1,5 ročná dcérka sa v noci stále budí a pije mlieko
Zeny som uz fakt na nervy, neviem co jej je, bola som pri dr ale nic nezvycajne nezistila...mala ide spinkat napapana a zaspi s flasou mlieka sama okolo tej 19:30 pekne zaspinka a spinka akokedy niekedy 2, niekedy 3 hodiny a zobdi sa s placom (nie velkym) tak ja hned som jej dala flasu mlieka, vypila a zaspala, toto sa opakuje kazde 2-3 hodiny...kazdu noc, zubky si myslim ze ju nebolia uz ma skoro vsekty okrem dvoch stoliciek lenze to by plakala bolestivo...ked jej ponuknem caj tak zacne vrestat a hodi ho o zem...skusala som davky mlieka znizovat (napr. pol flasky) lenze to ked vypila chcela viac a pustila huronsky rev :/ ked jej dam celu tak ju vypije a zaspi...neviem uz co robit, som nevyspata a aj ona je potom nervozna...dik
@janickacrazy myslim, ze som sa vyjadrila dost jasne co sa tyka pitia mlieka - intenzity aj dovodov. Nerozumiem preto Tvojej otazke. Navyse Ja svoje dieta plakat hladom nenecham, zvlast keď bolo dlhodobo sledovane neonatologom pre slabe priberanie.
Tiez nerozumiem, preco dufas, ze pije z flase (plynie z toho nejaky benefit alebo sa chces vysmievat)? Ale vyjadrim sa hadam jasne - nie, z flase nepije, od cca roka presla na normalny pohar.
@silvusak Tak ju odstav, jednu-dve noci revu hádam manžel vydrží a ak nie je ochotný, tak potom mama, babka, svokra, sestra alebo ktokoľvek iný by sa nenašiel? Predstav si, žeby si musela ísť napr. náhle ležať do nemocnice, tak čo? Vydržala by aj bez teba, neboj sa. Chce to len pevné rozhodnutie a vytrvať.
@kikuleenka Nie, nechápem prečo 4ročné dieťa pije v noci občas mlieko, toto nikdy nepochopím, prepáč. Aspon teda, že pije z pohára. Pýtala som sa, lebo poznám aj takú mamičku, čo jej 6 ročná pije večer "kakauko" z kojeneckej fľaše.
ako by som o sebe citala len moj ma 14 mesiacov a kojim ale uz mam toho dos fakt
@bienennest to ano, ale podla mojho ja na materskej nic nerobim, takze spat nemusim ako on, co chodi do práce(mimochodom obchodny zastupca! cize nerobi 24ky niekde v bani)...
@janickacrazy no, nenasiel bohuzial... som odkazana sama na seba!!! Maminka moja je uz v nebi, babku uz nemam, sestra je daleko a svokra ani nahodou! Priatel by si musel poradit, keby som nahle musela odist, ale teraz mu to vyhovuje...nechcem malovat certa na stenu... ale pravdu mas, musim vydrzat!
@silvusak No to je mi ľúto, že nie je nikto ochotný a cez den ešte kojíš či len v noci? Neboj sa, mne by tiež nikto neprišiel a moj mm robí ťažkú prácu, každý den 12tky, vstáva ráno pred 5, takže ten sa ozaj musí vyspať. Našťastie mne sa malý odstavil sám postupne. No neznášam také reči, že žena na materskej nič nerobí. Už si skúsila nechať mu malú aspon na jeden celý den, aby si to skúsil? Možno by bolo načase. 😉
by mi raz muz povedal, ze nic nerobim....raz.
@janickacrazy cez den sa snazim nedavat, max.iba raz...no v noci to je teror! Ano, cez den som si dovolila odist na 3 hodiny, ale bolo to cez den, takze v pohode...no v noci, resp.vecer sme boli na svatbe s nou do 21, o22 som ju uspala samozrejme na ciciku a ze ju svokra milostivo postrazi a o 22:45 volala, ze nevie, co s nou, ze strasne place...tak som doletela domov rychlostou svetla, lahla k malej, strcila cicik a bol klud na dve hodky...pokus nevysiel...
@simonka1789 z vlastnej skúsenosti, treba úplne zrušiť fľašu s cumlom a budenie prestane
pokial flašu nechceš ešte zrušiť, musíš sa s tým zmieriť, že bez toho nezaspí, aby cumlala mlieko
Takto to mala moja mamka so mnou...😉
@janickacrazy Tak vies..niektori dospeli chodia v noci vyjedat chladnicku,deti zas pytaju mlieko..
@simonka1789 skus znizovat davku mlieka postupne,ako ti tu niekto pisal,tak o 10-20ml maximalne.. Ja s tym nastastie skusenost nemam,ja som si riesila denne odstavenie od kojenia (20x za den), ale to som vyriesila rychl a bez placu,chvalabohu.
no neviem moja place az kym sa nepovracia a pokracuje az kym nemoze dychat :( a robit jej to kazdu noc mam aj celkom strach tak som od oducania upustila
@lilithpo Tak to je trochu extrém, v tom prípade ozaj asi treba pár mesiacov počkať a skúsiť znovu neskor, hádam sa to časom upraví.
