22 mesačný syn nevie zaspať inak ako na rukách

miska843
27. mar 2017

Co mam robit uz mi u mamy zaspaval aspin vecer v posteli so mnou a ked sme dosli domiv je aj chory ale nic len ruky. Aj pohde do postielky aj vyjde aj na zem som dala pwrinu lezali sme rozpravky hovorili a potom vreskot a ruky. Mna boli rameno uz nevladzem. A nevravim na obed to uz vobec furt sa hra vybehuje a ked zaspi na rukach potom spi aj 4 hodiny. Prosom za kazdu radu lebo som bezradna

zuzi0911
27. mar 2017

Ja som si moju dala vedla seba chytila za ritku abo chrbatik a jemne kolisala,,,tiez iba ruky a to uz som bola aj tehu a nedalo sa,,,,skus takto,,,lez pri nom

miska843
autor
27. mar 2017

Sak
@zuzi0911 sak lezime ale vstane zide dole a len ma taha ze na ruky vrieska

lorela
27. mar 2017

@miska843 Čo sa doteraz naučil, môžeš odteraz len trpezlivo odúčať. Polož ho do postieľky, buď pri ňom, keď vyjde znova ho daj dnu, drž ho za rúčku, popri tom tie rozprávky ako píšeš, kolíš ho ale v postieľke. Snáď v nej bude čím ďalej tým dlhšie 😉. Držím palce!

maslenka
27. mar 2017

@miska843 iba s tebou cvici. Z postielky mu skratka vyliezt nedovolis. Ked sa o to bude pokusat, tak ho vratis, aj 45 krat. Samozrejme, ze bude revat, ved ako by inac dosiahol svoje? Uz sa naucil, ze toto funguje. Vydrzis dva tri dni a pochopi, za na rukach zaspavat uz nebude a placom si to nevymoze. Mala si to urobit uz pred rokom, teraz je uz tento zlozvyk u neho zafixovany. Al lezis s nim, tak ho pridrzis, kludnym hlasom.bu budes hovorit ze budete takto spinkat a hotovo, maminu bolia ruky, uz je velky a tazky.

adamar
27. mar 2017

@miska843 ked zaspi a polozite ho tak spi,ci musite ho drzat cely cas?Ja mam tiez 22 mesacnu,lezim pri nej v posteli a potrebuje debatit,ale lezi a potom zaspi,ale ked potrebujem rychlo uspat tak uspavam na rukach to zaspi za par minut. Jej sa velmi paci,ze ma uz svoju postel,nechcete to skusit tak,ze zrusite uz postielku?

zuzi0911
27. mar 2017

@miska843 viem,,proste ho drzat lezat nech si vrieska,,viem znie to desivo ale bez placu sa nenauci nove,,,

sardinka336
27. mar 2017

@miska843 no a ze taha za ruky a vrieska? A nech vrieska...moja sa ešte hodi aj o zem, samozrejme ,,inteligentne,, aby si nič neurobila.
Proste nejdem kde ma tahá a hotovo. Vyjde z postele? Vratit naspät...s tým že ,,tu teraz spinkame,,. Ojooj...keby som ja behala za všetko čo deti zmrnčia alebo kde ma vsade tahajú no to by som došla do cvokhausu. Deti lúbime, ale otrokov im robit odmietame. Uspavanie na rukách, na fitloptách, v nosičoch, vakoch...to je len zvyk.

sardinka336
27. mar 2017

@zuzi0911 no mne znie desivejšie drzat cca 13 kilové dieta denne 4 hodiny na rukách, alebo hodinu uspavat na rukách ...stačilo mi malú držať takto 3 hodiny v náručí v lietadle a mala som dost, cely človek dolámaný, nie to ešte denne takto, no to mi uz naozaj takto nešibušká.

maslenka
27. mar 2017

@sardinka336 ja nechapem ani to, na co je dobre vobec dieta (myslim zdrave dieta) uspavat na rukach. Jedine na to, aby si vytvorilo zlozvyk. Dieta si olacom vynucuje svoje, to je normalne, dava najavo svoju nespokojnost. A velmi skoro sa nauci, ze ak je dost vytrvale, mama ustupi. Ak mama nezvladne trocha placu, tak si vyrobi ken zbytocny problem. Mna vzdy napadne, akoby asi uspavala na rukach, ak by mala dvojicky v tomto veku, plus jedno parmesacne.

miska843
autor
27. mar 2017

@adamar spi uz celu noc niekedy teraz ked je chory dam do postielky je hore ale ked poriadne zaspi ano teraz nespi tu sa hra a ja taka chora ze nevladzem

siska53
27. mar 2017

@miska843 vydrzat.. Ja,ked som uz mala dost uspavania na rukach,mala mala nieco vyse roka a maly tiez a to ona bola celkom tintitko,tak pekne sme si lahli,dojcila som ju po leziacky a po zaspati preniesla do postielky.

