icon

Zlomené stavce: Skúsenosti s konzervatívnou liečbou

timeas111
3. mar 2024

Ahojte.
Pred 3 týždňami sme mali autonehodu z ktorej som vyviazla so zlomenými stavcami a to L1, th10 a th12. Mám tu niekoho s podobným prípadom? Prvých 10 dni som ležala v nemocnici od vtedy som doma. Nasadili mi konzervatívnu liečbu. Bolesti už nemám žiadne a pri chôdzi používam trojbodový korzet. Ubehli tri týždne a ja nemám žiadne bolesti ani pri chodzi, dokonca mám pocit ako keby som nemala nič zlomené. Máte tu niekto podobnú skúsenosť ? Ako dlho ste sa dávali do kopy a ako dlho ste nosili korzet. Ako dlho ste rehabilitovali ? Čítala som články typu ze ten korzet po 4 týždni treba pomaly začať davat dolu aby sa na ňom telo nestalo závislé. Čítala som že niektorí lekári odporúčajú korzwt nosiť ak 3 mesiace čo mi pride ako absolútna blbosť. Čo sa týka oddychovania tak samozrejme mám kludovy režim snažím sa len ležať ale snažím sa cvičiť v posteli aby som si neprihodila ďalšie problémy keďže som bez pohybu, Dakujem za odpovede

kacena4
3. mar 2024

zalezi aka bola zlomenina, niekto sa zregeneruje za mesiac, inemu to trva 1/2 roka. drzim palceky ked pises ze je lepsie to je dolezite urcite sa riad pokynmi lekara pri korzete. mna operovali a nosila som korzet cca mesiac a nasledne len pri zatazi, pri chodzi ale hlavne preto aby sa mi stabilizovala chrbtica a zbytocne som ju nezatazovala

timeas111
autor
3. mar 2024

@kacena4 ďakujem za odpoved Ano dúfam že budem dieťa šťasteny a zrastie sa to čím skôr.