5 mesačný synček má problém so zaspávaním

augustovkaa
16. jan 2014

Ahojte mamičky, mám takmer 5 mesačného syna, prvé tri mesiace mal koliky, preto som ho uspavala na rukách. Mesiac bol pokoj, pri zaspavani chvíľu poplakal a zaspal. Posledný týždeň každé zaspavanie je utrpenie pre oboch. Na rukách plače, v postielke plače, keď ho dám do kočíka plače aspoň hodinu a potom od únavy zaspi. Je najedeny, prebaleny. Cez deň je zlatý, ale keď mám ísť uspavat mám strach. Cumel nepoužíva, nechce ho. Ako ho uspat bez plaču?

zuzkazivcak
16. jan 2014

@augustovkaa ahoj, taky problem sme mali aj my. ale prisli sme na to, ze je to tym ze mala bola v perinke... ked sme ju odbalili tak bolo vsetko ok. Cumel sme tiez nemali.
urcite ti tu niektora mamicka da recept ako sa to da. Ja ho nemam ale snad len kopec trpezlivosti. A drzim palce aby sa toto obdobie skoro skoncilo 😉

jaja865
16. jan 2014

A chodí spávať stále v ten istý čas? Má dostatočne dlhú prestávku v spaní pred večerným spaním? Ako zaspáva cez deň?

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@zuzkazivcak ja ho fakt nemám čím ukludnit, dcéru som uspavala dojcenim ale na syna to neplatí. Obidvaja ani cumel nechceli. Dcéra nevedela, čo to majú deti v ústach🙂

jajus28
16. jan 2014

@augustovkaa ahoj a nejdu mu zubky vtedy su deticky mrzute a zaspavanie je kriz. Neboj ono sa to upravy my sme si tiez presli mnohymi obdobiami a sposobmi uspavania, na rukach, v hupacom kresle, v kociku, na fit lopte som skakala a stale plakal a ako poses ty zaspal az od unavy, obdobie preslo a zacas opat krasne sam zaspaval v postielke. A toto sa pra idelne opakuje teraz ma 22m a momentalne sedi vedla s tatom pod dekou a pozeraju telku spat ani za toho, ale je chory tak tolerujem. Nam velmi pomohlo, ze moj ,maly asi vo veku tiez 5 m si oblubil taku makku deku, a s tou sa vzdy upokojil stacilo mu ju dat pri tvar a on si ju zacal cuckat ako dudel teda mal pri tom taky stoceny jazyk, duduli tiez nemal ako tvoj a toto pomohlo. Deku ma do teraz a moze nyt ako kolvek strasny plac ale z dekou momente stichne. Takze skus mu nejakeho mojkacika zacat davat, neboj ono to prejde si vycerpana, preto ak sa da prestriedajte sa pri uspavani. Drzim palce.

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@jaja865 cez deň ho dávam spať každé dve hodiny. Občas zaspi aj po 2,5 hodine. Záleží aj akí dlho spí, čiže nemá večer presnu hodinu kedy ide spať. Raz je to o siedmej, raz o ôsmej. Podľa toho kedy sa predtým zobudil.

zuzkat1
16. jan 2014

@augustovkaa nie je uz moc unaveny? Cez den zaspi v pohode? Ja som za dojcenie...ja som len tak uspavala...

janazba
16. jan 2014

Rezim, rezim, rezim...ak nechce dudulak tak skus iny, musis vyskusat kazdy, ak nechce byt v perinke tak ho daj spat bez perinky, ak zase nema perinku tak mu ju skus dat....skusat vsetko ale ten rezim je najviac.

zuzkazivcak
16. jan 2014

@augustovkaa Ani nasa nevedela, a teraz len tak zo srandy chce...samozrejme nedame 🙂 ale spat k malemu 🙂 Nasa ked bola mala tak strasne citila, ze som nervozna a tiez strasne plakala. Raz som sa az rozplakala ze uz to nezvladam a potom to nejak prislo. Ukludnila som sa a par noci na to bol klud. Zobrala som ju na ruky, tlapkala po dupke a len tak sme sa prechadzali po izbe. A mala zaspala🙂 neviem ako dlho to trvalo ale tak sme to riesili.

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@jajus28 stále si dáva prsty do úst, možno to budú zuby. Je to ťažké, ale ďakujem za povzbudenie🙂

zuzkat1
16. jan 2014

@augustovkaa je uplne jedno kedy sa cez den zobudi...vecer by to mala byt vzdy rovnaka hodina a rovnaky ritual pred tym...

jaja865
16. jan 2014

Keď mne nezaspal po kojení, tak sme sa s ním ešte hrali a keď si už šúchal oči, tak som ho nakojila znova a zaspal. Na každé dieťa však platí niečo iné a preto sa ani nedá poradiť, čo pomôže vám. Ako píše zuzkazivcak, tak hlavne trpezlivosť. A ak sa to nezlepší, tak po 6. mesiaci by som ho naučila zaspávať samého podľa knihy Každé dieťa sa vie naučiť spať. My sme šli do toho až po 7. mesiaci, ale nie je sa čoho báť. A teraz zaspáva pekne sám s úsmevom na tváričke 🙂 Držím palce ;)

