2-ročné deti vs žuvačka - preháňam alebo som mala pravdu ?

3. júl 2020

Nebudem písať aký vzťah s otcom mám to je nadlho. Len to že mi často robí napriek ale o inom. Dcére 2r dal poza mojím chrbtom žuvačku - neopýtal sa ani nič. Ona ju v živote nemala netuší čo s ňou má robiť podľa mňa je to ešte skoro na žuvačky. Váš názor ? V panike som na neho trochu vystúpila. Väčšinou deťom strká to čo nesmú a nepýta sa ..

deti95060810
3. júl 2020

preháňaš... stačí? Robiť výstup kvôli žuvačke... 🙄

autor
3. júl 2020

@deti95060810 veď sa mohla udusiť

alexk12
3. júl 2020

Ci preháňa alebo máš pravdu je jedno podľa mňa nemal jej dávať žiadnu zuvacku

deti95060810
3. júl 2020

ale kde...

tykat
3. júl 2020

udusit sa moze aj kuskom jedla... zuvacka...ono zavisi od dietata, v dvoch rokoch moze a nemusi mat rozum ze co so zuvackou, cukrik je tiez potencialne nebezpecie, bobula hrozna tiez. ...ono je to asi viac o vasom vztahu ako o zuvacke.

mila23
3. júl 2020

podla mna 2-rocnemu nedavat zuvacku ...moze sa zadusit. A mal sa asi skor spytat....

smejko25
3. júl 2020

Ci dal zuvacku, ci hrozno ci chleba...ak raz to nema davat tak to nema a hotovo...ak robi casto naprieky a neda si povedat vystup bol opodstatneny a hotovo

fiafia
3. júl 2020

Za mňa je to skoro. Moja ma 3,5 a žuvačky, lizatka, cukríky ani nič podobné neje. Ešte sa toho naje dosť. Skôr by som sa porozprávala z otcom, nech rešpektuje a nedá deťom čo si nezelas a nerobí s čím nesúhlasis. Je to podkopávanie rodičovskej autority povieš nie a za chrbtom aj tak sa, nepáčilo by sa mi to.

ildiko36
3. júl 2020

Môj syn má 2 r. a žúva žuvačky..ja som mu nedala, ukradol mi z kabelky..vtedy som sa tiež zlakla ale pekne žúval, tak som mu nechala..od tej doby občas mu dám ale len polku..ešte ani raz to neprehtol..keď ho to prestane bavyť sam to vybere a dá mi do ruky alebo zobere do koša a ide mi to ukázať..akurat mu nedavam tvrde cukriky ako bompari a podobne..od toho sa bojim aby sa nezadusil

eliska13
3. júl 2020

Ak nevie a nemala ju vadilo by mi to.Ja som syna naučila skoro žuť žuvačku dostal polku a vedel čo s tým.Kludne jej môže zabehnúť, keď uteká vdýchne ju, keď je veľká...iné je dieťa naučiť žuť žuvačku.

ckatka
3. júl 2020

Ženy mňa zaráža zásadná vec.
Otec je predsa rovnopravny rodič ako matka. Prečo by sa mal pýtať, či svojmu dieťaťu môže niečo dať?
Ty sa ho ideš pýtať ci mu môžeš dať pribinacika?? (Príklad).

Ste dvaja. Na výchovu a stravovanie môžte mat odlišné názory. Ale ste dospelí ľudia a musíte sa dohodnúť. Čo áno a čo nie.

Otec nech je akýkoľvek "nesikovny"...pokiaľ nie je tyran a psychopat a úplný debil....bežný chlap NEUROBÍ vedome nič zlé svojej krvi. On nemá naštudovane modré koníky a najmamy a cojaviem co....pokiaľ mu niekto nepovie, že do troch rokov nemá dieťaťu dávať od piť z kofoly (Príklad), jemu to nenapadne. Ale nemôžete za to panikarit a hnevať sa na nich. Naši dedovia nám v dvoch rokoch dali odhryzat z klobásy či slaniny....nech im je zem ľahká...

