Uzliny nad klúčnou kosťou

saskia77
23. sep 2018

Ahojte,
chcem sa opytat, ci nahodou neviete, mozu uzliny nad klucnou kostou mat aj ine priciny ako nadorove ochorenie ? Kde vlastne sa nachadzaju, schovane pod klucnou kostou alebo su nad nou, po celej dlzke kosti, ci len v niektorom useku ?

kika831
23. sep 2018

@saskia77 najcastejsia pricina zvacsenia uzlin je zapal v tele. Uzliny velmi rychlo reaguju na oslabenie ci vycerpanie organizmu, ci uz veznou chorobou alebo dlhodobou unavou. Vobec to nemusi znamenat rakovinu. Treba sa dat vysetrit. Nie hned mysliet na najhorsie. Drzim palce

regi95
23. sep 2018

@saskia77 moja mamka má práve s týmto problém. Má ju nad kľučnou kosťou, len v niektorom úseku, tvrdú, hmatateľnú. Bohužiaľ jej CT ukázalo že je to nádor, alebo ako nazvať. Dostala na to 25 ožiarov, ktoré nepomohli, tak teraz má chemoterapiu. Vraj uzliny zbierajú všetké zlo z tela do seba. Môže to byť samozrejme len zápal ale určite to nepodceňujte.

abhud
24. jan 2021

@egi95 no, ked si to niekto precita, tak nebude ani spat. Bolo by fajn, napisat napriklad aka velka bola. 1cm, 2, alebo viac? Mala aj ine priznaky? Bola bolestiva, ci len ako hrca. No chcel by som povedat aj ja, svoj pribeh. Pred 12 rokmi som si nasiel v podpazusi uzlinu, precital som si diskusie, clanky a hned som zbelel. Po mesiaci som siel k doktorke, lebo JE POTREBNE IST. Necitat negativne, clanky, skor si povedat bude to ok, a vyckat, ale pokial pre nu ani nespite, tak urcite IST hned. Pred rokom som si nasiel nad klucnou kostou cca 1.2cm , siel som hned zas na krv a ultrazvuk a nasli mi uzliny asi 6, cu si hoc kde zvacsene. Doktor mi povedal, ze som taky / uzlinovy typ a ze su ok. Ak to citate, tak urcite ste si nasli, alebo niekto okolo vas, tak ju 2 tyzdne nerieste. Nedotkykajte sa jej, lebo vas bude len boliet, skuste to neriesit. Ak tam bude aj potom, tak skocte k doktorke, ziadne forum, nie je odber krvi, ci samotny ultrazvuk.

abhud
24. jan 2021

@regi95 tvojej mamky mi je luto, prial by som si aby mudre hlavy riesili ako teraz Koronu, tak aj ine vaznejsie choroby.

regi95
24. jan 2021

@abhud ďakujem, áno. Ale naozaj rakovina prináša pre zdravotníctvo strašne veľa peňazí. A nech ma niekto za to okameňuje, je to tak. Už dávno majú na to liek, rovnako ako na koronu.

regi95
24. jan 2021

@abhud moja mama už zomrela, v októbri 😔

tinkamaj
15. apr 2021

Ja som si našla hrčku na kľúčnej kosti dva dni dozadu. Či som ju mala dávnejšie neviem... Skôr náhodne som ju objavila. Schová sa aj za kosť, ale aj na kosť. Neviem čo mám teraz robiť. Ísť neísť k doktorovi. Začala som masírovať a začalo to aj bolieť. tiež ma napadlo či sa mi to tam nedalo po očkovaniu , pretože 4 dni dozadu som bola na prvé očkovanie covid. Unavená som a dosť. Len fakt človek nevie už z čoho... Počasie, očkovanie alebo neustále rozmýšľanie nad hrčkou.. 🤦🤦🤦

abhud
15. apr 2021

@tinkamaj chapem to, ja som mal 12 rokov dozadu 2.4cm hrcku v podpazusi a mesiac som nesiel a stale som na to myslel. Hroza. Ked som si nasiel nad klucnou kostou cca 0.8mm tak som siel hned k doktorke, dala mu Ultrazvuk a je ok. Ak mas povahu, ze sa strachujes. tak chod. Ale bude to ok. Ked som pisal k tejto teme v januari, tak som mal na druhej strane. No potom som si povedal. Pockam 7 dni, NEŠAHAM na ňu a uvidim. No a zmizla. Bude dobre.

lili1111111
24. jún 2021

@tinkamaj presne takuto skryvajucu hrcku/uzlinu som si nasla 2 tyzdne nahodne po ockovani… najprv som si to nespojila s vakcinou, az na sone mi povedal lekar, ze to moze byt z ockovania… vcera som bola na 2 davku, ktoru mi pichli do 2 ruky vzhladom nato, ze uzlina este nezmizla… tebe sa uz vstrebala?

