icon

Úraz v skúšobnej dobe

22. sep 2025

Prosím vás o radu som v skúšobnej dobe. Zlomila som si zápästie ....keď pôjdem na PN tak môžem dostať výpoveď počas PN?

Strana
z3
janage
24. sep 2025
@anonym_856afe

@janage chodila som na KUCH, UNLP na Rastislavke a spádovo patrím pod SNP. Absolútne ma neposlali na SNP. Úraz sa mi stal dole pri Rastislavke, tak som išla tam. A tam som chodila 5t, každý piatok na kontrolu a kontrolný RTG. Vždy iný lekár tam bol viac menej. Každý mi hovoril , aby som ruku normálne zaťažovala a hlavne cvičila cviky, aby mi neochabli svaly. A dobre som urobila. Poznám xy prípadov, kedy s dominantnou zlomenou rukou ľudia pracujú. Ako som písala vyššie, aj predavačka v Milk Agre pracuje so zlomenou pravou rukou. Mimo iného. V zásade nepoznám nikoho, kto by zostal doma, ak nemal komplikovanú zlomeninu. Premýšľam, ale naozaj nikoho. Aj ako deti sm chodili so sadrou riadne do školy.

@anonym_856afe tak zjavne mame veľmi odlišné skúsenosti. V papieroch si mala napísané, že kam máš ísť? Lebo ja aj deti jednoznačne spadova chirurgia. A už sa mi xkrat stalo, že poslali preč, tam kam patríme.
Už tu vidno, že aj v rámci jednej nemocnice sú obrovské rozdiely v rámci pracovísk.

anonym_856afe
24. sep 2025
@janage

@anonym_856afe tak zjavne mame veľmi odlišné skúsenosti. V papieroch si mala napísané, že kam máš ísť? Lebo ja aj deti jednoznačne spadova chirurgia. A už sa mi xkrat stalo, že poslali preč, tam kam patríme.
Už tu vidno, že aj v rámci jednej nemocnice sú obrovské rozdiely v rámci pracovísk.

@janage čítam zo správy: RTG kontrola s odstupom 6 dní, sadrová fixácia, postavenie bez zmeny, zlomenina vretennej kosti. Dosadrované, analgetiká, cvičenie prstami, cvičenie v lakti a ramene. Bez nutnosti PN. Kontrola na u nás - KUCH ambulancia - o 1t, do 12.00, kedy RTG kontrola. V prípade ťažkostí kontrola u nás ihneď. Toto mám 4x viac menej zmeny.

janage
24. sep 2025
@anonym_856afe

@janage čítam zo správy: RTG kontrola s odstupom 6 dní, sadrová fixácia, postavenie bez zmeny, zlomenina vretennej kosti. Dosadrované, analgetiká, cvičenie prstami, cvičenie v lakti a ramene. Bez nutnosti PN. Kontrola na u nás - KUCH ambulancia - o 1t, do 12.00, kedy RTG kontrola. V prípade ťažkostí kontrola u nás ihneď. Toto mám 4x viac menej zmeny.

@anonym_856afe no my sme vždy mali kontrola u spadoveho chirurga. Urazovka v Novej. Jedine po operácii dieťaťa sme chodili do DFN na chirurgicku ambulanciu na kontroly, vybratie stehov atď. Úraz vždy kontrola už u spádoveho chirurga.

anonym_856afe
24. sep 2025
@janage

@anonym_856afe no my sme vždy mali kontrola u spadoveho chirurga. Urazovka v Novej. Jedine po operácii dieťaťa sme chodili do DFN na chirurgicku ambulanciu na kontroly, vybratie stehov atď. Úraz vždy kontrola už u spádoveho chirurga.

@janage keď som mala úraz nôh, chodila som každý týždeň na preväzy a kontrolu na KCUH na Rastislavku. 4 mesiace, každý týždeň, vozili ma rodičia, lebo som nemohla chodiť. Nikdy ma nikto neposielal za spádovým chirurgom. Ten riešil u mňa bolesť brucha, operáciu žlčníka a strhával mi nechet na ruke. Tieto veci/úrazy sa vždy aj podľa neho riešia na úrazovke. Len som nechápala to porovnanie, že ľudia v BA nevedia ako to funguje niekde inde. Myslím, že u nás Rastislavka funguje nadštandardne. Minule mi urobili CT brucha v priebehu dvoch dní.

janage
25. sep 2025
@anonym_856afe

@janage keď som mala úraz nôh, chodila som každý týždeň na preväzy a kontrolu na KCUH na Rastislavku. 4 mesiace, každý týždeň, vozili ma rodičia, lebo som nemohla chodiť. Nikdy ma nikto neposielal za spádovým chirurgom. Ten riešil u mňa bolesť brucha, operáciu žlčníka a strhával mi nechet na ruke. Tieto veci/úrazy sa vždy aj podľa neho riešia na úrazovke. Len som nechápala to porovnanie, že ľudia v BA nevedia ako to funguje niekde inde. Myslím, že u nás Rastislavka funguje nadštandardne. Minule mi urobili CT brucha v priebehu dvoch dní.

@anonym_856afe tak zjavne v Novej to ide inak. Tiež mám správu z traumacky, neskor od chirurga toho spádoveho. Tak isto dcéra úraz nohy, ruky, ludia čo byvaju v našom okolí....nebolo to raz.
Ešte mi napadá ako možné vysvetlenie je že máme iné zdravotné poisťovne.
Inak ten náš spadovy chirurg má aj sadrovnu. A čakali tam ľudia viaceri čo po úraze boli predtým na traumacke v nemocnici.
Keď si napísala, že si bola na KUCH, myslela som automaticky, že píšeš o Bratislave lebo naozaj moje okolie z bydliska, rodina, práca, má skúsenosti ako ja.
A také ako ty, tí čo sú v Bratislave.
Ale dobre vedieť nabudúce teda už len na Rastislavku s úrazom.

anonym_856afe
25. sep 2025
@janage

@anonym_856afe tak zjavne v Novej to ide inak. Tiež mám správu z traumacky, neskor od chirurga toho spádoveho. Tak isto dcéra úraz nohy, ruky, ludia čo byvaju v našom okolí....nebolo to raz.
Ešte mi napadá ako možné vysvetlenie je že máme iné zdravotné poisťovne.
Inak ten náš spadovy chirurg má aj sadrovnu. A čakali tam ľudia viaceri čo po úraze boli predtým na traumacke v nemocnici.
Keď si napísala, že si bola na KUCH, myslela som automaticky, že píšeš o Bratislave lebo naozaj moje okolie z bydliska, rodina, práca, má skúsenosti ako ja.
A také ako ty, tí čo sú v Bratislave.
Ale dobre vedieť nabudúce teda už len na Rastislavku s úrazom.

@janage v prvom rade nikdy, keď nemusím, nechodím na SNP. Ak môžem, idem na Rastislavku alebo do Šace. Sanitka je povinná odviezť pacienta na najbližšie miesto, ale raz som vyslovene žiadala, že chcem ísť na Rastislavovu. O urgente na SNP viem hovoriť svoje, raz mi tam na neurológii poslali mamu domov s cievnou mozgovou príhodou a to ju doviezla sanitka. Nakoniec na moje naliehanie ju hospitalizovali. Napokon však o 3 roky neskôr, ju nechali pomaly zomierať v čakárni 4 hodiny. Čiže vyhnúť sa SNP, keď sa dá. O urgente na SNP kolujú chýry aj v iných nemocniciach.

Strana
z3