Je kopec otcov, čo kompletne zastane starostlivosť o mimino a zvládajú to s prehľadom (ako môj muž), ale je kopec takých, čo sú odsunuti na vedľajšiu koľaj a jasne ze to potom nevedia.

A za mňa...no...žuvačku dal. Svet sa nezrutil. Dieťa má dobrý kaslaci reflex a je malá pravdepodobnosť ze sa ňou zadusi. Skôr ju zje. Treba ho to naučiť. Ja som žula žuvačky odkedy si pamätám...od prvej triedy dodnes modré orbitky. A mam dobre zuby takmer žiadny kaz, len niečo kozmetické. Takže žuvačky bez cukru za mňa áno.

saluda
3. júl 2020

@ckatka to jej jej otec, nie pred dieťaťa. Takže dedko.

ajka0207
3. júl 2020

@ckatka suhlas, ale inak ja sa pytam muza ohladom stravy hodne. Hlavne sladkosti a tak, sme sa najprv my porozprávali a nasli spolocne riesenie.

saluda
3. júl 2020

Mne by ani nenapadlo 2 ročnému dieťaťu dať žuvačku. Nie je to potrebné, zdravé a môže sa s tým dieťa pridusit.
Váš problém je ale asi v tom, že dedko nerešpektuje teba, takže ani tvoje požiadavky na výchovu. Asi si nemôžeš byť istá, s čím ťa ešte dokáže prekvapiť. Takže by som dedkovi povedala, že buď s tým prestane, alebo ťa prinúti obmedziť mu kontakt s vnukom.
Riešili sme niečo podobné s babkou. Keď bol syn tiež v tom veku, stačila hodina s babkou osamote a ďalšie 3 dni sme ho dávali do normálu. Babka mu dovolila úplne všetko a potom bol z toho tak rozhodeny, že plakal za každú kravinu. On teda plakal vždy aj za 5 deti naraz, ale po návšteve u babky to bol extrém. Tak sme babke povedali, že ak s tým niečo neurobí, nebudeme jej ho dávať. Lebo jej postoj bol podobný tvojmu otcovi, ona vedela, že robí nesprávne, ale no a čo? A zabralo to okamžite. Po pár rokoch potom priznala, že si uvedomuje, že mu tým iba ubližovala.

bagre
3. júl 2020

Ja som v takom veku nedávala. A som rada keď sa ľudia opýtajú mňa či také môže, resp.či už také jedáva. Dôvodov môže byť veľa...
začala som s takými vecami, keď sa mi deti videli už dosť rozumné na žuvačky, tvrdé cukríky, nanuky.... nepovažujem to za nevyhnutnú výbavu kuchyne, ale aby vedeli že sú aj takè veci 😊

pininka1
3. júl 2020

Naše deti už v dvoch rokoch mali žuvačku, a zadusit sa dieťa môže s čímkoľvek. Nášho profesora dcéra sa zadusila s mäkkým syrom keď jej otec trošičku dal a ona to vdýchla.

nini1010
3. júl 2020

2 rocne deti su male na zuvacku,to za prve a za druhe ma respektovat tvoje prianie a nedavat jej co si neprajes.

jana_eyre_2
3. júl 2020

Moje deti mali od dvoch rokov v pohode žuvačku - teda posledné dve.. ani jedno sa ňou nikdy nedusilo, ale zato ofukovany prvý syn sa dusil aj vodou a žuvačku mal snáď až v 4rokoch.. mal.reflux a zabiehalo mu úplne čokoľvek.. toto je zase téma, kde budú dva tabory - za a proti..

