18 mesačný neprespal ani jednu noc. Čo robiť?
Ahojte, synček bude mať 18 mesiacov a ešte ani jednu noc sme nespali bez zobudenia... je to dosť brutal, manžel už rok spí v obývačke na rozvrzganom gauči, lebo sa nedokáže pri nás vyspať a fungovať v práci, malý sa zobudí prvý krát o polnoci, hodinu je hore, prevaľuje sa, reve tak, že súseda nám trieska na stenu, potom sa budí každé 2 hodiny... je to normálne? ako sa z toho nezblázniť?:(((
baby, ani neviete, ako to potesi, ze aj ine deti su take komplikovane v noci. nieze by som sa z toho tesila, ale v mojom okoli su iba deti, co idu spat vecer o 7-8 a vstavaju rano o 8-9. ja si pripadam uz ako totalna krava, ze som stale unavena a nic nevladzem, moja krpata ma takmer 9 mesiacov a tiez som nespala este ani jednu noc. nas standard je taky, ze 15-20x som hore v noci kazdu noc. pricin mame snad milion, hladna, smadna, obrati sa na brusko ale naspat sa jej uz nechce, nevie najst cumlik, zamota nohy do postielky, teplo je jej, nema si na co vylozit nohy, stekot psa.... vzdy si nieco najde. tak len vydrzat!!!! raz im to vratia ich deti 🙂))))))))
22mesacna dcera este nikdy noc neprespala..budi sa na kojenie,rozne casto,ak len raz,tak hovorime o vybornej noci..odstavit nechcem,mam na to dovod,takze asi len vydrzat..aj ked som uz riadne unavena a mam aj starsie dieta,takze dospavat nemam kedy..ale fakt sa tesim na to,kedy sa konecne vyspim..🙂
Vitaj v klube🙂. Vseobecne pravidlo je ze do troch rokov nevies nikdy s urcitostou povedat ze aka bude noc. Ked si budes mysliet ze uz mate aky taky rezim, pridu do toho stolicky, zapchaty nos, choroba, nejake nocne mory atd. Este ze mame na Slovensku 3-rocnu matersku, ja neviem ako by som fungovala v praci. Ja zabudam, neviem si spomenut na slova, stale nieco hladam🙂 a najradsej by som ani nikam nesoferovala. Nic sa neboj, bude mat 5 rokov a bude spat ako anjel.
Neni to normalne...ja mam 18 mesacne dievcatko ale od roka uz spi same v izbe (mame elektornicku chuvu) (do roka som kojila - popri odstavovani sme ju dali do vlastnej izby) ...nebudi sa...obcas sa stane ze sa zobudi s placom..ale to tak ze zo spanku si chvilku poplace 2-3 min a hned zaspi...spinka od 20- do 6- neviem si to vynachvalit.... a hlavne si neviem predstavit ze by som mala fungovat tak jak opysujes.... mozem ti len poradit.. dodrziavat stereotip...pocas dna dbat nato aby nespalo viac ako 3 hodiny...mi spime od 12 - 15 max ...mat pred spanim rovnaky rytual...aby dieta vedelo co ho caka... mi sa vzdy osprchujeme naolejickujeme ..dame mliecko..ideme umyt zubky...chvilku sa popozerame z okna na "svetielka" a ideme spat...vezme si dvoch oblubenych plysakov a spi.... ibaze taky podobny rytual sme mali odmalicka... vzdy v tu istu hodinu sa slo spat.. V roku ked mi dieta plakalo v noci nikdy som ho nezobrala na ruky ale vzdy som ho ukludnovala zohnuta nad postielkov ...neustupila som ani po hodine...poviem pravdu trvalo to asi tyzden kym mala pochopila ze skratka bude spat tam...ked sa zobudila v noci zo zaciatku sme chodili ku nej ale vzdy som jej dala 15 min aby sa skusila ukludnit sama a zaspat.... samozrejme ked uz to prechadzalo do hysterickeho placu...tak som si ju vzala...ale nikdy sme nesvietili...pri tlmenom svetle som jej dala napit cajik, popripade rychlo prebalit ...pozret na svetielka (naviazat na vecerny rytual )a zas spinkat....mala by si si co najskor spravit s drobcom poriadok pretoze cim bude starsi tym to bude horsie.... treba k veciam pristupovat ze je to tak normalne a ine riesenie nieje.... nechcem si ani predstavit keby chlap musel spavat v obyvacke...pekne spime cely cas spolu...najprv traja a od roka zas dvaja...tiez ma tazku robotu ..ale tak ked obcas zvladol zurovat a ist potom do prace co by nezvladol par krat za noc sa prebrat...ale tak to tiez zavisi na okolnostiach...neviem aku pracu ma ten tvoj mozno musi byt 1000% redy.... u nas to bolo na striedacku raz vstaval jeden raz druhy...