Tvoj je uz vo veku,ked uz rozumie,treba mu to vsak povedat skor,nez chyti amok/plac, ze uz je velky a teba bolia ruky. Ze budes vedla neho,mozes mu spievat,citat,hladkat chrbatik.
Oni radi s nami cvicia,je na nas,kolko dovolime.

zuzi0911
27. mar 2017

@sardinka336 je to naoxaj dost,,ja som koli tomuto isto aj skoro predc.porodila,,,moja mala 1r aj 3 mesiace ked som si povedala dost,,je pravda ze mama si ju zobrala na vikend a tym mi pomohla a uspavala ju takto,,no doma je to dieta ine,, usla mi 100razy ..vrieskala ako zmyslov zbavena,,,,no drzala som ju za ruku uz potom,,,,dvihla hlavu znova polozila,,a kolisala ako drak,,,som rada ze to mam za sebou,,ale naucila sa,,,

miska843
autor
27. mar 2017

@maslenka on bol od zaciatku taky kojila som 15 mes bola som rada ze ho uspim nejak aspon ked som padala na drzku

miska843
autor
27. mar 2017

@siska53 robim ta a nepomaha pn je zarva kym nedosiahne svoje a ja tiez som len clovek a potrebujem sa vyspat

miska843
autor
27. mar 2017

Pustila som mu vlaciky na tablete snad zaspi ja uz nevirm co v klude nezaspi tak ci tak

nelinka2009
27. mar 2017

@maslenka klobuk dole ako vobec niektodovoli aby takyto zlozvyk vznikol?,no od narodenia ma nenapadlo... Naximalne prsko poleziacky a hotove... A po kojeni prko s mamou nahradila flaska mliecka a od 17 mesiacov sana v izbe na velkej posteli a v tme... A normalne zaspava sama v tme yz ma 7 len tu flasu sme odstranili .. Trvalo 2 dni a zvladli sme bez flase

jonnie
27. mar 2017

@miska843 skus teda postupne...vedla teba na velkej posteli. Moj zaspi uz aj v postielke obcas...ale predchadzalo tomu uspavanie na manz.posteli. Tam sa kruuuuti, hlada si miesto-a ja som len n konci postele a davam pozor...akoze spim... parkrat ma skontroluje-pokeuti sa a zaspi. Prenesiem ho. Ma 16 kg 😅 Teraz sme v dalsom stadiu...polozim do postielky a podobne si hlada miesto..ale problem-mala postielka. Velku zatial nemozem riesit z priestor.dovodov. Tiez viem-ze na rukach mi zaspi do 2-3 min. - ale to musim sediet a musi byt chory alebo nejaky extra dovod. A pamataj-ak dieta bude z teba citit pokoj...bude pokojne a zaspi. Nauci sa. Placom to ide tiez-ale ja sama mam zle spomienky z detstva a naco mam deptat aj svoje dieta...ked to netreba.

miska843
autor
27. mar 2017

@jonnie ved teraz 3 tyzdne zaspaval lekne i nasich na posteli vedla mna potom v postielke do rana ale co sme dosli domov do bytovky na to ochorel a toto vyvadza. Teraz pozera ta nech pozera spat asi nebude

maslenka
27. mar 2017

@miska843 chces mi povedat, ze ak by si ho neuspavala na rukach, bude hore 48 hodin? Nie, len bolo pre teba pohodlnejsie ho na tyxh rukach uspat, ako ho naucit zaspat v postielke. Ziadny tabler, robis daksiu hlupost, od ktorej ho budes musiet oducat. Myslis zev skolke alebo v jasliach tketo deti ako uspia? No normalne, po par dnoch sa naucia, tak ako sa nauxi aj tvoj.

maslenka
27. mar 2017

@miska843 v jeho veku je najvyssi cas naucit ho, ze pravidla urcujes ty, nie on.

