16-mesačné dieťatko sa hrá s dverami

17. júl 2022

Viem mozno hlupa otazka, ale zaujimalo by ma ci sa aj vase deticky vydrzali dlhooo hrat napriklad tak ze dokola zatvarali otvarali dvere ? Moj 16 mesacny to zboznuje, za normalnych okolnosti by ma ani nenapadlo to riesit, ale so starsim dietatom momentalne riesime diagnostiku autizmu, konkretne AS uz sa psyxhologicky vyjadrili ze to zrejme tak bude, uz mam paranoju ze aj mladsi bude 🙈 okrem toho sa chova uplne normal, iba sa mu rozpravat nechce.

marianarem
17. júl 2022

Tak ak teraz niekedy objavil, ze vie sam otvarat a zatvarat dvete, tak je normalne, ze to opakuje dokola. Moj najprv otvaranie a zatvaranie, potom odomykanie a zamykanie a v 2 rokoch ho chytilo rozoberanie a skladanie klucky 🙂 A ten starsi bol v tomto veku podobny ako tento mladsi, alebo ti na jeho spravani nesedlo viac veci? Skor by som sa mozno riadila tym.

sara07
17. júl 2022

otvaranie, zatvaranie dverí je normálne pri tak malom dietati
v pozore by som bola keby to robil ako 3 ročny a hodinu doslova vkuse, nie je otvaranie /zatvaranie dverí ako zatvaranie
a diagnostika as sa predsa nerobí na zaklade jednej veci , by som ich asi zmenila normálne
rozpravanie kludne môže mat opozdeny vyvoj reči, teraz ho ma vela deti len pani mudr hned drb pas
a tiež je rozdiel ako tie dvere otvara ak je pritom tak trochu mimo hodinu by som bola v strese, ak si k nemu sadneš atd a on zaregaguje neriešila by som

cezpat
17. júl 2022

Môj zbožňoval dvere odkedy vedel sedieť a stvornozkovat. Tiež ich len otváral a zatváral. Kľučky sme mali obmotane uterakmi, aby s nimi netrieskal... A takisto všade kde sme prišli sa hral iba s dverami - tiež som aj na návštevách obmotavala kľučky, lebo všetky musel zatvárať trieskanim.... Takisto dvierka na kuchynskej linke, skriniach... Túto mániu mal skoro do dvoch rokov 🤦 A potom z ničoho nič dvere ostali nepovšimnuté 😁.

jaskolka
17. júl 2022

To, že sa v tomto veku hra s dversmi, je normálne. U tak malého dieťaťa neviem, ako sa dá predpovedať diagnóza autizmu len na základe, že súrodenec to ma. Áno, môže byt vyššie riziko, ale určite nie podľa jednej veci.
A 16 mesacne dieta, no neviem, ja som ešte nijake rozprávať nepočula, možno také ich hatlaniny, alebo slová typu mama, mňam bam, tata. Ale určite nie normálne reč, a to mam v okolí skutočne veľmi veľa detí. Za mňa absolútne ma v reči čas okolo 3 rokov,kde sa stále všetci plasia? Veď nechať tým deťom čas byť tými deťmi.

autor
17. júl 2022

@marianarem starsia je uplne o niecom inom, on robil vsetky veci v norme - rozpravat zacal aj skor ako deti, v jeho veku uz spajal dvojslovne vety, ocny kontakt proste vsetky tieto veci boli. V norme...vzdy mal ale pedantske sklony od babatka a nejake take veci ze chcel otacat knihy jednou stranou v knihovnicke inak zachvat a vela podobnych veci, a teraz sa to strasne nakopilo vela zvykov ritualov a zachvatov, psychologicky maju podozrenie na aspergera skor.... Vtedy je rec v norme alebo az prilis dospelacka coby na nu sedelo ..maly je zas opak on ke kludny, ked sa hneva tak za normalne veci nie za nepocjopitelne, akurat tam ma trosku vnutrorne znervoznuje ze este nechce hovorit (aj ked viem ze je to este normalne) a toto ze vydrzi stat a dokola otvarat zatvarat kedze kvoli starsiemu som toho nacitala hrozne vela tak uz mam vsetly prejavy ktore mozu byt v hlave 🙈

autor
17. júl 2022

@cezpat dakujem to ste ma potesila 🙂 mne sa inak zda vv poriadku, na meno reaguje, ocny kontakt ma, ukazuje prstekom, ma rad ludi (co starsie neznasalo v tomto veku to bola hysteria)

autor
17. júl 2022

@jaskolka je pravda ze uz mi asi z toho sibe, poslednu dobu mame toho vela so starsim, tam sa tie problemy nakopili a uz ma chyta potom stres ked vidim hocijaky prejav u mensieho...pritom mi pride rozumovo okej...praveze prve dietatko rozpravalo v tomto veku az moc normalne ze aj dvojslovne vety, ale ako mi psychologicky hovorili prave toto zvykne byt u aspergerov ta rec az popredu 🙈 aj teraz sa vyjadruje dospelackymi tazkymi vyrazmi az niekedy,,, no tak clovek by sa tesil ake sikovne dieta ze tolko rozprvaa pd mala ale ani to nemusi byt vyhra 😃

xsuzannex
17. júl 2022

Nie je to smerodajne a moze to byt pre dieta nove a zaujimave ale moj ked mal vyse roka to tiez robil a pred mesiacom mu diagnostikovali autizmus.. ma 6 rokov.. ale samozrejme ze tie dvere neboli jediny ukazovatel.. takze sleduj a hlavne nestresuj..

svetlonos
17. júl 2022

Ahoj 😂 robil to aj nas, je uplne v pohode.