16 mesačné dieťa stále nespí celú noc

majca88
3. sep 2016

Ahojte. Mozno si poviete, ze mam velke naroky, ale mam 16 mesacne dievcatko a stale mi v noci nespi. Davam ju spat okolo deviatej a od dvanastej do rana spava tak pol hodiny, zobudi sa s placom a vyzaduje mlieko. Davam jej nutrilon. Lekarka povedala, ze nema uz v noci mlieckovat. Ze jej mam dat cistu vodu. No ona chyta hysaky, ked nedostane mlieko. Budi sa s narekom, strhava sa zo spanku a preto ju mam v posteli, aby som ju lahsie ukludnila. Teraz cakame druhe babo a chcela by som do porodu naucit malu spinkat viac menej celu noc a vo vlastnej postielke. Nejake rady prosim.....

miku1
3. sep 2016

@majca88 Vynechaj to mlieko. Je to viac menej to isté, ako pri kojení. Tiež je pár nocí cirkus, a potom si dieťa zvykne. Možno tvrdo napísané, ale pravdivé. Neodporúčam podávať ani vodu, nakoľko si zvykne na ňu a budeš vstávať kvôli vode.

janinah
3. sep 2016

Hladné decko spať nebude,môj chcel mlieko do 2,5 roka a nedal sa ošaliť čajíkom.Dostal ho nadránom,potom spal,nedostal-buntošil,tak si vyber.🙂

babatkoo
3. sep 2016

Ja mam doma presne to iste 😂. Vodu mam problem vypit aj cez den (max 250ml). Teraz skusam osladenu vodu a aspon trosku z nej vypije. Ale na prso sa budi v noci aj 10x. Cucne si 3x a spi hodinku a zasa.

majca88
autor
3. sep 2016

Ak by som nebola tehotna, tak to viac menej neriesim. Ale o chvilu budem "velka" a unavena a bude tu dalsi drobec, ktory si bude pytat pozornost. Snazim sa sledovat aj co mala cez den zje, ci ju netrapi brusko,.no davam jej vigantol do espumizanu, lebo ako malicka mala problemy s prdikmi. Nejako nam to ostalo. Zubky tiez nerobia problemy. Skusime tuto noc bez mliecka....

iffka2002
3. sep 2016

Ja som usudila, ze rodic je rodic aj v noci🙂 Male deti sa budia na kojenie, alebo maju koliky, neskor idu zuby, potom nocne mory, strach z tmy, zmeny v zivote (skolka), nocne chodenie na wc s rodicom, medzitym choroby, teploty, ine bolesti, atd. Treba sa s tym zmierit. Vsetky moje deti sa budia v noci casto, dokonca aj devet rocna🙂 Ale povzbudenie: S druhym babetkom to uz nebudes brat ako tragediu ale ako sucast zivota a mozno ti to uz ani nebude tak vadit. 😵

evittam
3. sep 2016

@iffka2002 No neviem, tak to čo opisuješ vôbec nepoznám a to mám dve deti a nehovorím len o sebe, ale jasné každé dieťa je iné. Asi nepoteším zakladateľku ale obe moje deti spia celú noc od 5.mesiaca - dojčené. 😉
@majca88 A ako sa stravuje cez deň? Možno je len v noci hladná.....a to tiež nie je dobré. 😉

bibaryba
3. sep 2016

Moja má 15. Mesiacov a budí sa na kojenie v noci viackrát je to moje 3 dieťa a všetky sa budili druhý aj keď už nebol kojeny sa budil okolo pol piatej ráno na kakao možno do 4 rokov

alby2014
3. sep 2016

Kazdu polhodinu nutrilon????????????????????? Omg. Proste nedaj, bude revat tri noci a potom sa vyspis, ved musi byt prepita mlieka v noci.
@iffka2002 Neuveris, ale deti v noci spia, od urciteho veku a nie je normalne predsa, aby sa dieta viac ako rocne, budilo, co polhodina...uz by som bola na psyche. Podla mna budit sa, co polhodina nie je normalne ani u babatiek, nie to vacsich deti.

iwka1992
3. sep 2016

Maminka ja mam 2 rocneho chlapca a o pol8 vypije 200 mlieka.... niekedy menej v noci okolo 1 vypije 150 alebo menej a nad ranom okolo 5 zas mlieko.....ale on si vypyta mama meme tak mi to neda nedat mu ved vyrastie z toho. Ci ?

majca88
autor
3. sep 2016

Moja katka je velmi cudny jedak. Rano dostane teple mliecko, potom zje kusok rohlika so sunkou. O desiatej ma pribinacik (chceme aby aj ako starsia jedla jogurty, tak denne aspon jeden zje). Potom obed je to co my ( samozrejme mimo gulasov a podobnych mastnych, korenenych a tazkych jedal). Jedavala kazdy den polievky, ale.teraz uprednostnuje druhe jedla v tychto teplotach). A poobede uz to je horsie. Mame dvojdom s rodicmi a spolocny dvor, takze sa na vychove malej znacne podielaju a oni jej daju aj chrumky,.aj tycinky,.aj cokoladu.... Tak mi na vecer uz vymysla...

