14 mesačná dcéra nechodí
Ahojte, chcem sa s vami poradit, ako "naucit" dceru chodit. Uz ma strnast mesiacov a iba stvornozkuje, sama sa postavi pri nabytku, spravi par krokov popri nabytku, ale sama nestoji, ani nema ziadny zaujem o to, ani o chodenie. Mame taky tlaciace choditko, ale aj ked sa k tomu postavi a chyti za rukovät, tak nechce s tym chodit, krci kolena do klaku a nasledne si sadne. Aj ked ju chytime a chceme s nou robit kroky, tak si hned sada. Neda sa nijako motivovat, aby robila kroky aspon popri nabytku, radsej ide do stvornozkovania. Neskoro zacala aj sediet, stvornozkovat aj stat. Vzdy bola spokojna s tym, co aktuakne vedela. Mentalne nie je zaostale, je aj primerane zvedava a ziva. Vien, ze kazde dieta ma svoje tempo, ale 14 mes.sa mi zda uz dost, aby este ani sama nestala bez drzania. Ake mate skusenosti, ako ju rozhybat. Muz ma uz "strasi" pavukom, aby sme kupili. To nechcem. Dakujem za rady a vase skusenosti.
Len ju nechaj stvornozkovat ako dlho sama potrebuje. Je to velmi dolezite pre vyvoj mozgu aby bolo obdobie stvornozkovania dostatocne dlhe.
Potrebuje sa len potrenovat na tu chodzu, posilnit svaly a na to treba cas. Robi pokroky, kedze sa stavia popri nabytku...
Asi ide o to ze uz chce vidiet vela veci a chodza popri nabytku je zatial pre nu velmi pomala, preto uprednostnuje na presun stvornozkovanie.
Skus motivovat tak ze das hracky do vyzsej polohy aby bola nutena sa za nimi postavit a naciahnut a mozno pripevni take mini zabradlie na stenu v jej vyske aby sa ho drzala ked bude chodit popri stene.
Nie je pripravená chodiť. Chodítko zrušiť a za ruky neťahať.môžeš cvičiť doma s ňou na fit lopte, veľa preliezať prekážky. A keď máte šmyklavé podlahy, tak na boso alebo protišmykové ponožky. Nájdi si detské cvičenie online konzultáciu. Mne to neskutočne pomohlo.. 🙏😉 nemôžeme chodiť cvičiť, tak sme cvičili online pár krát.
@gbgb vies mi dat prosim ta nejaky typ/link na online cvicenie
Na FB "Správny vývoj a manipulácia s bábatkom" , Fyziomama a my sme cvicili v Malackach "Spoločne rásť" boli aj online kurzy. Urcite sa bude dat dohodnut online konzultacia 🙂
Môj prvý syn začal chodiť ako 16m, druhá dcéra ako.17m a až tretí trocha skôr ako 14m... Každé dieťa je iné a má svoje tempo, neuponahlas to.. ma čas do tabuľkových 18m, a koľko krát sa pustia až neskôr..

To dobre poznám. Aj moji svokrovcov sa šli úplne zjancit že nechodí... Ťahali ju za ruky,podopierali, potajme aby som nevidela.. skončilo to strašnou hádkou... Porovnávali našu s rovnako starým vnukom susedov ktorý začal chodiť pred prvým rokom.. vo všetkom bol podľa nich šikovnejší... Výsledok?! Naša plienka dole od 2r, sused problém na noc aj teraz v 4r, mala plynulo rozpráva 2 jazykmi, sused problém s rečou, gymnastika, tanec u našej bez problémov. O nič neprišla , je šikovná a bezproblémová... Aj svokrovcov uznali že robili chybu... Deti sa nemajú porovnávať,každé je iné a má svoje tempo vývinu ( pokiaľ tam nieje zdravotný problém).