Dvojročný syn vyťahuje pipík z plienky

luna116
7. mar 2019

Ahojte, môj syn má 2 roky, nosí ešte plienky. Je tomu pár týždňov, čo si začal vyťahovať pipík von z plienky a asi 50x denne si pchá rúčku do plienky. Som nešťastná, lebo si tak vždy ociká posteľ (dnes v noci 3x), v obývačke gauč a pod. Vkuse ho upozorňujem, aby tak nerobil, snažím sa ho nejako odlákať - slovne, hračkou, občas jedlom a pod., ale nič nezaberá. Už mu aj capnem po rúčke. Všetko márne. Viem, že aj toto obdobie raz skončí, ibaže nemôžem celý deň iba prať, mám doma ešte menšieho syna. Boli ste v podobnej situácii? Ako ste to riešili, čo pomohlo? Budem vďačná za každú odpoveď.

saslavka73
7. mar 2019

@luna116 Však mu nedávaj plienku. Možno chce už slipky.

lubik87
7. mar 2019

@saslavka73 keby chcel.slipky asi sa pýta na nočník a neocura gauč 👍

@luna116 jedine čo ti môžem poradiť je dávať mu nohavice tepláky všetko na traky alebo overal cez hlavu so zapínaním medzi nohami....to by možno pomohlo nemohol.by sa dostať do plienky

fokuska
7. mar 2019

@luna116 A to ako urobi? Ved plienka mu prilieha pri stehnach a ma ju az cca nad pupok - vyzlecie si plienku, ci ako inak si ho vie vytiahnut?

januska20
7. mar 2019

Nemôže byť,že ho tam niečo svrbí?

luna116
autor
7. mar 2019

na nočník som ho nalákala knihou o nočníku od Kapelkovej (slovenská logopedička), vie použiť aj detský mini pisoárik - donedávna ani na nočník nesadol. Nechávam ho aj v slipoch , často sa ho pýtam, či neideme pišať do nočníka alebo žabky (to je ten pisoárik), niekedy ide, niekedy krúti hlavou, že nie, ale máva nehody kade-tade. Nechcem, aby si vybudoval averziu alebo zápchu kvôli núteniu n nočník. Keď sa pritrafí nehoda, nekričím, aby sa nepocikával, veľa vysvetľujem. Zatiaľ nerozpráva, rozumie všetkému. Keď má slipy, vytiahne si ho rýchlo, keď má plienku - vytiahne z boku, alebo zvrchu, samozrejme, že má plienku primerane zalepenú, ale i ak to dokáže.

luna116
autor
7. mar 2019

@januska20 predkožku mu sťahujem od narodenia, pri každom sprchovaní - teraz mi kaká aj 3-4x denne, nepoužívam vlhčené, ale rovno sprchujem a pritom stiahnem predkožku, čiže žiadna smegma a pod. Žiadne začervenanie ani vyrážky na koži alebo sliznici nemá. Zápal močových ciest nemá. Skôr si myslím, že mu je príjemný ten pocit, občas si tak akoby sám kus sťahoval predkožku. Inak si to neviem vysvetliť.

saslavka73
7. mar 2019

@lubik87 No chcieť slipy a chcieť čúrať do nočníka, záchoda sú dve rozdielne veci. Možno nechce plienku.

diewcatqoo
7. mar 2019

@lubik87 to, ze chce slipky, neznamena, ze sa chce pytat na nocnik. Moj chce len slipky, ale na nocnik ani za boha :D

lubik87
7. mar 2019

@diewcatqoo
@saslavka73 to má nenapadlo že by to cítil.takto..:/ neviem môj drobec keď nechcel.plienku začal chodiť na nočník hneď ale to bolo ďalekonpo 2 rokoch 🙂
@luna116 ešte ma napadlo ja som môjmu kúpila.na Aliexpress taký pisoar žabku s vrtulkou náramne sa mu páčilo tam cikať a vlastne chodil.sam len informoval že mám vyliať cikanicu...vyskúšaj ;)

fokuska
7. mar 2019

@lubik87 Pise, ze to ma a pouziva ;)

saslavka73
7. mar 2019

Podľa mňa raz keď už mal slipy a čúra do wc, nočníka a pod. tak už mu netreba dávať plienku. A naťahuje si ho ako skoro každý chlap. Skúma.
Skúšala si nevšímať si?

lubik87
7. mar 2019

@saslavka73 ani to je fakt ..môj má 6 a večer pri rozprávke ruky v gatiach :D

bubinkaaa
7. mar 2019

Musí si odvyknut to robiť,mne sa najviac pozdáva tá odpoveď,že dávať mu nohavice na traky,aby sa nedostal k plienke....predsa nemôžeš mať doma všetko ocikane,radšej investuj do oblecka

saslavka73
7. mar 2019

@lubik87 😀

luna116
autor
7. mar 2019

@lubik87 presnú tú žabku používame, a on si vylieva so WC sám (za mojej asistencie trochu, aby u nás v kúpeľni nepáchlo ako na geriatrii).
@saslavka73 viem, že skúma, ale je jedno, či si to všímam alebo nie, robí tak stále
@saslavka73 plienku nechce asi žiadne dieťa

saslavka73
7. mar 2019

@luna116 Tak neviem..........