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@zuzkat1 cez deň ľahšie zaspi ale večer je kríž

zuzkat1
16. jan 2014

Skus hocico len tu knihu nie co ti radi jaja865
@augustovkaa

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@jaja865 ja ho učím zaspat pri kojeni, ale nedarí sa 😖

kate2kate
16. jan 2014

Ja mam to iste, krasne mi mesiac zaspaval a teraz ani za svet. Ma 4, 5mes. Strasne sa prehadzuje, hlavu dviha, az trci s postielky. Strasne je ustaty ale neda sa mu spat. A to mame vecer pravidelny rezim od 2 mes. Tiez neplati nic. Ani na rukach ani tak ani tak. Dufam, ze to rychlo prejde.

zuzkat1
16. jan 2014

@augustovkaa moja zaspala len po leziacky na prsniku... Teda lezali sme vedla seba a tak...ja inak neviem -to skutocne len hadam ale nespi nejak vela cez den?

matulinuska
16. jan 2014

@augustovkaa ja by som ti poradila,hlavne sa ukludnit,zrelaxovat ak mozes maleho daj niekomu nech postrazi na hodku dve,napusti vanu,nemysli ze treba uspavat,jednoducho byt vyrovnana. Dietatko citi vsetku vasu nervozitu. Inak by som vam poradila uspavam pri dojceni a skusit akykolvek cumlik. A samozrejme treba pevny rezim. Mame rok,kazdy den kupeme o 20:00,nakremikujeme,rozlucime sa s babinou(byvame u mojej mami),napapame a dame spinkat. Mame este male babatko ale skuste ho nehojdat,nevlacit na rukach,ale lahnut si s nim do postele,nadojcit,pomojkat,pohladkat,pomazlit nech citi lasku a samozrejme vyrovnanu maminu. A nezabudajte ze dietatko by malo mat odstup medzi spankami 2-2,5 hodiny. Drzim palce,hlavne sa uspavania nebojte ale uzivajte si ho. Vsetko je to o psychike a pristupe. 🙂

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@zuzkat1 ráno sa zobudí o 8,00 o 10,00 ho dam spat, spí asi hodinu do 11 hod. O 13 hod ho uspim spí obednym spánkom aj 2 hodiny do 15 hod. Potom o dve hodiny o 17 ho uspim, spí pol hodinu, občas hodinu do 18 hod. Potom ho okupeme a o 20 hod ho idem uspat a hodinu plače, zaspi o 21 hod.

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@matulinuska ďakujem za radu, cumle máme všetky typy, vypluva ich. Každý vecer o 20,00 si lahneme, bojím ho, hladkam, spievam mu. On sa nakoji a začne plakať. Potom ho zoberiem na ruky a nosím.

zuzkat1
16. jan 2014

@augustovkaa ja by som poposuvala tie casy o 20-30min. A tak by ti vysiel vecerny spanok na cca 19hod co je podla mna fajn cas pre tak male dieta...ten spanok o 5tej je uz neskoro na denny spanok...

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@zuzkat1 ďakujem za radu

desszi
16. jan 2014

a co tak lahnut si vecer spolu a zaspinkavat spolu? ty bez stresu, dieta bez stresu a spokojne pri maminke 🙂

matulinuska
16. jan 2014

@augustovkaa a mliecko mu staci? Nasa vzdy plakala ked som mala malo mlieka,presli sme na UM a zrazu to bolo spokojne babatko 🙂 ale urcite vas nechcem nahovarat na UM,len hovorim skusenost 🙂....Nebojte vsetko bude fajn,ja som tiez presla obdobiami s malou na ktore nerada spominam 🙂

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@desszi skúšam a nechce. On aj so mnou spí celú noc v posteli, ale prečo večer tak nechce spať, netuším.

chrumka84
16. jan 2014

Ja som tiez mala stres z uspavania, uspavala som kadejako. Top bolo, ked som ju dojcila, pohupovala sa ba fitlopte a ocka som jej zakryla uteracikom 😀. Prosto vyskusaj kadeco. Tiez sa dcerka musela naucit zaspavat na prsniku. Neviem kedy presne to bolo, ale napokon sme sa naucili zaspavat v posteli na prse (no nenaucili, proste som to skusila a islo to). Na prse mi inak zaspavala iba ako malilinka, ako novorodenec.
Najviac mi pomohla ale satka, ako som ju zacala viazat, tak ina zena zo mna. V satke dostala prsko a vtedy ho neodmietala, vzdy zaspala.

desszi
16. jan 2014

@augustovkaa prepac dala som koment a citam, ze ani to nepomaha :(

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@desszi to je v poriadku

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@matulinuska večer mu dávam jesť kasicku na dobrú noc aby lepšie spal ale aj tak vymýšľa. V noci neplace, pribera, tak snáď má dosť mlieka.

matulinuska
16. jan 2014

@augustovkaa tak prajem vela trpezlivosti,nech rychlo synceka prejde strajk so zaspavanim. A skusal ho uspavat niekto iny? Asi posledne co ma napadlo

augustovkaa
autor
16. jan 2014

@matulinuska včera manžel ale tak, že ho dal do postielky, hladkal ho, prihováral sa mu. Na chvíľu malý stichol, ale po chvíľke sa rozplakal zas.