Proste na niektoré veci majú rodičia rozdielne názory, treba si ich vydiskutovať, najlepšie ak sa budú akceptovať a nájdu nejaký kompromis - nerobiť ale z toho zbytočnú drámu.. stať sa môže kdekoľvek čokoľvek.. ja som dnes šla s troma deťmi na bicykli.. tiež nás mohol zraziť na cyklochodníku traktor, našťastie nezrazil.. (snáď bude pochopené moje prirovnanie)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meluela
3. júl 2020

zuvacka 2r dietatu je fakt sprostost, v tomto urcite neprehanas. to iste by ti povedal kazdy zachranar ktory uz videl dusiace sa dieta. bola som raz na kurze prvej pomoci a zachranar hovoril, ze jeho deti musia s mrkvou sediet za stolom

kate_cs
3. júl 2020

Tu je podľa mna jedno, či preháňaš kvôli žuvačke. Ide skôr o to, že by ťa mali rešpektovať ako matku, ktorá keď niečo povie, tak to platí. Ja by som sa nahnevala tiež.
A k žuvačkám. Nepoznám nič nechutnejsie ako žuvačky, takze ak by niekto dal bez môjho vedomia môjmu 20 mesačnému, robila by som krik ešte týždeň 🤷🏼‍♀️

domculik
3. júl 2020

Akurat som minule pocuvala v radiu rozhovor s jednym dlhorocnym zachranarom, ktory spominal, ze odkedy nedokazali zresuscitovat 18-rocne dievca, ktoremu zabehla zuvacka, tak zakazuje zuvacky vsetkym svojim detom a vnucatam. Vraj ak zuvacku, tak jedine v sede v kresle a povolene maju iba zmurkat. Clovek si casto neuvedomi, ze to nie je sranda. Tolko ohladom zuvacky. Co sa tyka toho, ze tvoj otec dal zuvacku tvojej dcere - mozno tym nemyslel nic zle, asi len nevedel, ze si to nezelas a "sprisahanecky" jej chcel dat nejaku mnamku, to stari rodicia robia 🙂. Ked si to nezelas, asi len dorazne vysvetlit prip. aj jednoducho fyzicky dohliadnut.

mogaa
3. júl 2020

udusiť sa žuvačkou? veď má 2roky...v najhoršom prípade požuje a prehltne, ale určite sa s ňou neudusí

mogaa
3. júl 2020

2-ročné dieťa nepochopí že žuvačka sa žuje......normálne ju pohryzie ako chleba a spapá....jasne že je to hlúposť dať mu žuvačku, ale nič strašné sa nestalo

mischel218
3. júl 2020

Môj ešte nemá 2 roky (22m) ale žuvačku už mal a dala mu ju jeho 4 ročná sestra, nič mu nebolo požul a spapal 😆

kvetinka75
3. júl 2020

@ckatka presne sito vystihla.matky mozu vsetko co si zmyslia a otcovia aby sa pytali. Ja som matka kto je viac. Skor si myslim ze je to o vztahu ak9 zuvacke.

evinka3007
3. júl 2020

Podla mna je uplne jedno ci prehanas alebo nie, ja si myslim ze ak si to ty ako matka neprajes tak by to mali ludia okolo teba respektovat...

evinka3007
3. júl 2020

A to vztah s otcom neviem ci myslis s otcom dietata alebo myslis tvojho ocina - dedka 😂

mogaa
4. júl 2020

Ono pri tak malom dieťati je to o tom že stále sa niečo nové učí a treba ho nechávať aj s babkou, aj s dedkom, skrátka aj s inými ľuďmi ako len s mamou....a ano prirodzene sa dieťa stretne aj s novými vecami (včetne potravín,sladkostí a kadejakých pochutín)čo ešte neskúsilo....ale o tom to je, račej nech skúsi žuvačku od dedka čo je pri ňom ako niekde na ihrisku mu nejaké dieťa podstrčí žuvačku a mamička nebude vedieť že mu zabehla žuvačka a bude robiť paniku....ale žuvačka neublíži, ročné dieťa predpokladám že už skúsilo aj lízatko, možno aj cukrík a mamina ani nemusí vedieť😉zadusiť sa so žuvačkou ani nemá ako , ibaže by ju vcelku prehltla a dvojročné dieťa už žuje...skôr sa zadusí napr.s čerešňou, jahodou, cukríkom-ak mu zabehne.....

mogaa
4. júl 2020

*2ročné dieťa