icon

2-ročný syn nás bije a smeje sa na tom

kajka1512
4. jún 2023

Ahojte mamičky
Syn 2r, nás pri hraní slebo aj keď ma nervy výčape kľudne aj po tvari… nikdy to nevidel nikdy som ho nebila
A anu ja ani muž.
Tak isto aj rodičov mojich a krstnú mamu malého. Nič nikdy sme mu nespravili.
Ako na to potom prišiel že bitie je zle?…

Strana
z2
amelie2017
4. jún 2023

Ja mam 5 rocnu a skoro 2 rocneho. Dcera nas ako malicka sem tam tapla- vysvetlili sme a bolo. Ozaj tapnutie raz za par mesiacov. Syn- ten je z ineho sudka. Bije, bije a bije, z nervov hadze veci o zem, hadze o zem seba. Na mna a muza si uz netrufa- stacilo parkrat chutit ruky a dorazne povedat nie. Ale dceru strasne tlcie. A ona sa necha, lebo maly bracek. Ked ho ja chytim, prestane, ale akonahle sa vzdialim, zas zacne. Podla mna, kym mu ona neukaze, ze nemoze, robit to bude.

lienka.7
4. jún 2023

@chiarisimo dieta si dovolí len toľko co je mu dovolené. A prirodze skúša hranice. Na niekoho stačí zdvihnúť hlas, na niekoho uz zial neplati ani ta "vychovna", lebo už je na to neskoro. A tu treba hľadať uz potom inú cestu.

nataly420
5. jún 2023

@elizabet173 áno a prečo nie ? Spravi toto v kolektíve a dostane naspäť druhu a bude za divného ? Ja keď som bola prvacka tak má napadlo jedno rozmaznané decko dostalo po pysku a už si to nikdy nedovolila. Vychovávajte si svoje decka lebo to spravi niekto za vás.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hope87
5. jún 2023

Ja neviem, ale ja mam pocit, ze niektore mamicky prehnane povysuju dosledky nejakeho capnutia decku alebo vratenie, ako neviem ake davanie zleho prikladu, ze bit sa je ok a neviem co 🙄. Akoze s tymto absolutne nesuhlasim a ani neverim, ze to tak je. Samozrejme, nehovorim o pripadoch neustalych bitiek atd...Hovorime tu o tom, ako dietatu dorazne ukazat, ze toto sa nesmie (ak samozrejme dorazne upozornenia nezaberaju). Ked bol moj syn takyto maly, tak som to spravila niekolkokrat, ze som mu "vratila"...napr.ked mu uz vysli zuby a zrazu chcel kusat do vsetkeho...aj do mna...a ze to neuveritelne bolelo, nemusim ani pisat. Dohovor nepomahal, tak som mu chytila ruku a hryzla som aj ja...samozrejme slabo ale aby citil, ze aha, toto moze aj boliet..odvtedy ma ani raz neuhryzol. Aj po ruke som mu neraz capla, aj po zadku dostal...a? Nie je z neho ziadny bitkar, ani agresor. Ma 8,5 roka a je to jeden citlivy, uzasny chlapec, ktoremu praveze vadi, ked sa spoluziaci v skole biju a robia druhym zle. Takze nie, nedala som mu priklad, ze bit sa a vracať si veci, je ok ale to, ze to, co mi spravil nie je ok....

adkadonathova
14. sep 2023

Ak sa smiem zapojit, nas syn ma 2 roky a velmi dlhy cas uz trva to jeho stipanie, buchanie nas aj seba ked sa nastve. Nic na neho neplati, ani peknym slovom, ani zvysenym hlasom, ani chytenie ruk, ani vratenie toho co spravi on, aby citil, ze to boli, ani po zadku ani po ruke. Stale mu opakujeme, ze sa to nesmie a i tak to robi. Tak baba rad... ja som z neho zufala

Strana
z2