4,5 mesačná dcéra sa počas nočného spánku mrví

miirkka1
15. mar 2017

Ahojte...prosím Vás, už som hotová,ako jej pomôcť...moja malá má 4,5 mesiaca, asi od 3.mesiaca začala nekľudne spávať. Prehadzuje sa mrnčí, kope nohami, sem tam sa dusí...cez deň vidím,ako stále prehltuje niečo až jej zčervenajú očká..a sem-tam jej vinde taká číra tekutina z úst. Inak nevracia vôbec.Často kašle, ale to nie je choroba, ako keby jej stále niečo zabehlo.
Myslíte, že je to reflux? Je plne kojená, matrac sme jej dali do vyvýšenej polohy a nič nepomohlo...boli sme na sone, v brušku mala vzduch a bolo vidieť, ako sa jej to vracia naspäť. Čo vám pomohlo? Lekárka mi povedala, že mám prestať jesť mliečne výrobky...má s tým niekto skúsenosti? Skúšala som Bi-Gaia, Sab Simplex, čípky rascové....a nič sa nezmenilo....

alexandraalexandrova
15. mar 2017

.

siska53
15. mar 2017

@miirkka1 mne sa to zda na reflux,ale to vam.mali povedat u dr.
Nas mal skryty reflux (obcas sa pri dojceni triasol tak.jemne a po prihovoreni to preslo), davali sme chvilu taku tu kasicku-svatojansky chlieb. Ale nachylnejsi je na vracanie (teda klopem,cim starsi,tym.lepsie).

Ono ju to moze palit, ak si mala niekedy palenie zahy..tak vies,co myslim.

miirkka1
autor
16. mar 2017

@siska53 a aky je rozdiel medzi refluxom a skrytym refluxom? A jedli ste nadalej mliecne vyrobky?

acinom
16. mar 2017

Ak má dcérka alergiu na mliečnu bielkovinu, mohli by byť prejavy podobné ako pri refluxe. Diagnóza sa dá potvrdiť, ak sa mliečne výrobky vysadia zo stravy (matky v tomto prípade, keďže je dieťa kojené.) a príznaky odoznejú.