10 týždňové dieťa na brušku otáča hlavu iba na jednu stranu

nikoleta17
28. feb 2020

Moje 10 tyždnove dietatko ked je na brušku tak si otača hlavičku iba na jednu stranu..Pred 3 tyzdnami sa ale otacal este pekne na obe strany...Ked je na chrbatiku tak sa ale otača pekne na obydve strany..Prosim vas je to este normalne na jeho vek alebo ako mu mozem pomoct aby sa otacal aj na druhu stranu..

nikpa
28. feb 2020

@nikoleta17 treba ho motivovať aby sa otáčal na obe strany, skúsit upútať jeho pozornosť hračkou alebo sa mu prihovaraj zo strany kde chceš aby sa pozeral. Proste ho len treba zaujať aby vydržal aj na strane kde sa mu moc nepáči. Keď to nepôjde môže vás neurológ poslat cvičiť, my sme cvičili so synom Vojtovku lebo uprednostnoval tiež len jednu stranu.

nikoleta17
autor
28. feb 2020

@nikpa skusam vsetko mozne aj hracky aj sa mu prihovaram a nechce si ju otocit na drhu stranu :/ vy ste v kolkych mesiacoch chodili cvicit ak sa mozem opytat ?

nancy666
28. feb 2020

Toto aj naša robila. Chodili sme ortopedovi, ale z iného dôvodu a ona má upozornila. Dala jej hlavu na ten nechcený bok a plakala. Otočila si ju naspäť. Keďže otáča na chrbte ako aj naša, inak bolo všetko ok, nerobili sme nič špeciálne, treba všímať a skúšať, ak je ostatne všetko ok tak sa to snáď upraví.

nikpa
29. feb 2020

@nikoleta17 na neurológii sme s tým boli ked mal malý mesiac a cvičiť sme začali v 2 mesiacoch, kým sme sa dostali na rad u rehabilitačnej sestry. Čím skôr začnete, tým lepšie

nikoleta17
autor
29. feb 2020

@nikpa okej dakujem 🙂