Baby... moje dieta prespalo prvu noc okolo dvoch rokov. Ale este aj teraz sa sem tam budi a pyta si napriklad kakavenko. Podla mna to netreba absolutne porovnavat a pisat co je, alebo co nie je normalne. Kazde dieta je ine. Netreba vsetko porovnavat. Jasne, su deticky, ktore prespia. Ja som syna kojila 20 mesiacov a spaval s nami, kedze sme byvali v 2i byte. Teraz sme sa prestahovali a asi dva mesiace spava vo svojej izbicke. ALe tiez sa stane, ze v noci pride k nam do spalne. Velakrat som myslela, ze uz nevydrzim, budil sa naozaj casto. Skusali sme, ked bol mensi aj nechaj ho vyplakat. Ale myslim, ze je to pre dieta stres a neaplikovala by som to ani pri druhom. Neboj, raz spinkat bude, urcite 🙂
a ešte kojíš? My sme mali problém dovtedy kým som malého kojila, akonáhle sme skončili z nočným kojením, tak zo dňa na deň prespal celú noc. A to naše kojenie bolo niekedy aj 6x za noc, ono to už skôr bolo o tom byť prisatý a cítiť ma pri sebe, myslím že mu vôbec nešlo o to, že je hladný... Takže tu môže byť "problém"
moja ma 3.5 roka a este sme nemali prespatu noc.neriesim.
beruska141 .... to pises o nas... uz 4.mesiac absolutne ziadny nocny spanok, maly ani ja, bojim sa co to na nom zanecha... cele dni je ospaty, zaspat nevie a nechce ani cez den potom, robi to od 8.mesiaca, teraz mame 11
@chovancova27 moja má 3 roky a ešte nespala celú noc. Najprv to boli koliky, potom si pýtala do 2 rokov v noci mlieko a keď sa začala v 2 rokoch pýtať na nočník, tak sa každú noc budí na čúranie (niekedy aj 2-3x). Už to vôbec neriešim... proste som si zvykla. Treba len pevné nervy, veď ono to časom hádam pominie 🙂
tak ja neviem baby, ako je to u vás, ale môj syn prespal prvú noc keĎ mal 4,5roka, to som snáĎ už ani nedúfala, verte, že som vyskúšala možné aj nemožné 😀 😀 😀 . dcérka má 2 roky a tiež neprespala ešte celú noc...ale hlavu hore, užime si aj to, veľmi rýchlo rastú a v puberte ich určite z postele bude treba hnať 😀 😀 😀
vitaj v klube .moja starsia prespala noc od narodenia mozno raz sa zobudila nakojila som ju a spala dalej. kojila som ju 2roky a 7mesiacov mladsia nespi v noci poriadne od narodenia. najdhsie spala minule leto v Chorvatsku v kuse 6hodin . 😀 🙂 😅 😵 😉 odvtedy stale je hore a ani cez den nespi max 40 minut a funguje dalej ako keby spala tri hodiny. aj ked by som ju polozila do postielky, tak by sama nezaspala a ked sa v noci zobudi ibaju nakojim a polozim a zaspi. dneska sme boli hore 8x, niekedy aj kazdych 30 minut jasne ze som uz Ko, unavena ako pes ale co sa da spravit? nic len vydrzat stale si hovorim, ze raz jej to vratim, ked bude velka, a bude chciet v sobotu rano spat. 😀 😀 😀
pevne nervy
..daj mu makový odvar 😀 😀 😀 /to akože sranda/
Ja sama nedokážem bez zobudenia prespať celú noc, takže to neočakávam ani od môjho dieťaťa. Ale je pravda, že ani ja a ani môj syn v noci nerevemev 😅 No sú aj také deti. Niektoré v noci plačú, niektoré sa hrajú, iné sa chcú iba pritúliť k rodičom do postele. Nie je to nič nenormálne a určite to časom prejde. Len treba vydržať.
zober si ho k sebe do postele a spat bude, ak nie, tak tym urcite obmedzis jeho plakanie. chybas mu, je este malinky, to je vsetko, drzím palce
ahoj ,naša malá chodí spinkať vždy na 19 hod.vždy sa okúpeme nachystáme izbičku a dávame jej piť kupované ryžové mliečko .ani mne dovtedy nespala dobre ..teraz ako ju okolo 17.30 -180hod nachováme a potom jej dáme v posteli po okúpaní to spomínané mliečko tak sa nám budí len jeden krát..spinká s nami v posteli

moj má 22 mesiacov a len nedávno začal prespávať celu noc. Donedávna sa budil na mlieko raz za noc. a niekedy bol aj 3 hodiny hore. ale ja som robila chybu že sme išli do obývačky pozerať rozprávky. to ho ešte viac prebralo. teraz mu len oviem že budeme ešte hají, tak sa síce mrví, ale neplače. no a ked má také noci že plač (napr. teraz ked bol spln, alebo ked idu zuby) dávam mu viburcol, ked sme už zufalí