16 mesačné dieťa stále nespí celú noc
Ahojte. Mozno si poviete, ze mam velke naroky, ale mam 16 mesacne dievcatko a stale mi v noci nespi. Davam ju spat okolo deviatej a od dvanastej do rana spava tak pol hodiny, zobudi sa s placom a vyzaduje mlieko. Davam jej nutrilon. Lekarka povedala, ze nema uz v noci mlieckovat. Ze jej mam dat cistu vodu. No ona chyta hysaky, ked nedostane mlieko. Budi sa s narekom, strhava sa zo spanku a preto ju mam v posteli, aby som ju lahsie ukludnila. Teraz cakame druhe babo a chcela by som do porodu naucit malu spinkat viac menej celu noc a vo vlastnej postielke. Nejake rady prosim.....
@evittam to čo ja...napr. ranajky chlebik maslo sunka. Pol krajca chlebika zje...potom neskor ovocie/jogurt pred spankom polievku ide spat cca na 3 hodky vstane maso zo zemiacikmi neskor puding, buchticku...... a vecer to co na obed alebo chlebik s niecim to ma tak okolo 6 pol 7 okupem a o pol8-8 vypije mlieko a ide spat.....a v noci si pyta meme..... robim nieco zle ?
@majca88 mna zarazilo len to ze davas pribinacik lebo chces aby aj neskor jedla jogurt ....naivna predstava ...
Moja dcera prespala prvu noc ako 20 mesacna, bolo to po ukonceni nocneho dojcenia. Syn ma tiez 16 mesiacov a v noci sa niekolkokrat zobudi. Nastastie obdobie ked bol hore aj 2-3 hodiny je za nami.
My sme nedavali mlieko v noci cca od roka a pol s tersz ma tri a pol aj tak prespi noc len zriedka
Apropo ked chces aby jedavala jogurty preco jej davas pribinak? Ved jej davaj jogurt uz teraz
Nas maly ma 25 mesiacov a este sme celu nic neprespali🙂
milujem mamičky ,,iniciativne,, čo sa zapajaju do diskusie, keď sa mamička pýta že babätko nespi čo robiť? a pchaju sa tu s komentarmi typu no ja ten problem nemám, moje spia celu noc... nikoho to nezaujima...
necitala som to vsetko,
@evittam mame rovnake deti az nato,ze moje buvaju len doma,ale nepoznam ziadne nocne krmenie spavali od 7 do 7 rana,stastne to zeny sme,ale chce to aj vela sil naucit ich na denny a nocny rezim a to je,ze ziadne po supermarketoch o 8 s dietatom a pod proste som bola o 6 vecer doma a pripravovali sme sa na spanok teraz ked su vacsie tak ked niekam ideme tak potom odpadavaju do postele ja hnile hrusky,ale aj teraz sa snazim aby pred 8 boli uz v posteli
@majca88 a ja by som skusila obmedzit aj ten espumissan , to sa dáva malým detičkam čo nemaju ešte taky pohyb...
moji obaja synovia do cca 5 rokov neprespali celu noc a to som skusala vsetky "mudre rady"..plus jeden bol kojeny 2 roky a druhy len do 7m a v noci neskor uz nikdy nejedol...proste mali drazdivu nervovu sustavu...rozdiel bo akurat ze pri prvom som nervacila z nevyspatia,pri druhom som na to uz bola pripravena a tak ked mal obdobie cca pol rok, ze spal dobre, tak som az nechapala...ale nesklamal- zas zacal spavat zle...inak starsi uz teraz bude mat 18r a spi ked moze do 11h..dohana asi zameskane..
@glorikarebeka Presne ako píšeš, síce u nás to nebolo nejak o extra dennom či nočnom režime - nechodili poobede spať presne v tú istú hodinu ale čo sa večera týka - či leto či nie, či sme mohli byť vonku dlhšie alebo nie - pekne max.20.00 do postele. Aj keď pravda je, že párkrát sa nám stalo, že sme boli dlhšie vonku ale to určite až keď boli väčšie. 😉
@majca88 tak ma napadlo a ma nejakeho maznacika? Oblubeneho plysaka, kusok handricky /niektore deti lubia aj to, napriklad mamine tricko/, proste nieco co moze zmolit v rucke pri zaspavani..to pomaha, ked nechces cumel - co by bola fakt blbost ju ucit v tomto veku
za mna, pretrpiet 2 -3 noci a bude klud. Mne sa dcera v tomto veku uz nebudila, ale zaspavala uplne priserne..na mojich kolenach na vankusi som ju hojdala, niekedy aj hodinu, hrozna otrava. Jedneho dna som si povedala dost, dala na postel..jeden den rev 1,5 hodiny, druhy den pofnukala 20 min, treti den 10 min a na stvrty zaspavala bez problemov
Ja neviem, ja som asi divna ale mne sa nikdy nechcelo zbytocne otrocit okolo dietata. Proste par dni protestov a bolo po kazdom neduhu /cumel, nocne budenie, nocne jedenie, skore ranne vstavanie/ Nikdy som nechapala kamosku co kojila 2 rocneho maleho tyrana 5 krat za noc, unavena, nevyspata, vyzerala ako mrtvola kruhy pod ocami len aby maly nahodou neplackal chudatko..ako naco?