luna116
autor
7. mar 2019

@bubinkaaa gauč - je na ňom aquaclean poťah, neprejde tekutina, nepremokavé plachty máme tiež, oblečenie - poradí si s čímkoľvek - traky, overal, zips, cvoky.

saslavka73
7. mar 2019

@luna116 Tak nech sa oco pred ním vyští na jeho posteľ. Preboha však hádam sa mu to dá vysvetliť, že ani vy neobštiavate nábytok aj pes chodí von.

lubik87
7. mar 2019

@luna116 no podľa všetkého ťa má naozaj v paží 🙂nechaj ho v takom.ocikanom.zem utri jeho nechaj tak.cakaj či sa ohlási že mu to vadí potom povedz že tebe nie že tebe vadi že všade cika .a pokiaľ on ocika ty.mu nedáš suché

oliali
7. mar 2019

@saslavka73 to fakt? Dvojrocny je stale dost maly na taketo radikalne riesenia, ci?

saslavka73
7. mar 2019

@oliali Na vysvetlenie je malý? To hádam nemyslíš vážne? Dajú sa veci vysvetliť primerane veku. Ako potom fungujú tak staré deti v jasliach, škôlke?

oliali
7. mar 2019

@saslavka73 prepac ale tvoj napad nech mu oco ocura postel je dost cudny ... to je ako ked steniatku namocis nufak do mlacky a povies fuj... mne sa dieta odplienkovalo az v 2,5 roku a v 2 rokoch nechapalo co chcem... a nie, nie je zaostale ;) a ako dvojrocny mal v skolke plienku .... cize fungoval v pohode

saslavka73
7. mar 2019

@oliali Myslela som to ironicky tak snáď si pochopila preboha. Však zakladateľka na všetko ako sa to nedá. Nepísala som o plienkach ale o obcuravani nábytku. Och bože.

oliali
7. mar 2019

@saslavka73 prepac, asi nepochopila... 🙂 ale stale si myslim ze nie kazdemu dvojrocnemu sa da vysvetlit .... hlavne ja som to pochopila tak ze ten nabytok neocurava zamerne... ale tym ze si vytiahne pipika z plienky a potom nasledne cika tak mu to ide kade tade a nie do plienky ... a ked sa nepyta na nocnik tak je jedno ci bude mat slipy alebo plienku ktoru si da dole... aj tak vsetko ocika ....ak este sedia velkosti tak ja by som mu dala cez plienku bodycko, vsak to si potom nevytiahne, ci?

diewcatqoo
7. mar 2019

@luna116 a ako dlho uz trva to obdobie, ze si ho vytahuje z plienky? Mozno len objavil, ze je to dobra hracka a ked ho na to upozornujes, tak este viac mu to pripominas. Nevsimaj si to, pripadne upozorni ho, ze ocko ma tiez pindika a nenatahuje si ho vsade.. ze ak chce, moze si ho natahovat vo vani, v sprche alebo pod, ale nie vzdy a vsade.
Inak, tiez si neviem predstavit, ako to dokaze urobit cez plienku alebo cez overaly, pripadne cez nohavice na traky.
Co sa tyka toho odplienkovania, tak niektore tu navrhnute riesenia (nech sa mu oco vysti na postel), akoze wtf. Dieta si musi samo uvedomit potrebu cikania inde nez do plienky, kazde je ine, niekomu to dojde skor, niekomu neskor.

bozenkad27
7. mar 2019

Ja si tiež myslím ze sa len hra... 😁 Môj sa tak hra stále, mal obdobie že ho vytiahol a tesil sa ze aha pipi... Niekedy ho vyhresim, že sa to nepatrí, niekedy ignorujem, ale proste rad sa s ním hra... Ale plienku nemá od 2r. Takže sa mu ľahšie zo slipkov vyťahuje... Niektorí chlapci sa hrajú viac, niektorí menej..

luna116
autor
8. mar 2019

@saslavka73 nereagovala som na tvoj príspevok, nakoľko mi to prišlo nevhodné, aj keď to bolo myslené ironicky, ale nechcem to rozoberať, každý má právo sa vyjadriť

syn nedávno zaspal - a zase s rukou v plienkach, o pár minú veľký plač, lebo tým pádom si ocikal plachtu .... :(

luna116
autor
8. mar 2019

veľkosť nosí 110, zatiaľ som také veľké body nevidela, ale skúsim zajtra pozrieť také overalové pyžamo v Lindexe

saslavka73
8. mar 2019

@luna116 To ako 50 krát za deň si tam dáva ruky aj sa 50 krát pocika? Plače? Tak mu to asi nie je príjemné. Vieš ale nestojí to za zamyslenie, že havo sa naučí kde má cikať a dieťa nie? Podľa mňa 2 ročný je už dosť veľký a veľa rozumie. Mne sa osvedčilo rozmýšľať a analyzovať prečo niečo deti robia.

lubik87
8. mar 2019

@luna116 postraš ho že keď nevráti pipík do plienky tak mu odpadne. Alebo ho to nauč....ako ja mám syna co je chorí nechápe niektoré súvislosti ale aby toto nepochopil že si sám robí zle ..no neviem....