huahua
3. sep 2016

Ja mám doma švorročného chlapca a doteraz neprespal bez zobudenia ani jednu noc. V noci nepýta piť, ani jesť, ale hľadá ma. Raz z toho určite vyrastie, tak ako vyrástol z plienok 🙂

hettinka
3. sep 2016

@majca88 z vlastnej skusenosti, kym bude v noci piť mlieko, bude sa budiť ... jediná cesta je zrušiť nočné mlieko, fľašu a prípadne ponúknuť len vodu z pohárika ... asi si to pár dní odplače, ale treba vydržať.

mily7
3. sep 2016

Podľa mňa máš malú zavislu na fľaši tak ako moji boli závisli na prse. Ja som v roku stopla nočné dojcenie obom. Tebe radím to isté. V lepšom prípade tri noci poplace a štvrtú už bude spať. Pri druhom dieťati ľutujem len to že som to neurobila skôr. Nedať mlieko prihovorit sa cicikat ponosit ak zle a uložiť spat. Je tisíc a jedno vstat že niečo občas boli straší a vstávať stále každú noc pravidelne každú pol hodínu
Je to vyčerpávajúcejsie ako vydržať tri noci oducania.


p

katka253111
3. sep 2016

Tak mlieko max raz by som dala...aj moj 23mes sem tam este aj v noci vypije ked sa zobudi s placom...ale inak len vecer a mozno rano,mzozno preto,ze potom nechce ranajkovat... niekedy nechce ani bez neho 🙂 ale noc tak ci tak nemava vzdy pokojnu...niekedy spi pekne dva dni; potom inokedy place a tak...

ajana1
3. sep 2016

Skus posunut nocny spanok na 7-7.30 a vypustit mlieko. Take male deti by mali chodit spat co najskor lebo najkvalitnejsi spanok je do polnoci.

majca88
autor
3. sep 2016

@alby2014 mala sa sice budi kazdu polhodinku, ale mliecko davam len pri naozaj silnom placi. Je to maximalne dvakrat za noc. Snazim sa ju ukludnovat aj hladkanim, pospevovanim a podobne. Urcite by som ju neprelievala mliekom. Lubim svoje dievcatko a nevadi mi k nej vstavat, len chcem aby aj ona bola odpocinuta a spala kludnym spankom. Mimo ine bolo pri tychto nasich nociach dost tazke presvedcit manzela na druhe babo 😩

alby2014
3. sep 2016

@majca88 a neskusala si tkau vec, ci by nepomohla vlastna izba, ci ju nerusite...len tipujem

evittam
3. sep 2016

@iwka1992 2-ročný? A čo jedáva cez deň. Dcérka má 2 aj 8 mesiacov - od dvoch rokov pila mlieko len ráno a večer - 250ml, od cca 2,5 roka len ráno. Spí pravidelne od 5.mesiaca od 20.00 do 7.-8.00 - bez prestávky. A to vo vlastnej izbe.

hettinka
3. sep 2016

@majca88 lenže ak si to mliečko nakoniec vyplače (silným plačom), tak to nemá zmysel jej ho odopierať. Ona to berie tak, že mama mi nedá, ale ak bdem dosť silno vrieskať, nakoniec poľaví ... a to moc výchovné nie je.
Buď jej ho teda dávaj s tým, že celková dávka mliečka za deň bude 500ml (pričom rátaj všetko mliečko, aj s tým v polievkach a pribinákom) . A ak cez deň vypije dosť, tak v noci piť nemusí a nedala by som, iba čajík/vodu.
Inak, aj ten pribinák by som nahradila bielym jogurtom, prípadne s ovocím. Tie jogurty s označením "detské" sú zvyčajne plné zbytočnho cukru aj tuku.

bosoriak
3. sep 2016

@majca88
Ja si myslim, ze 16mesacnej je velm neskoro chodit spat o deviatej vecer. Takze by som upravila rezim tak, aby isla spat najneskor o siedmej.

Uprava jedla - spolocny dvor nespolocny dvor, vysvetlit starym rodicom, ze chrumky, cokolada a podobne su vynimocne veci a nie kazdodenne radosti. Daj dcere normalnu veceru, tak hodinu-dve pred zaspanim. Neskor moze byt problem kvoli tomu, ze jej bude tazko. Normalnou vecerou myslim nejaky chlieb so sunkou a so zeleninou a pod.

