4-ročné dieťa mi začalo odmietať jedlo

8. jan 2021

Prosím vás máte s tým niekto skúsenosť? Už tretí deň papa veľmi maaalinko, dnes na raňajky zjedol jedno vajíčko, par uhoriek a dva malé hryzy z chlebika so sunkou. Keď som sa ho ešte snažila dokrmit začalo ho naťahovať a vypluval. Na desiatu nechcel nič a teraz na obed zjedol asi 10 lyžíc paradajkovej polievky. Fungujeme takto už tretí deň. Predtým mal obdobia že sme sa trápili s raňajkami a občas obedom keď nebolo navarené jeho obľúbené jedlo ale s ostatnými jedlami ako desiata, olovrant, vecera nemal problém.
V poslednej dobe ani nevie dojest cely jogurt vždy tak stvrtku nechá, predtým bol schopný ešte si pýtať že mu bolo malo.
Zdá sa mi že aj pije menej ako obyčajne. Treba s ním ísť ku doktorke ?

simik22
8. jan 2021

Samozrejme. Zdravotníctvo krachuje, lekári sú vyčerpaní, nestíhajú. A ty tam chod, že dieťa ti zjedlo len jedno vajíčko na raňajky 🙂🙂

hacula1816
8. jan 2021

Ani tebe vzdy nechuti jest, pokial zje aspon nieco tak je dobre popripade sa ho opytaj na co ma chut, 4 royne dieta by uz malo vediet na co ma chut

autor
8. jan 2021

@hacula1816 po pár lyžičkách mi vraví že už ma dosť lebo sa povracia.. toto nikdy nerobil preto som sa vyplasila, o to viac keď to je už 3ti deň

anjelicek26
8. jan 2021

Ako pise kocka vyssie, taketo male zmeny fakt neni treba riesit po troch dnoch. Proste mu menej chuti. Pozri do hrdla, ci tam nema afty ci nema cervene, spytaj sa, ci ho neboli zub alebo nema zapalene dasna, ak nema, tak proste ma take obdobie.

hacula1816
8. jan 2021

tak kukni tie afty ono to velmi boli ked clovek je alebo mu skontroluj zubky ci nema niektorý pokazeny mozno aj preto neje, urcite ho treba sledfovat no netreba panikarit.

zooeynka
8. jan 2021

To co si vymenovala zje moja 5 rocna za 3 dni....😃

tanyan
8. jan 2021

má dostatok tekutín? prechodné zníženie chuti do jedla nemusí znamenať nič kritické. dôležité je, aby bolo dosť tekutín - voda, džús, čaj, ovocie...
inak trávenie funguje ok aj na strane vylučovania?
a sladkosti sa mu zmestia? nemyslím to v zlom, len by to bol dôkaz, že iba nemá chuť na normálne jedenie a je to naozaj len fáza psychickej nevôle na "normálne" jedlo.
niektoré deti majú zníženie aktuálneho príjmu aj počas rastového skoku. telo sa sústredí na rast a nie na aktuálne spracovanie a tvorbu priamej energie alebo tvorbu zásob.

ivangeline
8. jan 2021

V tomto veku detí menej rastu a nepotrebujú toľko zjesť.. možno nevhoyr už toľko ani vonku, keďže je zima, má menej aktivít, no nepotrebuje jesť... To je všetko. Predsa niečo stále zje.

elizabet173
8. jan 2021

V jeho veku spekuluje s jedlom 90% deti. Ked tomu budes pripisovat vacsi vyznam, ako treba, stale to riesit a najma pred nim, ziska on perfektnu a ucinnu zbran na vydieranie. Nesmies dat na sebe poznat, ze ta stve, ze nic nezjedol. Ale neponukaj nahradne jedlo. Pockaj tyzden dva, ci sa to nezlepsi, zase predsa len nieco zje, nehladuje. A hlavne ho nekrm, je dost velky na to, aby jedol sam. Neries jedenie, nerozpravaj pred nim, ake je to dobre, zdrave a pod.

danieli
8. jan 2021

Strata chuti do jedla moze byt aj pri virozach, ako prislo tak odide, vyskusala by som aj rady vyssie, ci nema zapalene hrdlo, afty, bolavy zub, dbala by som na pitny rezim, zaradila by som fatru do pitneho rezimu pre doplnenie mineralov a pripadne hylak kvapky na obnovu crevnej flory a pockala tyzden aj dva, aj dospelemu nie vzdy chuti, pokial vsak dieta pije a vylucuje, nema teploty, nie je apaticke, nehnackuje, nezvracia, len malo papka vyckala by som

nnnuuunnn
8. jan 2021

Skusala si davat ovocie, aby ho mal dostupne stale nakrajane? Kludne moze zit na tom, kym si to nerozmysli.