5,5 mesačné dieťa zle spí cez deň a aj v noci

lylyjana
15. feb 2021

Ahojte. Neviete prosim poradit, ako naucit maleho spat lepsie v noci? Je dojceny, do 4m spal pekne, zobudil sa tak 1-2x v noci. Teraz asi posledne 2 tyzdne sa budi kazdu chvilu. Spi sam v postielke vedla nasej posteli od narodenia. Zhorsili sa mu aj denne spanky. Spal pekne 3x do dna, teraz niekedy zaspi az poobede v kociku. Zaspava iba na prse. V noci sa prebudi, musim hontrochu nakojit, zaspi a prelozim ho. Uz som ho prestala aj v noci prebalovat, lebo tonsa zobudil a bol aj 3 hod hore. Nepomaha ani hladkanie, šškanie. Nosic/satku odmieta od narodenia. Spat v jednej posteli s nim nechcem.
Chcela som oddelit zaspaanie od kojenia, no v plne bdelom stave sa nechce normalne kojit, stale sa kruti, otaca a potom place.
Zacali sme prikrm na obed, ale spanky ma horsie uz dlhsie.
Neviete prosim nieco poradit? Dakujem!

andrea169
15. feb 2021

@lylyjana ahoj . U nás to bolo to iste a príčinou boli zúbky. Nakoniec skončil pri mne v posteli, lebo každú pol hodinu sa mi ho nechcelo prekladať . Budi sa doteraz a to má už takmer rok a pol. Ale našťastie už čoraz menej . Cez deň spi vcelku dobre. Zuby sú dlhy proces . To je moja skúsenosť . Inak mamičky pri tomto probléme väčšinou radia odstaviť od prsa. Zevraj väčšinou potom deti prespia. Ešte to môže byt aj tým, že deti majú krátke spánkové cykly a z jedného do druhého sa nevedia inak dostať tak im pomôže prso.

tinqua
15. feb 2021

@lylyjana ahoj u nás takéto zhoršenie prišlo vždy len so zubami. Skontroluj ďasná, ak ich má zapuchnute určite zuby. Ja som v najhoršom dala nurofen, geliky sú o ničom. Skús to takto, nevytváraj mu nové návyky, ktorých sa potom nebudeš vedieť zbaviť.

cookie29
15. feb 2021

v prvom rade spanok zavisi od zrelosti nervovej sustavy a ta dozrieva okolo 3 rokov. Dovtedy deti mozu spavat a nemusia a to ze dnes spi, neznamena ze bude spat aj zajtra... a naopak. Moj spaval "zle" do cca 3 rokov. 6-8 krat v noci a denny spanok bol bud tvrdo vydrety alebo len 5minut. Jemu to stacilo, ja som bola na prasky...
Vyriesili sme to spolocnym spankom, aby som prezila... mozu to byt zubky, moze to byt "rast". Deticky mavaju take obdobia v 3-6-9 dnoch, tyzdnoch, mesiacoch... drzim palce

andreatytler
15. feb 2021

@lylyjana Toto sa stava velkej vacsine babetiek ze sa im v tom case pokazi spanok. Bud zuby alebo spankova regresia. Mam odpozorovane ze vela takychto problemov je docasnych... ak to neprejde do 4-6 tyzdnov, tak nam pomohlo upravit spankovy rezim... proste rezim co sme mali mu uz nevyhovoval, kedze potreboval menej spanku.

ledgerka
15. feb 2021

@lylyjana problem je hned v tvojom texte "zaspava na prse". Precitaj si o spankovej regresii a o tom ako sa v priblizne 4 mesiacoch meni spanok. Je dolezite ako zaspi, ked u teba na prse tak zakazdym ked sa zobudi potrebuje zase to prso lebo inak zaspat nevie. Riesienie je naucit ho zaspavat bez takychto zlozvykov. Cim skor tym lepsie, neskor bude tazke sa toho zbavit.

lylyjana
autor
15. feb 2021

@ledgerka vdaka,chystam sa na to, ale veru dost sa toho aj bojim, lebo sa obavam, ze on bude hodinu plakat mym sa proste nenakoji 🤦‍♀️ musim si o tom viac nastudovat...