A nedat mlieko. Ja som obidve moje starsie oducila jednoducho aj bez hysakov na nocne mlieko - dostali raz v polovici spanku. Inak dostali len cumel alebo pohar s vodou ked boli vacsie. Nastastie spolupracovali celkom, lebo hysaky neboli ziadne. Mrnkali, plakali, ja som bola s nimi vzdy, pohladkala, pomojkala, dala dudlik, prip. prebalila ak bolo nacikane a hotovo. Mlieko bolo vzdy len okolo jednej-druhej v noci. Potom uz nechceli ani to.

Odporucam nebat sa vlastneho dietata, lebo bude len horsie. Ty si ta, ktora urcuje pravidla, nie tvoja dcera. Ak ti nevyhovuje vstavat tak casto, tak s tym treba nieco urobit. Rad si uz dostala celkom dost, uz sa do toho len pustit.

Drzim palce.

hettinka
3. sep 2016

@evittam ta to maš teda ideálne dieťa ... klobúk dolu.

evittam
3. sep 2016

@hettinka Ďakujem - a to dokonca obe. 😉 Sama som sa tomu dlho čudovala keď som iné počúvala - no ale tak to je. 😉

majca88
autor
3. sep 2016

Uz teraz je zazrak ked mi zaspi o tej deviatej. Ked bola babatko spavala viackrat denne, potom sme to zredukovali na dvakrat denne (vtedy mi v noci zaspavala aj o jedenastej) a od roka.len jedenkrat denne. Moj manzel si mysli, ze problemy so spanim ma aj kvoli tomu,.ze mame celu noc zapnute nocne svetlo. Mavate v noci uplnu tmu v spalni?

evittam
3. sep 2016

@majca88 No tak ono je problém aj v tom svetle a aj v tom, že spí s vami - možno. Ako som už písala obe moje deti majú kľud vo vlastnej detskej izbe - dcérka(mladšia) tam spáva vo vlastnej postieľke od 3.mesiaca - to sa budila len raz na dojčenie v noci - a od 5.mesiaca spí celú noc - ako som písala.....A na čo svietite celú noc v spálni?! Jasné, že máme v spálni cez noc tmu.....🙂

ajana1
3. sep 2016

@majca88 a preco nespava vo svojej izbicke? Podla mna ju davate az moc vycerpanu spat Preto nema pokojny spanok. Nas maly mala tiez z casu Na cas taku noc ked cez den nespi alebo sme mali nabity den. Skuste minimal be pol hodku as hodku pred spanim nezapinat televizor a obmedzit vzruchy na minimum a naozaj posunut vecierku.

huahua
3. sep 2016

@majca88 my sme skúšali svetielko aj tmu, viac kúriť aj menej kúriť a rozdiel nebol ziadny

ajana1
3. sep 2016

@majca88 inak mas maly Na teraz v izbe zapnute svetlo (od philipsu pre deti) nakolko sa v noci boho ale to svetlo je velmi slabe ze skoro nic nevidno.

hettinka
3. sep 2016

jasné, že tmu ... ja som nejako veľa nezasvecovala ani vtedy, ak sa dieťa zobudilo, najlepšie len tak skoro potme hned uspať. Mala som len take to malinke svetielko do zásuvky, toľko to osvieti, aby sa človek nezabil pri ceste k postieľke, ale zasa nie je také silné.

@evittam my sme si s dcerou teda užili,do roka spávala celu noc, ale cez den skoro nič, potom začala spávať trochu cez den, ale v noci sa budila a chcela mlieko, aj sa hrať ... okolo 2 rokov som potom zrušila to mlieko, tak spávala o niečo lepšie, ale len s nami v posteli a trvalo do 4 rokov, kym sa mi podarilo, aby spala v izbičke a celu noc. Ja som aj podla takej knihy skúšala, že Každé dieťa sa vie naučiť spať, výsledok bol hysterický plač a dovracaná postel od plaču ... takže nemalo význam to ďalej skúšať.
Syn bol naopak v tomto super, veľmi rád spal, aj cez den, aj v noci, zaspával sám od 3 mesiacov, ale výlučne v svojej postielke alebo v cestovnej postieľke, ak sme boli mimo domu a nemal svoj klud, tak nespal (ani v kočíku, v aute, v cudzej posteli) ... no každé dieťa je iné.

majca88
autor
3. sep 2016

Dakujem za rady. Skusim dnes vypnut svetlo. Uvidim, ci to pomoze. Zajtra dam vediet. Dobru noc vsetkym

evittam
3. sep 2016

@hettinka No veď jasné, ja to plne chápem - každé dieťa je iné. No my máme na toto šťastie - naše deti spali obe ako som napísala a vôbec žiadny problém hocikde - od malička - či u starkej, či na dovolenke, či na chate - proste ako sa povie - "kam položíš tam je".... 😀 😀 😀 😀 .