3 týždňové dieťa spí len 2x za deň a veľa plače

mirki
16. mar 2013

Mam synceka, ktory uz tyzden cez den spi len 2x po 2hodiny a v noci len 1x a zvysok casu len place, puci sa, kruti sa, ale nema ani koliku, ani teplotu, je plne kojeny, davame ho odgrgavat aj niekolko krat v priebehu hodiny, lebo ho stale napina... mam velmi vela mlieka a on je velmi pahltny a vacsinou vsetko vyvratil spat, ale krmim ho s prestavkami aby sa nenafukol a opat nevyvratil a funguje to, prestal, ale ten plac a spanok ostal po starom. CO MU MOZE BYT???

bibistec
16. mar 2013

jednoznacne nie je v poriadku ma asi reflux, daj ho vysetrit predpokladam ze mu brali stolicu aj krv aj moc a nic? chod aj na gastro ci nema nejaku reakciu na mlieko, resp. laktozovu intoleranciu, nenechaj ho trpiet obiehaj lekarov. mozno to je len banalita a budes musiet zmenit techniku dojcenia ale pre istotu by som riesila.

alena0305
16. mar 2013

@mirki môže mať reflux - mliečko sa mu vracia späť a vnútri ho to páli, štípe a má potrebu piť znova. Kým vás zoberú na vyšetrenia - kojiť nie úplne po ležiačky, čo najmenej manipulovať po najedení, do vyvýšenej polohy. Pod matrac skrútiť deku - aby bol vo vyvýšenej polohe aj počas spánku. Vyšetruje sa to sonom. Niekedy pomáha zahusťovanie mlieka takým práškom - dáva sa pred kojením. Väčšinou sa to upraví postupne dovyvíjaním a rastom. Ale hlavne musí byť čo najviac dohora. Ak máš veľa mlieka - tak mu asi rýchlo tečie a nahltá sa aj vzduchu, takže môže ho z toho aj to bruško bolieť - ja som to tak mala pri obidvoch deťoch - to sa tiež upraví tak do 2 mesiacov samo - malé sa naučí lepšie piť a teba se upraví množstvo mlieka. Skús preventívne pri každom prebaľovaní masírovať bruško a cvičiť s nožkami ku brušku a dobré sú aj kvapky babycalm.

milka1978
16. mar 2013

@mirki tak ak ti vyvráti mliečko čo vypije tak ma jednoznačne reflux ... to iste som mala aj ja so svojim synom .... v noci nechcel spinkať cez deň tiež nie a stále sa pučil a mrvil, pretože je hladný a keď sa mi všetko vracia späť tak je z toho nervózny ... treba ísť na vyšetrenie ... a ak kojíš tak mliečko zahusťovať Nutritonom ale tak nejako sa to volá alebo kúpiť mliečko A.R. kové a po kojení ešte dokrmiť aby sa mu nevracalo mliečko a uvidíš aký bude z neho anjelík

mirki
autor
17. mar 2013

masirujem mu brusko, cvicim s nozickami, ale nic nepomaha, ani vyvysena postielka, ani ked ho podlozim a uz ani ked ho nosim na rukach, uz absolutne nic, stale len place a place, idem na pohotovost, dnesny den je hrozny!!!! a ako sa zahustuje to mlieko?

majushka
19. máj 2013

my sme mali to isté a nepomohlo nič, nedalo sa to už vydržať, naša malá cez deň takmer vôbec nespala, iba hrozne nariekala a v noci bola hore milionkrát...až raz v poradni nám lekárka povedala, že môžme skúsiť dať umelé mlieko a odvtedy sa to zlepšilo...teraz má malá 5 mesiacov, vstávam k nej cca každé tri hodiny a dni sú neporovnateľné s tým, čo sme mali...síce som prišla postupne o mlieko, ale hlavne že je spokojná naša malá...z Nutrilonu ale ešte stále grckala a Nutrilon A.R. ju zase hrozne zapekal...dobré bolo pridávať trolinka Nutritonu do mlieka, ale teraz jej dávame francúzske mlieko a sme všetci spokojní 🙂