alby2014
27. mar 2017

Ja ta chapem, synv 4 mesiacoch dostal taky skrabavy ekezem, ze inak ako na rukach zaspat fakt nevedel a nasledne sme tak uspavali do 18 mesiacov, ale bolo to rpeto,ze sme boli lenivy rodicia...proste na rukach bol do 10 minut tuhy a spal do rana. Okolo 1,5 roka proste uz nechcel na rukach byt, doslova sa na nich vrtel, zoskakoval, tka terza to vyzeralo tak, ze dame mlieko a nasledne zaspava v postielke...ale prve tri tyzdne to trvalo aj 45 minut, co som hladkala, opravovala decku, ticho mononotne menovala znacky aut, clenov rodin....pre lenivu matku zvyknutu na 10 minutove uspavanie HOROR. Po troch tyzdnoch cca ( podla mna plati, ze zvyk sa buduje 21 dni), dam do postielky, zobere maca, dudu, chyti mi ruku a do 5-10 minut je tuhy. ALe on teda nikdy nereval, ze chce ist na ruky, len trvalo kym sa upokojil a zaspal.

miska843
autor
27. mar 2017

@maslenka no nejde to proste ja mam tiez dost 3 hodiny sa s nim vecer natahovat v bytovke ticho len on vrieska mna ruka boli chora som lieky v sebe mam a ten sa len vesa a z postielky vylieza co zrobim je to beznadejne. On radsek vobec nebude spat a potom zas horsie pre mna ze ani v noci nebude a kto hude k nemu vstavat zas len ja a ja potrebujem vylezat chorobu

miska843
autor
27. mar 2017

Tu je zarva 😀

nelinka2009
27. mar 2017

No taketo zmeny treba naplanovat a ked sa s tym raz zacne tak nepovolot a dokoncit... My ked sme sa ucili zaspat bez tej flase tak som si na to zobrala 2 tyzdne dovolenky lebo som nevedela ako dlho bude to odvykanie trvat a ako dlho bude v noci hore ale nastastie sa nam to podarilo za dva dni... Urcite by som to neriesila popri chorobe

miska843
autor
27. mar 2017
miska843
autor
27. mar 2017

No bojuje a co ho nechat teraz 4 hodiny vrieskat? On nezaspi taky

nelinka2009
27. mar 2017

Hej aj tak casomprides na to, ze ti nic ine neostava a cim viac takychto pokusov vzdas a cim viac bude starsi... Tym to bude len horsie...

A tento postup vo vychove sa ti odrazi aj v inom nielen v uspavanipopustila si a to deti nezabudaju...

yanni
27. mar 2017

@miska843 no ti poviem, nezavidim ti. By ma porazilo. Je to zlozvyk, zameta s tebou. Musis zmenit taktiku a vydrzat. Bude to tazke, kedze dieta v toom veku ma uz svoju hlavu a skusa ako daleko a v tomto pripade ako dlho moze zajst.
Ak mas v byte miesto, odporucam posteielku zlikvidovat a kupit normalnu velku single postel. Pekne vysvetlit, ze postielka je pre babätka, ze uz je velky chlap a velki chlapi spavaju na velkych posteliach.
Nasa ma 20 mesiacov a presne od roka spi sama na velkej posteli. Od 9. mesiacov zacala ignorovat postielku, vtedy spavala na 2x2 m posteli v hostovskej obklopena vankusmi. Ked ju ale napadlo preliezat, tak zacal problem ale dali sme to. Od prvych narodenin spi krasne na svojej posteli. Tiez ma zlozvyk, hladkat po ruke. Mna alebo muza. Ale to je par minut a potom sa obrati chrbtom, hlada si "miesto" ale zaspi da sa povedat sama na posteli. Ja sice pri nej trosku polezim ale nie dlho a uz vobec by som ju nenavlacala na rukach. A to je ona sice dlha ale lahka, ma len neico cez 10 kg.
Musis s tym seknut.

sardinka336
27. mar 2017

tak lebo vie, vycitil, ze ty si bezradná a nemyslíš to vazne...do márie by som ho chytila za paprču a šup tam naspäť...vylezieš? naspäť...ani zatiahnute v tej izbe nemaš no kto by takto zaspal? Myslíš ze denne bude vrieskat 4 hodiny. To je o tom kto z koho..kto skor ustupi a kedze plač je super detska zbran tak rodič ustupi skor. Poznám to aj ja sama na sebe, kolko krát je to jednoduchšie ustupit ako sa s deckom natahovat...ale z dlhodobeho hladiska to nikam nevedie len odsuva problém.
ale suhlasim aj s tým, ze odučanie treba naplanovat ked je človek fit a ma zasobu nervov.

miska843
autor
27. mar 2017

@yanni ma 2 postele v izbe vysoke s uloznym to by.som ho nenechala uz raz mi spadol v noci na nos