icon

10 týždňové bábätko a nosenie na rukách

dextella14
6. júl 2018

Ajojte. Chcem sa spýtať, či má niekto z vás podobnú skúsenosť. Naša 10 týždňová dcéra cez deň, keď je hore, sa stále vyžaduje nosiť na rukách- inak strašne reve. Pozorujeme to asi také 2 týždne.. v postieľke, v hojdadle slebo na sedačke - aj keď sme pri nej a venujeme sa jejj, zabávame ju-strašne reve, vydrží max 5 min aj to nie vždy pozorovať napr hračku alebo kolotoč... neplače len keď je na rukách a nosí sa.. jv šatke ani v nosiči nechce byť. Začína to byť pre mňa dosť obtiažne, keď som s ňou sama a nemá ma kto vystriedať- cez deň spí len v kočíku, takže niekedy je dosť ťažké sa aj napr najesť atď. Je to len nejaká fáza? Nemám srdce ju len tak niekde nechsť nech reve..

Strana
z2
dextella14
autor
6. júl 2018

@29simona29 reflux má ale už dosť mierny.. ale nebude to o tom lebo do lahu ju dávame dlho potom čo sa napapá...

29simona29
6. júl 2018

@dextella14 hmm tak ťažko povedat, hovorí sa,že take malé babatko-do 3mesiacov si ešte nevie vytvoriť návyky, že teraz sa chce nosiť, lebo ste ju to naučili..to asi až neskor. Ja inak doteraz neviem, kde bola príčina, keď aj môj maly bol taký nepokojný, ale na povzbudenie, nám to prešlo asi v priebehu 2tyzdniv a teraz je ako vymenený. A inak úplne viem, čo to je nosenie stále na rukách, istotne to prejde, tie obdobia sa stále striedajú-môj maly mal nedávno obdobie, že spal len raz ta den dopoludnia a ani za svet nechcel byt v kočíku keď som s nim popoludní išla von. Teraz po novom už spi aj doobeda aj poobede 3hod a aj v kočíku-vychádzam z toho, že každé obdobie trvá len chvilu a všetko sa casom zlepší ☺️

katka253111
6. júl 2018

@dextella14 kup si satku alebo ergonosic... a mas ruky volne 🙂

katka253111
6. júl 2018

Jena fb je skupina Nosime nase deti... maju aj atretka kde si mozes nosic ci satku skusit a nekipoval na blink... ;)

xxxkatka
6. júl 2018

Dieťa sa naučilo nosiť sa a teraz protestuje proti tomu, na čo je zvyknuté. Otázka je či to takto chcela ťahať do dvoch,troch,štyroch rokov alebo nie. Podľa toho sa dá poradiť.

jonnie
6. júl 2018

@dextella14 Uzi si tie chvile s nou...to si mozno milionkrat počula..Ale ona ta potrebuje...Ja som mojho este ako vyse rocneho uspavala na rukach. Ked bol malinky, bola som vdacna aj za 20 min.spanok na rukach. Doteraz zaspava v mojej pritomnosti...ale do minuty spi 😉 Staci, ze vie, ze som pri nom...pocit spokojnosti. Zas nepoznam take, ze hodinu som uspavala dieta... Nic zle ju nenaucis...len das pocit istoty, ze mama je tu.

elizabeth88
7. júl 2018

Nasa mala nechcela byt ani v nosici ani v satke,lezkat a pozorovat hracku max 10min.Inak len na rukach,ja s nou casto cely den sama,o najedeni kolkokrat ani reci,lebo kocik v kuchyni,takze aj s upratovanim obtiaznejsie,nevarila som.Ona spavala v kociku v kuchyni cez den,postielka od isteho veku nene.No potom od nejakeho pieateho mesiaca uz jakz takz vydrzala aj 20min. atak zcasu nacas,potom ale prisli zubky.🙂Teraz ma 7 mesiacov a uz je mobilnejsia,tak zas iny pribeh,co sa tyka dozoru.

momoika
7. júl 2018

@37373 😀 to ano, ale nie nonstop

babybazar1
7. júl 2018

@dextella14 neboj sa vyrastie z toho moje obe deti boli také a prežili sme bud rada ze je také moja dielko vyrastie veľmi rýchlo a potom budeš len spomínať veľa zdravia a radosti prajem

stelak
7. júl 2018

Moja mala je rovnaka, ani satka, ani nosice, mame 5 roznych druhov, ani kociar, ak, tak malokedy... vonku su mamicky, ktore s usmevom kocikuju a potom ja s vrieskajucim uzlikom nervov🙂 je to moje tretie dieta, takze nejake tie skusenosti su, su zbytocne, vsetky deti su ine😉))) aaaale, ked mi treba volne ruky a place, zapnem vysavac, naprazdno😉)) najem sa, upracem, dovarim a vypnem😉)) blbe, hlucne, nakladne, ale funguje. Uzite si baby, kym Vas deti potrebuju, o chvilu sa na Vas vykaslu, moj 14 rocny syn ma uz az tak nepotrebuje... je fajn, ked si niekto vyzaduje Vasu pritomnost... to co lezie teraz na nervy, bude peknou spomienkou

stelak
7. júl 2018

Joooj, okrem vysavaca, funguje aj fen na vlasy, vrtacka, kosacka a motorova pila... 🙂)) tie zvuky moja dcera miluje, okamzite stichne🙂))

kahanikova
7. júl 2018

@stelak na youtube jej to môžeš pustiť nájdeš pod nazvom biely šum 😀 tak sme väčšinou chodili na prechádzku

stelak
7. júl 2018

@kahanikova hehe, uz som skusala, rozne dazde, sum krvi v zilach, tlkot srdiecka a ine veselosti z youtube.... ee, nic, len rumazganie. Potom moja dcera chcela prehlusit plac vysavacom a zistili sme, co na nu plati😉)) autenticky hluk;-D mala sedi v sedacke, smeje sa, my ostatni sa sice nepocujeme, ale nevadi😉

martinals
9. júl 2018

Pridám svoju osobnú skúsenosť a mnohé mamičky má odsúdia.Moju 4r dcérku sme nosili na rukách, keď bola malá, hneď len čo zamrnčala a potom sme ju nemohli od toho odnaučit.Teraz mám dvojičky a povedala som si, že nič také praktickovat nebudem,nechám mrnčať a hotovo.Samozrejme, že ich ponosím,ale nie keď si pípnu a od narodenia spia sami v izbe,sú na detektorov dychu.Staršia spávala s nami v posteli a dodnes nechce zaspávať sama.

Strana
z2