2,5 mesačné dieťa prespí celú noc. Máte skúsenosť?
moj dva a pol mesačný syn prespí celú noc, teda spí od 19:30 do 6:00 niekedy až do 6:30. on už v pôrodnici pekne spinkal. budil sa každé 3 hodiny. po pár týždňoch už iba raz za noc a teraz toto. bola som veľmi prekvapená, keď som sa pred pár dňami zobudila na jeho mrnkanie až o šiestej ráno. vsetky mamičky z môjho okolia sa čudujú a vravia, že s takým niečim sa ešte nestretli. máte s tým niektorá skúsenosť? môže to byť iba prechodné a zase sa vráti k častejšiemu budeniu cez noc, alebo sa môžem tešiť?
@xristujena to, že je ráno hore a neplače, to je iba normálne vyspinkaný....ty sa pomaly preber , skus to prvé jedenie nastavit napr. na 7.00- ak vydrží, to budete mat ako ranajky....ved ani ty nie si po prebudení hned hladná, ked ti cez den papá pekne, nepchaj mu hned po prebudení flašku, v klude sa pohrajte, trošku sa preberie a bude pýtat jest 😎 😎 😎 😎 to vrackanie prejde 😵
@povuma no tak sa to snazim robit..dakujem...hned som kludnejsia ked iem ze nerobim nic zle..a este jeden dotaz..citam tu ze ked sa da dietatu cumel a skludnisa tak ho netreba hned krmit...tak otazka-ked sa blizi 3 hodina na krmenie maly zacne plakat-lekar povedal ze mu mam skusat dat nie kazde 3 hodky ale az 4 lebo niekedy vypije az 180-210 ml takze je plny..lenze on po 3 hodinach zacne plakat jak keby ho rezali a ja som si myslela ze od hladu tak som mu hned robila mliekco..potom som zacala s dudlom a on hned aj z dudikom zaspal..asi tak na pol az hodinu..cize on chcel ten dudel??ako zistim kedy si chce len dudkat ?skusala som caj medzi prestavkami medzi krmenim ale velmi to neuspelo a potom lekar povedal ze mu caj vobec nemusim davat..no na nete som citala ze specialne ak je dieta na umelom tak mu treba davat caj aby sa nedehydratoval...stale len slintal..tak je to zo smadu?alebo hladu?
Suhlasim s @povuma, nechaj ho kludne sa prebrat a stacite papat aj okolo tej siedmej. Ten cajik, ked bude vacsi, bude chciet, ale staci trochu a tak ako pises, medzi jedlom. Neboj, riad sa intuitivne, radsej nech je maly trosidku hladnejsi ako prekrmeny, lebo tym narobis vacsiu sarapatu aj jemu aj sebe.
aj môj malý prespí celú noc od 2 mesiacov a ráno vstáva okolo 7 hodín, trošku sa pohrá cca. hodinu a potom ideme raňajkovať. Môj malý mal do 8 mesiacov reflux aj keď nebol prejedený, to sme už vyrástli, ešte spí aj cez obed tak 3-4 hodiny. Je veľmi kľudný, zahrá sa aj sám, a môžem povedať, že plače len občas keď má napr. úraz. Som najšťastnejšia mamička na svete, že mám takého synčeka 🙂
@xristujena tebe bola ta odpoved vyššie, nie pre povuma 🙂
@xristujena s tým cumlíkom skus tak natiahnut čas, aby nepapal skor ako po troch hodinách, ak to nejde, daj flašu...ide o to, aby si ho umelým mliekom neprekrmovala, optimálne je prejst na tých 5 denných dávok, ako ranajky, desiata, obed, olovrant, večera, prípr. ešte jedna večera....ale viac može sposobit, že dieta bude obezne, to UM je iné ako materské 😉 po štvrtom mesiaci budeš nahradzat mlieko príkrmami, tak bude dobre, ked budete mat nejaký rytmus, i ked nie každý den je ideálny a nie vždy to pojde presne podla hodiniek... slintanie nič neznamená, to slintaju všetky babatká, čaj ak nechce, skus čistu vodu občas, možno je len smadný, .....a trošku sa uvolni, všetko robíš dobre, tak ako máš 😉 😉 😉 😉
@zuzkanik prispevok som pisala už pekne dávno. odvtedy už mám aj druhé dieťa a to si tiež po dvoch mesiacoch povedalo, že už stačilo s nočným budením. K úplnému šťastiu už mi chýba len spánok do 8:00 🙂
@xristujena mňa napadlo pri čítaní tvojho príspevku, či náhodou ten tvoj syn neplače od únavy po tých troch hodinách od jedla. skús ho dať spinkať po 2 až 2 a pol hodinách. Nie až keď reve. čaj mu kludne ponúkaj, keď bude chcieť nech pije. keď nebude mať potrebu, tak to do neho nedostaneš. Nechaj ho rozhodnúť samého. A cumel: viem, že teraz je moderné dudel nedávať vôbec, ale ja si to neviem vôbec predstaviť. Takto si dobrovolne robiť život ťažším. nechávaj mu ho dlhšie, nie len na ukludnenie. Veď je to malé decko, na odvykanie je ešte času dosť. Deti radi dudkajú. Neviem síce čo na tom vidia, stále mať niečo v puse. Ale inak na tom nevidím nič zlé. Teda pokial mu ten dudel nebudeš namáčať do medu, alebo do vodky 🙂
@lensam necitala som všetky príspevky,ale píšem rovno moju skúsenosť..mne sa mala budila od narodenia len 1-2x za noc,od dvoch mesiacov prespala celu noc..potom v 8 mesiacoch nastal zlom,mala šiestu chorobu+do toho tie odborné Zofka v lete to sa uz budila aj 5x..som myslela,ze skončia horúčavy,vráti sa to do normálu a nic:/dokonca posledný mesiac a pól je po pól noci skoro stale hore,niekedy aj vyše hodinu..takze uzivaj si kým môžeš,poriadne si pospi,možno za chvíľu uz nebudeš mat príležitosť..aj ked za teba dúfam,ze takto krásne uz bude spat stale;)
@hela_tn jasné že sú obdobia, že neprespia celú noc. hlavne keď sú chorí. Aj teraz máme práve také obdobie, že sa mi starší budí, ale to už nerátam. To už nie je malé bábo, pri ktorom sa rieši dojčenie, alebo dokrmovanie. Keď nemajú problém a neprespali veľa cez deň, tak sa nebudia.
