15-mesačné dieťa odmieta plienky
Ahojte, potrebovala by som poradiť alebo počuť nejaké povzbudivé slovo k tomuto problému. Mám 15m syna, ktorý už niekoľko týždňov odmieta prebaľovanie - v ľahu, v sede, v stoji, popri zaujímavej činnosti, pri jedení, skúsila som mu už v zúfalstve aj mobil dať do ruky,… nepomohlo ho. Sem tam má chuť na dobrý skutok a prebalím ho šup šup ako predtým, ale obyčajne je to čistá katastrofa, vrieska, mece sa, uteká mi, ide ho rozdrapiť od jedu. Hnevať sa začína len keď mu dám dole nohavice/rozopnem body alebo plienku, resp keď ma uvidí s čistou plienkou v ruke. Keď je plienka už nasadená, hnevá sa ešte tak 10-20 sekúnd a potom je spokojný. Plienky ho neobmedzujú v pohybe, zaparený nie je, nemenili sme ani značku ani veľkosť. Skúšam mu vytvoriť pozitívny vzťah s nočníkom, že by sme skúsili odplienkovať, ide to dosť pomaly. Vycikal sa do nočníka dvakrát a mal z toho dosť paniku, väčšinou si vyzlečený naň ani nesadne, max na 1-2 sekundy. Nejaké rady, tipy, skúsenosti?
@anonym_autor to je len obdobie, aj u nas to tak bolo a myslim ze vacsina deticiek si prejde aj tymto stadium. Proste sa hneva ked nieco nechce on sam. U nas to preslo asi po mesiaci, ale sem tam sa vyskytne takato situacia
Ktoré dieta toto nerobí?
Kazde dieta ktoré poznám ma toto obdobie ktoré prejde. Len treba vydržať.
Och vďaka Bohu. Je to moje prvé dieťa a kamarátkina dcéra toto nerobí. Ďakujem za odpovede 🙂
Odkedy je dcera pohybliva, pouzivam pantsy. U oboch deti som to takto robila. Klasicku plienku vobec, to ani neviem, ako by som jej ju zapla, lebo v lahu neexistuje. Takze natahujeme plienku ako gate vzdy v pohybe. Kym je len pocurana, tak je to este ako-tak znesitelne. Ale ked je pokakana, tak to je des. Nastastie, vacsinou sa vykadi do nocnika.
Toto je bezna vec, je to taky mensi vzdor, nic ine 😂
@anonym_autor Nie, kazde dieta to nerobi. Ja by som ho prestala posadzat na nocnik. Ako vidis vytvoril si k nemu dost negativny vztah. Odloz nocnik.
Och vďaka Bohu. Je to moje prvé dieťa a kamarátkina dcéra toto nerobí. Ďakujem za odpovede 🙂
@anonym_autor a co takto ju naucit na nocnik? Mozno to pojde lavou zadnou.
@anonym_autor bud rada a zacni odplienkovavat, toboz, ak si este s nim doma. Nakup boxerky a po tyzdni ti veru radsej na ten nocnik pojde. A mas pokoj. Teraz ho budes 4 mesiace nutit na plienky, aby si ho potom zase oducala?
A nepiste, ze mu musi dozriet mozog a nevie ovladat mechur. Prave mu to doplo, ze to ma asi navyse na tom zadku a ze to tam nechce.
Moja bude mat 14m a vyvadza rovnako. To je isto nejaka blazniva etapa batolata 😅😅😅
@anonym_autor bud rada a zacni odplienkovavat, toboz, ak si este s nim doma. Nakup boxerky a po tyzdni ti veru radsej na ten nocnik pojde. A mas pokoj. Teraz ho budes 4 mesiace nutit na plienky, aby si ho potom zase oducala?
A nepiste, ze mu musi dozriet mozog a nevie ovladat mechur. Prave mu to doplo, ze to ma asi navyse na tom zadku a ze to tam nechce.
@anonym_16c148 veľmi nad tým rozmýšľam, ja vidím na ňom aj to, že vie zadržať - keď behá holý a cvrkne mu, hneď zadrží. Vieš mi poradiť kde zoženiem boxerky veľkosti 80? Neviem také nájsť. Všade najmenej 86 a to mu je ešte hrozne veľké.

@anonym_autor Nemyslim si, ze je to nenavist k plienkam. Moja ma 16mes. a robi to iste. Horror ju prebalovat, mece sa, kruti, uteka.. vrieska, place jak keby som ju tyrala. A to specialne, ked je pokakana 🙈🤦♀️Myslim si, ze je to len take obdobie, dufam teda 🙈.