14 mesačný synček sa často budí

iva2806
13. jan 2021

Ahojte. Chcela by som sa spýtať či mi neviete náhodou poradiť. Maličký má 14 mesiacov. Cez deň všetko okej. Príde večer. Zaspinka cca 20:00. A potom to začne. Max do polnoci spí, niekedy ani to a potom á polhodina plač. Musím sa mu dať napiť a spí ďalej. A dookola. Vypije aj tri fľaše čaju za noc. Ja už neviem či ho bolia zúbky alebo bruško. Zatiaľ máme 8 zúbkov. Sem tam ho natriem aj pupikom. Na zúbky dávam dentinox. Pred spaním ešte vypije mliečko. Fakt netuším čo by mu už mohlo byť. Čaj vypije jedine iba vychladený. Mliečko tiež. Prikrm teplý zje. Za každú odpoveď ďakujem

leniel
13. jan 2021

@iva2806 vývojová fáza, predpokladám, že buď už behá, alebo začína, do toho zúbky... spracováva vnemy z dňa v noci, z toho taký plytký spánok. I keď tie 3 fľaše za noc sú teda dosť ( aj dcérka sa takto budila, ale ja stále dojčím, takže netuším, koľko dcl v noci stiahla mm). Ostáva žiaľ to len prečkať, prejde to. Prajem pevné nervy a odporúčam knižku S láskou o detskom spánku - možno vďaka nej nájdeš dôvod a riešenie vášho problému

nyphadora
14. jan 2021

@iva2806 tak skuste aj v noci davat mlieko, mozno je hladny, ked sa casto budi. Este cez den moze malo papat 🤷🏼‍♀️. Dcera ma tiez 14m a mlieko pije pred spanim, o pol noci a nadranom. Alebo skusit panadol na noc, ked si myslite, ze zuby 🤷🏼‍♀️.

andreatytler
14. jan 2021

@iva2806 My mame 13 mesacneho a tiez sa casto budi. Ale skor v prvej polovici noci. My mu davame flasu s mlieckom pred spanm a potom este v strede noci okolo 2:00. Davame lebo je malo prikrmov a tak myslim ze je hladny ale zase na druhej strane, mozno sa budi, aby mal tu flasu. Ak by sme prestali davat mlieko, mozno by spal lepsie. Hadam ked sa rozje, tak budeme moct daj menej mleicka az ho uplne vynechat.
Tiez mam dojem ze je to na neho vela... beha, rozumie uz tak vela hovoreneho a kazdy den sa nauci nieco nove, objavuje nove hry. Zatial budeme cakat. Hadam sa to upravi. Muz velmi pomaha a vstava k nemu v noci. Ak si na to sama, tak to musi byt velmi tazke.

ivangeline
14. jan 2021

Môže to byť všeličo. Ak spí málo cez deň, tak ma blbý spánok v noci. Moja má len 11m ale to dieťa nevie späť cez deň, asi len keď sú mega priaznivé podmienky...a potom nie vždy od pol noci, niekedy od nejakej 3 rána už je to len tragédia... 🤷 A ako píšu, keď idú zuby, boli brucho, má prdy, lebo nieco jej nesadlo, prípadne začína robiť niečo inak (chodiť) alebo cez deň ju niečo veľmi rozrusilo, tak ma zlý spánok. 😟 Niektoré deti sú....citlivé.. 😕

hennyinnsbruck
14. jan 2021

To vypije strašne moc.😱ked sa o pol noci zobudí daj mlieko.
A skus aj niečo proti bolesti ak sú to zuby uľaví sa.

papuka205
14. jan 2021

Som na tom uplne rovnako,mam doma 16 mesacnu ktora je priemerne 5krat za noc hore a tiez si s tym neviem dat rady len cakam kym sa to zlepsi.tiez to stale zvalujem na zuby ale nemozu ju kazdu noc boliet.mozno este stale nevedia prejst z jedneho spankoveho cyklu du druheho.

evelyn226
14. jan 2021

Tak u nás je to rovnako. Je to veľký papkac, cez deň niekedy nechce nič okrem mlieka a drží ho to deň dva, inak každému ide do taniera. O osmej ide spať to máme pol hodinové cestovanie po posteli. V noci mi začne mrncať/bručať aj keď spí. Dudel pomôže na chvíľku tak som nútená vstať a urobiť mu mlieko. Niekedy 1x a niekedy aj 4x. Nie sú to len zuby (u nás momentálne áno idú mu posledné očaky, vrchne sú prerezane spodne ešte len tlačia), je to všetko čo sa za deň stalo, telo to spracúva ako tu bolo spomenuté. Dlho som si myslela, že cez deň málo papá keď je stále hladný a v noci sa mu žiada mlieko. Lenže on to potrebuje, pýtala som sa aj doktorky, musím len vydržať kým ho to prejde. Je to súčasť jeho rastu. Telo sa v noci uvoľní a rastie. Každý človek keď spí, uvoľní sa ale stále pracuje. Mozog triedi čo sa cez deň dialo, na čom treba popracovať, telo ktoré rastie bolí, regeneruje. Aj bežný človek, keď má nejaký problém ani o ňom nemusí vedieť, má zlý spánok.

Tak odporúčam, nedávať v noci čaj lebo sa môže precikať, skôr ak je smädný nech vypije cez deň. Na noc potrebuješ dieťa zasýtiť, tak ak je večera v poriadku, a v noci sa zobudí, vyskúšaj sa pritulit, možno potrebuje len cítiť mamu, bezpečie. A ak to nejde, urob mu mlieko. A ak by bol smädný volila by som vodu, ktorá telo aj prečistí ale nad ránom!

slavuska1506
28. jan 2021

Moja 15 mesacna ma toto od oktobra. Kazdu noc od 1 do 3 hodin hore. Ale ona chce spinkat, ale nejde jej to. Dam ju na ruky, do 10 minut spi, polozim ju a znovu. A to spim s nou ! Prsnik ma stale po ruke, ale ani to nepomaha. Dudluje aj hodinu, uz mi hori bradavka a zomieram na krize. Vyskusala som uz vsetko, ale nic nepomohlo (zmena pyzama, viac vetrat, zmena stravy, zrusila som jej aj to minimum rozpravky, atd). Vela podnetov nema, vsak furt lockdowny, ale zase ani malo (si myslim). Uz som pisala tu s pediatrickou (ta nevedela), aj s mojou som hovorila (ta si mysli, ze proste vyvoj) a zuby to nemozu byt 5 mesiacov v kuse (vysiel jej za ten cas jeden). Tiez uz nevladzem