupu 🙂 doktorka mi dala niekoľko masti nič nezabralo neviem čo s tým… toto je ešte nič niekedy sa mi hlavne palec na pravej ruke zošupe až do mäsa🙄