@majca88 no v noci uz by nemala pit tolko mlieka. Ako su deti,ci s av noci este budia - zvacsa tak raz -kamoskini do vyse dvoch rokov pravidelne o 1 v noci.
Ja neviem,moji spali,ak sa budili,tak jeidne pri nocnych morach alebo ak malej treba cikat,ci ak su chori-co je pochopitelne.
No jedine nedat-vydrzat tych niekolko dni - hlavne nedovolit,aby jedla blbosti poobede,aby sa normalne navecerala. Vsak to je zataz aj pre telo,ak ma stale nieco spracovavat,v noci by sa nemalo jest,resp.nie tolko a casto a to uz ani takyto mali by tolko nemali pit mlieko - zvlast tie tazke UM. MM je aspon lahsie stravitelne.
@majca88 Naša dcérka má 21 mesiacov a tiež nespí celú noc. Najprv pila mliečko raz v noci ešte, potom som to pomaly zamenila za vodičku a teraz si vypýta max. TAJ (čajík, namiesto ktorého má v noci vodičku). Dám jej napiť a spinká ďalej. Zo začiatku mi tiež vodu vytlačila a pýtala mliečko. Ale po pár dňoch si akosi zvykla. Stačilo zmenšovať dávky mliečka a stále skúšať najprv podať tú vodičku, nie mlieko rovno. 😉 Občas jej chýba cumeľ, bez ktorého proste nezaspí. Ver, že to zvládneš. Ja už "veľká" som a síce ťažšie, ale zvykla som si aj na to. Je to únavné, ale dieťatko v ich veku ešte nechápe, že príde ďalšie bábo a maminka bude musieť okolo neho kmitať. Chápe, že bábo je v brušku, že mamka ho tam má, pohladká ho, ale reálne si asi nevie predstaviť, čo to obnáša, až sa narodí. 😉
Moj maly ma 10m a cim dalej tym horsie spi. Do 4-5 mesiacov prespal krasne 7-8 hodin vkuse a potom akoby utalo a zacal sa budit kazde dve hodiny a neskor kazdu hodinu alebo pol hodinu hore. Tak sme ho dali do inej izby, lebo asi sme ho budili my otacanim a chrapanim a tak.. tak zas to bolo lepsie, budil sa par tyzdnov len tak dva maximalne trikrat za noc. A teraz posledny tyzden to je zas strasne.. ked ho dam vecer spat okolo 20 tak kazdu chvilu je hore s revom a nechce nic iba na rukach sa hojdat, aj to prestane rucat a jacat az po nejakej dobe ked mu zacnem rozpravat. A takto je to az do pol druhej. Potom zaspi kludnejsie a do rana da zobudi dva trikrat, to.mu dam vodu alebo nakojim a spi dalej. Ale neviete prosim co to moze byt ze tak jaci strasne minimalne do tej polnoci??
@mrkvicka060 ja by som skusila ist si lahnut s nim, pricucnutym na prse pritulenym, ved musis byt hrozne nevyspata!
@glorikarebeka 😀 😀 😀 ze vecer po supermarketoch si ma pobavila 😀 (ne)spanok dietata moze suvisiet aj s inymi vecami ako zivotnym stylom matiek. Pri niektorych sa mozes aj roztrhat a spat nebudu ani za otca. Ine spia ukazkovo a povedzme si na rovinu nie je to vzdy zasluhou matky no tie sa rady pochvalia ze si deti naucili 😀
Mam spave aj nespave dieta. U spaveho som sa nijako nepricinila o to aby spalo tak ako spi. Ak neratam rezim. To ma vsak aj moje nespave dieta a nezabera. Kazde dieta je ine a univerzalny navod neexistuje.
@glorikarebeka a to si kde nebrala, ze vecer po supermarketoch? akoze niekedy zasnem, kde na toto ludia chodia.