minka11
12. júl 2021

@tinkamaj ahoj a bola si s tým u doktora? Zistili ti niečo?

janinad
16. júl 2021

ja mam taku tiez po ockovani. Po prvej davke som mala velku pod pazuchou, druhu som dala do druhej ruky a urobila sa velmi bolestiva na klucnej kosti.

hope170317
13. sep 2021

@janinad Ahojte, ti co mate tu hrcku ci uzlinu na klucnou kostou je to bolestive??? . Na som bola na druhje davke 25.8 a tiez som si nasla, bola som aj u doktora cakam na vysetrenia krv a sono. Pytam sa lebo moja bolestiva nie je.celkom sa bojim.
@lili1111111
@tinkamaj

janinad
16. sep 2021

@hope170317 Ahoj, bola bolestiva tak tyzden, postupne sa stracala, trvalo to asi 6 tyzdnov. No stale hmatam uzlinu pod pazuchou po prvej davke. Daj vediet, ako si dopadla. Drzim palce

lili1111111
17. sep 2021

Moja je nebolestiva a myslim, ze ma nikdy nebolela… nasla som si ju 2 tyzdne po ocko niekedy zaciatkom juna a stale ju mam… taka mala pohybliva fazulka, krv sono v poriadku.., vraj treba len cakat, moze to trvat aj dlhsie

lebeau2207
6. dec 2021

@tinkamaj ja som týždeň po ockovani a celkom ma od očkovania boli kľúčna kosť. No až dnes som si tam nahmatala hrcku bolestivú .. zistili vám niečo u lekára? Ja idem k lekárovi až o týždeň tak či sa mám báť :(

lebeau2207
6. dec 2021

@hope170317 ja mám tiež takú hrcku nad kľúčnou kosťou tak isto po ockovani no moja dosť boli

blableblu
16. dec 2021

@abhud máte pravdu ako som sa dozvedela o uzlinach čo som si myslela že ja ich nikde nemám 😁tak zrazu ako sa prehľladavam cítim aj na klucnych kostiach take maličké guličky niekde vy to máte ešte ?

abhud
16. dec 2021

@blableblu mam, ja som za USG, hoc je pravda, ze ked som siel ja zo svojimi tak som po*raty.

linda2985
31. jan 2022

@hope170317 ahoj prosim Ta, zistili ti nieco? Ja som 2tnpo ockovani a tiez som so nasla hrcku pri klucnej kosti nebolestivu,malu asi polcm.

linda2985
31. jan 2022

@tinkamaj ahoj co ti zistili prosim?

blableblu
1. feb 2022

Zdravím chcem pripísať moju skúsenosť možno niekoho upokojim v decembri som bola na sone na kľúčnej kosti tiež SIM tam niečo nahmatala v tedy pani doktorka nič nenašla vravela že to cíti ale nenašla to ,dnes som bola na sono zas lebo som si nasla ďalšie zaplatila som si súkromne sono lebo som z toho sedivela ,a zas hľadala asi pól hodinu a povedala že to čo si hmatam sú obyčajne tukové vankúšiky mini šľachy a podobne vravela že miesta v ktorých sa bežne tieto uzliny vyskytujú sú nad kľúčnou kosťou v určitom bode a presne vie kde ich má hľadať a tam žiadne nenašla videla že som hotová vystresovaná tak naozaj strasne podribne hľadala v každej polohe nakoniec nasla jednu ale skoro už pri krku ale vravela že to je už odumretú tukova Hrčka cca 8mm že tá tam už je veľmi dlho a stratila svoju funkčnosť a ani nie je hmatateľná lebo je veľmi hlboko skoro ju ani nenašla ,vravela že tým sa ani nemám zaťažovať že to tam môžem mat kľudne aj od malička ubezpečila má sto percentne že má viac ako 30rocna prax a že zlu uzlinu spozná hneď ako priloží sonograf že po takej nemusí pátrať a hlavne vravela že tie choré uzliny v tejto časti tela čo bývajú majú svoje presne špecifické miesto myslím že niekde v strede nad kľúčnou spomínala proste vravela že presne vie kde ich má hľadať pýtala som sa jej na množstvo otázok aj to že prečo všade uvádzajú že nad kľúčnou sú tie najhoršie vravela že to vôbec nie je pravda ,že uzliny sa búria komplet po celom tele aj na nohách všade proste niekomu inde inému inde a hlavne podotkla nachytať nenatierat nedráždit ak si niekto nájde lebo tým si ju ešte zväčší ,ale len toľko na koniec že to či si možno veľa vás na tej kľúčnej nahmata vôbec nemusí byt uzlina ja mám na oboch samé hrbolceky a nie sú to uzliny sto percentne

hope170317
1. feb 2022

@linda2985 nie, vysledky som mala nakoniec Vsetky ok a uzlina mi zmizla, zmensila sa. Mne potvrdili ze to reakcia z ockovania (nemusi to byt ani na covid ocko)