...závidím ale v dobrom 🙂 🙂 ... buď rada my máme 11 mesačného huncúta a ešte ani jednu jedinú noc som nevstávala menej ako 3 krát a niekedy má obdobie keď je hore aj 10 krát ... od kedy sa narodil som sa ešte ani raz nevyspala ☹ ☹
@misinka26 a nevstávaš k nemu náhodou hneď pri prvom pípnutí? trošku ho tam nechaj aj pomrviť sa. moja rada je, riešiť až keď už sa nedá spať 🙂 Aj keď 11 mesačné dieťa, už je asi naučené buzerovať maminku celú noc. Ale skúsiť môžeš. Veď nemôže byť hladné 3x za noc. V noci sa má spať.
dakujem vsetkym velmi pekne..aspon viem kde sa mozem dockat nerakych normalnych odpovedi..ine fora su na rit...xixi zijem v zahranici a sama-no s muzom-ale ako rodina nic tak je tazko niekedy a lekari nie su az tak ochotny..dakujem..pekny den
@xristujena
Tak cez den je to velakrat co si ho prikladam.A on sa
napije bud len od smädu,alebo sa poriadne napapa.On
sa mi aj ukludnuje na tom prsniku.Ty nemas mliecko,ked
nekojis?
Ja ked mu dam v noci papat,tak mi na prsniku zaspi,vzdy
ho aj tak zdvihnem a dam odgrgnut.Bucham ho po ritke,
alebo hladkam po chrbatiku.Potom ho polozim hlavickou
na tu zlozenu plienku a tak buva.Ale,tiez mi casto este
grcne,ved to nevadi.Skus ho davat cez den castejsie
na brusko.Ja mam tiez prve babo 🙂
@xristujena
Ja som mala tiez problem s mlieckom,netreba to vzdavat,ak
aspon trosku tecie a maly ma zaujem 🙂
@lensam ... to určite nie ... malý je naučený zaspávať aj spinkávať sám v postieľke a tiež mu hneď netisnem prso keď zamrnká ... ale keď už reve ako pavián tak mu dám a to ťahá ako keby nikdy nejedol ... v noci sa kojí už len cca 2x horšie je to z jeho nepokjným spánkom, stále sa prehadzuje, občas aj plačká zo sna ( čo sa takému bábu môže snívať ) ... ale teraz je to už super, predtým bol hore aj 10x a uspávala som ho na prsníku lenže to sa už nedalo lebo uspávanie trvalo aj dve hodiny a po 10 min bol hore a tak som začala metódu ,, sám zaspávam a sám spinkám ,, a odvtedy je to už oveľa lepšie aj keď budí sa stále aspoň 3 krát za noc ... prvý krát asi po troch hodinách to mu dám cumlík, druhý krát okolo 1-2 sa kojí, a tretí krát nad ránom to sa tiež kojí ... ale spinkáva od pol 9 do 9 rána s tými troma prestávkami aj keď to sa len nacucká v polospánku a spinká ďalej ... ale to, že uložím bábo večer a ono sa zobudí až ráno to nepoznám ☹ podľa mňa to záleží od dieťaťa lebo mne mama vravela, že ja som prespala od 6 týždňov každú jednu noc a môj muž zasa, že nespával do dvoch rokov, takže malý je asi po tatínkovi ...
ahojte velmi mam rada mojho dceru selinku ona velmi dlho spinka celu noc pre spinka len budi rano papat
@lensam mozes byt urcite rada ze ti pekne spinka co by druhe dali zato.. Kazde babo je indi vindi.. Mne mali sa budil v noci dva krat ked bol hladny inac prespinkal tiez takze to nebolo nic strasne. Spanok je dolezity hlavne pre jeho rast ale zaroven jej aj odmenou pre nas za nasu lasku a starostlivost😀😀

@zuzimia ALE on je velakrat uz okolo 6 tej hore v postielke a kuka na mna a smeje sa..tak je hladny?ja to vzdy vyckam kym nezacne plakat aby som ho neprekmila..ked som ho videla parkrat ako mu mliecko vyslo aj z nosa a myslela som za sa udusi a potom len plakal tak sa bojim aby sa to neopakovalo tym ze mu dam mlieko ked neplace cize si to vyslovene neziada aby sa neprejedol..ale lekar mi povedal ze niekeore deti neplacu ked su hladne..ale on cez den reve jak na zblaznenie a to niekedy nevydzi ani tie 3 hodky..