@simonka1789
Ja synovi mlieko zahustujem kasou a prespi mi celu noc...mozno ti to pomoze😊
Už máme 3 bábätko a pri prvých dvoch som sa naučila že dieťa sa dá odučiť od zlozvykov do 1,5 roka a potom to už ide veľmi ťažko. Takže máš najvyšší čas. 😉 Dva týždne vydrž ju tíšiť len slovne alebo pohladkanim. Dúfam že nebyvate v bytovke... hlavne prvé noci to bude skúška kto-z koho. A ak to do dvoch týždňov nezvládnete, netráp ju a počkaj kým to samo neprejde. Ale ver že dva týždne by mali pomôcť. Pevné nervy....
K tejto diskusii len tolko,ze kym nie je clovek ozaj prinuteny okolnostami, necha so sebou zametat zial aj v noci..ale co z toho maju deti?unavenu,depresivnu,nervoznu maminu cez den/kedze chlap cez den v praci,velakrat tiez unaveny/..treba si povedat dost,mlieko,prsnik nie je-samozrejme pri vacsich detickach a hotovo..ja som kojila 19 mesiacov a neprespal jedinu noc,standardne 5-6 krat hore a kojit, kedze sme chceli dalsie mimco,vravim si ,takto to nejde a vysvetlili sme malemu,ze mliecko nie je,par vecerov uspaval tatik-najskor aj na rukach , potom rozpravkou, potom uz nijak a maly spinka aj bez mlieka a nic sa nedeje..ani cirkus sa nejak velky nekonal..a sme od narodenia bez dudlika..obcas ,ked sa prebudi,dam mu vodu..dieta sa nauci napapat vecer a spinkat..a ako uspech-som vyspata a bracek je na ceste😉
@sun123 Veľká pravda! Starších chlapcov som chodila ukladať do šiestich rokov. Ľahla som si na zem a čakal kým zaspia aby som mohla pospickach odísť z izby. Veľakrát som prispala a potom dolámaná som sa nemohla postaviť. Až som začala chodiť na poslednú a manžel to vyriešil hneď prvý večer- dal im fľašku do ruky a dobrú noc a odvtedy zaspavaju sami...🙂 Jediná rada znie: VYDRŽAŤ DVA TÝŽDNE
Oprava: poobednu
@janickacrazy no asi,nasa je velmi tvrdohlava cize budem mat este o zabavu postarane.ale tak u nej malo vsetko svoj cas.tak verim ze aj to sa casom upravi.ved pri miminkach clovek nikdy nevie a zmeny nastavaju zo dna na den.ved rastu tak rychlo a su tak rozdielne 🙂
Zienky, ďakujem vam za podporu i vyhecovanie trosku...😉 Este minuly tyzden som tu pisala, aka som zufala z malej a jej nocneho kojenia a je tu zmena! Veľká zmena! Od piatku sme bez mliecka! Prva noc bola hrozna, druha lepsia, tretia tiez, tak snad uz to bude len dobre... Len ja mam trosku problem zastavit lakraciu a mlieko sa stale tvori... Sprchujem, masirujem, odsavam, vytlacam, kapustove listy prikladam, obviazana som elastakmi, no, snad to pomoze... este raz vsetkym ďakujem a hlavne mojmu priatelovi, ktory uz tretiu noc uspava malu...🙂👍
Laktaciu nie lakraciu😉
@silvusak Neodsávaj, lebo sa ti bude tvoriť mlieko dalej. Sú na to aj nejaké tabletky na zastavenie laktácie, daj si to napísať.
@janickacrazy uz je to v pohode... odsavat som musela, lebo sa mi urobili hrcky...ale horuca sprcha, masaz, kapusta a elastaky pomohli...a tabletky som nechavala az nakoniec...radsej prirodzene tak ako prislo, tak aj odijde... 🙂
@silvusak jasné, prirodzene je to lepšie, ale niekedy sa tabletkám človek nevyhne, kamoške sa ešte po 2 rokoch od skončenia kojenia tvorilo mlieko, ale to bolo už dávno, tak vtedy tie tabletky asi ani neboli ešte alebo o nich nevedela, joj a kapusta je super, tiež som používala, ked som kojila

@silvusak ja pracujem ako aj moj manzel na plny uvazok a kedze som mala obe deti zlych spacov (casto sa budili, strasne skoro vstavali) mali sme dohodnute, ze v sobotu sa vzdy moze vyspat do sytosti moj muz a v nedelu zas ja. funguje to u nas uz roky aj ked su chlapci vacsi a musim povedat, ze na svoje dospavacie nedele nedam dopustit. skus sa porozpravat s tvojich drahym.. ty potrebujes predsa rovnako byt vyspata ak mas byt dobre naladena a cely den fungovat.