@alex4 dakujem. no problem je ten ze on prso nechce do tej cca jednej, pol druhej. Ani vodu ani nic. Pride mi to ze sa nevie ukludnit alebo co. A ked mu ponuknem prso tak len sa zacne hadzat a rucat este viac. Ked ho viac hojdam alebo zacnem spievat tak tiez chyti este vacsie nervy, lebo vie ze sa ho snazim uspat a to sa mu asi nepaci alebo co. Neviem, mam pocit ze cim viac sa ja snazim v noci tym vacsie nervy on chyta.. vcera rucal tak ze sa az zadusal. Aj ocko ho moze hojdat aj ja to je uplne jedno. Toto robi len posledny tyzden, neviem co mu moze byt. ☹
Deti potrebuju rezim, to je sice pravda, ale prve roky zivota sa im rezim meni...jedno dieta prespi celu noc, druhe nie, na kazde plati nieco ine...treba mat trpezlivost a vydrzat, nic ine sa neda robit...a verte, ze v 15-tich uz bude kludne spavat aj 12 hodin v kuse😄
@mrkvicka060 a nie su to zuby? fuu tak ja neviem, u nas je prso liekom na vsetko... pripadne teda nositko a v nom prso, to ho ukludni vzdy. akurat asi skus byt ty co najkludnejsia aj ked je to asi dost narocne...
Dievčatá, preboha, každé dieťa je iné, skúste niektoré menej posudzovať a viac poradiť. Ja mam 16- mesačného chlapca, od mala hladosa.Jedaval najprv 3x,potom 2x,potom 1x v noci. Od roku čuduj sa svete oproti ostatným detičkami začal spávať celu noc. Má svoju izbičke a postieľku od 7.mesiaca.A co sa nestalo? Posledné dva týždne sa budí 1-2x na mliečko, predpokladám rastový špurt alebo zuby. Skutočne sú tie deti rôzne a všetky z toho raz vyrastú. Ostáva len vydrzat
@glorikarebeka o čom píšeš?môj má tiež 16 mes .Od 6mes. spáva strasidelne.A v supermarkete bol asi 3 x v zivote v posteli je do 19hod.A spáva iba doma😕
Moja ma 2 roky a stvrt a doteraz v noci nespi dobre. 2 az 3 x place, momentalne je to poslednymi zubkami. Mlieko v noci nepije uz od cca 1 roka a stvrt, pije len pred spanim. Mam k tomu 2mesacneho drobca, dufala som, ze nez sa narodi, ona bude v noci spat. Nestalo sa. S nou spi v jej detskej izbe manzel a ja spim s malickym v spalni. Ona spokojna, manzel sa pri nej vyspi zvacsa nad ranom k nemu pride, lahne a spi a ked ju bolia zubky, len zaplace v noci, staci ju pohladkat a spi dalej. A ja som tak spokojna tiez. Isto pride cas, kedy prespi celu noc, holt, este ten cas neprisiel, musim si pockat. Ale to mlieko by som vyradila, bude sice pa noci plakat, ale zvykne si a mozno sice neprespi noc, ale postaci jej napr.pritulenie sa. Si pamatam, ze v roku a pol dcerka kolkokrat v noci mala budik a 3 hodiny sa chcela hrat, ci bola tma, ci nie, ci som s nou komunikovala, ci ignorovala. Ako to prislo, tak to aj odislo.
@mrkvicka060 ma malicky uz nejaku stolicku vonku? Nam tak mala plakavala, ked jej isli zubky. Prve 4 zuby boli ok, dalsie 4 zuby bola mrzuta a teraz pri stolickach to bol des. Tri tyzdne jej vykukovala jedna stolicka.

@majca88 samozrejme, môže to byť tým, že máte zapnuté svetlo. U nás je úplna tma a keď sa aj zobudí, že by sa chcel ísť hrať, tak vidí, že je tma, že sa má proste spať. Myslím, že to svetlo ju môže mýliť a ak aj nie je hladná a ty jej spravíš nutrilon, tak ju zas možno bolí brucho a zas má dôvod byť zobudená...
Inak, môj starší syn spával veľmi zle, do 2,5 roka sa budil v noci aj 4-5x (ale on mal zlý spánok od narodenia, doteraz nepotrebuje spávať toľko ako iné deti v jeho veku) a tiež som mala obavu, ako to zvládneme, keďže som bola tehotná. Bol zvyknutý, že to mlieko proste dostane. Vysvetlili sme si, že je veľký, že sa v noci neje, že ani my nejeme v noci a že mliečko v noci dostane najviac jedenkrát. Po príchode z pôrodnice s mladším sa začal automaticky budiť len raz (nie vždy na mlieko). Tak verím, že tie deti to nejako cítia a chápu, že mama potrebuje aj trochu oddych 🙂 🙂