icon

3,5 ročný syn nechce spať sám

ewka0012
29. máj 2015

prosim o pomoc lebo uz sme zufaly,kazda rada pomoze,syn ma 3,5roka,odmalinka zaspaval sam nikdy s tym nebol problem,proste 20hod do postlielky s oblubenym plysakom,zahasnut a spal,od 1,5roka spi sam v izbe.ani tam nebol problem,len obcas ked bol chory ci nemohol zaspat sme si jeden k nemu lahli.asi posledny mesiac mame problem,vobec nechce spat sam,pyta si len tatinka mna nechce,musi si ist s nim lahnut,cakat kym zaspi a potom odist,samozrejme ze sa aj niekolko krat snazi od neho odist a on sa prebudi a place tatinko nechod...niekedy zaspi so mnou v spalni a prenesiem ho do svojej,budi sa aj v noci,ked zisti ze je sam zase strasny plac az kym si k nemu nelahne,takto aj niekolko krat za noc.rano to iste.uz sme skusali lampicku,nechat zasvietene v izbe ci na chodbe,dohovaram mu ze je velky aby spinkal sam,ze tatino si chce aj pozriet televizor,osprchovat sa ci nachystat si veci do prace,ze sa nemusi bat ze sme hned vedla a keby nieco hned pridem,ze ved spinka s hrackami kamaratmi....stale rozprava ze sa boji,nechce tam byt sam,uplne sa trasie a place,to je az zachvat nie plac,potom kym sa ukludni...ked si k nemu lahneme trva mu dlho kym zaspi aj 2hodiny,predtym spal za 10min.nechapem co sa deje.muz vstava rano o 5tej,a z prace sa vracia okolo 17tej,sme spolu malo nemame sa kedy ani rozpravat,on si s nim ide o 20tej lahnut a je tam aj do 22hod,potom ideme rovno spat a je aj po manzelskom sexe aj po vsetkom...v noci sa budi,place,rano ked muz odchadzal do prace,zase rev ze tatinko kam ides pod si so mnou lahnut ja tu nechcem byt sam....muz odisiel lahla som si k nemu ja a uz sa tam len prevaloval a nespal,cize sme od 5tej hore,uz prestavam vladat,nespali sme normalne ani nepamatam 🙄

Strana
z2
katka1590
29. nov 2019

Ahojte.Sice je diskusia už dosť stará,ale pripnem sa aj ja.Tiež máme podobný problém.Syn bude mať v januári 2 roky.Spi s nami v izbe.V postielke spí len keď ho tam preložim na spánku.V noci aj tak prelezie ku mne.Nedokáže vôbec zaspať sám a čo je horšie stále ma musí akoby štípať na lakti. Keď si k nemu ľahnem vždy začne hovoriť ruka a musím mu ju dať (neviem či ho to ukľudnuje alebo čo). Od malička to robí najskôr mi naťahoval kozu na krku potom zas na ruke a teraz to ostalo pri lakti.Nechapem tomu. Cez deň tak isto musí pri ňom niekto stále ležať väčšinou ja a tým pádom nemám čas na nič vôbec.Uprarujem a varím len za pochodu.Už som zúfalá,unavená z toho všetkého. Posledný tyzden sa budieva uz aj v noci dosť často. Ráno o 6tej niekedy aj skôr je už hore. Keď ideme ku našim tam mu babka zaveli pjeduje sa a spí aj sám.Lenze tu u svokrovcov to nemôžem pretože si ho tak naučili a keď chcem niečo zmeniť som zlá.Chcela som aj že ho naučím samého v postielke ale nie lebo že nedovolia aby plakal.

Strana
z2