6 mesačné dieťa zaspí iba na rukách a s plačom
co s tym baby? poradte. dakujem za rady aj nazory. ma pol roka a je to tak od narodenia. chcela by som to zmenit len neviem ako. v kociku sa vyspi celkom dobre ale inokedy len s placom a zuri a je na rukach. ako keby nemohla zaspat a musi sa vyzurit.
@matuliatko Ja mam dobre skusenosti s metodou Harveyho Karpa-Nejstastnejsi miminko v okoli. Aj na youtube mozno najst jeho videa-Happiest baby on block
Ahoj, ja mám tiež taký problém, trvá to už 3 mesiace - od narodenia. Ako padne 18:00 tak malý sa začne ,štartovať, a takto fungujeme až kým si to nerozmyslí. Nosíme ho na rukách, vyskúšame všetky polohy ( žiadna neni dobrá! ) a malý plače a plače.Okolo 22:00 alebo 23:00 konečne zaspí na rukách. Niekedy som v koncoch. Mám preštudované knihy, letáky, internet a neviem mu stále pomôcť.
@matuliatko Niektoré deti sa proste pred spaním musia vyjedovať. Aj moja prvá bola taká, kopu vreskotu pred spaním. Skúšala som ju aj nechať vyrevať a chodiť ku nej v časových intervaloch, ale nepomohlo. Tak veľmi plakala, že sa až zajakávala a potom mi to už bolo tak ľúto, že som radšej povolila.. A jedného dňa som sa nahnevala a povedala dosť. Tak som ju vždy pred spaním položila k sebe do postele, poplakala si a zaspala. Potom sa už naučila, že na rukách ju teda uspávať nebudem. Nevýhoda, že má už takmer 3r a stále kým nezaspí musím ležať vedľa nej. Ešte šťastie, že to trvá len pár minút.. 🙂
Pri druhej som si určila limity od začiatku. Aj keď to bolo z vreskotom na začiatku, a riadnym tak ako pri prvej, pochopila, že tade cesta nevedie a zaspinkáva sama v postieľke.. 🙂
@minto naozaj odporucam Harveyho Karpa,mame to odskusane. Je to par zasad a funguje to. Treba dieta zabalit do perinky,deky, dat na bok,alebo brusko,trosku triast a hovorit ssss,pripadne zapnut fen,alebo vysavac a prsnik alebo cumlik k tomu.moze to trvat aj 10minut,kym sa upokoji.presne vysvetluje,preco to tak je. dieta bolo v brusku stalece,pocuvalo srdce a krv a vonku je volne,je tam zima a ticho.kuk tie videa
@matuliatko Je dosť možné, že má tzv. skrytý reflux. Vtedy potrava ide so žalúdka do pažeráka a dieťatko to páli, predsa tá kyselina..Vydrž, čím bude staršia, tým bude lepšie..Vraví sa, že do pol roka by sa to malo upraviť..Postupne..U niekoho to trvá dlhšie, u niekoho kratšie..Je lepšie ak je dieťatko vo vyvýšenej polohe..preto možno chce byť na rukách. Ja som mala totiž podobný problém..Zaspávala mi na rukách do asi 15 mesiacov..Potom prišli horúčavy a bolo nám takto dosť horúco a sama zistila, že jej je lepšie samej a nejako jednoducho to prišlo, že sa naučila sama zaspávať..Vydrž to ešte..Podľa mňa nezaberajú žiadne metódy..najlepšie sa u nás teda osvedčila trpezlivosť a žiadne stresy a pekne sa obe dievčatá naučili samé zaspávať aj keď som ich predtým nosila na rukách..
@tinki snazim sa byt trpezliva ale nie vzdy to ide - predsa ked ju tak uspavam cely den - aj ked najhorsi je vecer. a som unavena z toho ked ju uspavam pol hodinu a spi 10 minut... ja tiez verim ze sa to casom nejak napravi. partner tvrdi ze je to moja chyba lebo je to pre mna najpohodlnejsie riesenie mat ju na rukach a uspavat ju... ☹
@jul11 dakujem skusim si pozriet tie videa... 🙂
ja som naopak velmi rada ze moja babulka mi zaspava v naruci jemne ju boskavam na licko a nieje nic krajsie ako jej pritulenie a celu noc sa drzime za ruku ja si to proste uzivam
@minto no moja mala to iste a ked si poreve a vyzuri sa tak zaspi. len neviem preco je to tak - kde som ja urobila chybu alebo co... a niekedy skusa - place a pridem k nej je ticho - proste potrebuje mat niekoho pri sebe ale na rukach zaspavat musi....
Dievcata snazte sa nieco vymysliet v dobrom to myslim...viem, ze je to krasne ked vam dietatko zaspi na rukach nieje nad to, ale znici vas to verte mi, tie deti priberaju, zvykaju si na to a za chvilku budu mat rok okolo 10kg a vy problemy s chrbticou...
Moja dcerka je narodena koncom februara do cca maja/juna zaspavala ako novorodeniatko na rukach, potom zacalo byt teplo a uz jej nevyhovovalo, nezaspala mi od vtedy do 14 mesiacov inak ako v kociku doma s tym, ze som musela prechadzat cez prah medzi dverami potrebovala otrasy to su ukludnilo, prelozenie potom na postel 0 bodov hned bola hore...bola to chyba, ze som to takto riesila no bola prva nevedela som ako inak a bola som rada, ze spi...potom sa manzel doslova nasral zobral malu dal ju do postele k sebe a nechal ju revat hmyrit sa za kazdym ked isla na 4 ju polozil spat takto sme bojovali par dni a zrazu nam dcerka zacala takto zaspavat teraz ma 2 roky zajtra a nezaspi inak ako tak, ze sme pri nej v posteli spi s nami aj v noci to je tiez pre nas teraz problem lebo cakame druhe...
Moja rada znie, ak mate fakt take deti, ktore vam inak nezaspia ako na rukach kupte si hojdajucu stolicku boze neviem ako sa to vola taka ta klasicka na ktorej sa hupete sedte a tak drzte tie deti nenicte si chrbticu a skusajte stale vymyslajte nieco nove, deti sa strasne rychlo ucia a ked si uz na nieco zvyknete zacnu vyzadovat nieco ine...teraz cakame druhe dieta a povedali sme si, ze bude len v postielke :D kym sa nenauci samo zaspavat ziadne nosenie pokial to nebude nutne a nebude boliet brusko a pod...
@nikolet_89 diky za radu ja viem ze to nieje spravne toto je moje tretie dieta mam uz dvoch dospelych synov (21 a 18)tych som ulozila o 19.30 do postielky a spinkali ale ona od zaciatku uz v porodnici jacala v postielke takze sme to riesili takto potom cca v 6tyzdnoch nam zistili mierny reflux ten sa nastastie stabilizoval a teraz zaspavame v objati v mojej posteli alebo na rukach a bolest chrbta - nuz mam 39 rokov ver mi ze ma boli uz vsetko xixixi
Skús ju pred každým spaním dať najskôr do postieľky čo bude robiť. My sme malú uspávali na rukách cca do 4 mesiacov - dovtedy keď som ju položila do postieľky tak sa na mňa zakaždým nechápavo pozrela, začala triasť rukami a vresky 😀 tak zas na ruky a hojdať. Ale postupne sa párkrát podarilo jej zaspať samej - hoci len málokedy. No a asi od 4 mesiacov zaspáva krásne sama - pekne sa pred spaním napapá, dám ju do postieľky, prikryjem, odídem a zaspí - niekedy hneď, niekedy aj po pol hodine (keď sa potrebuje ešte trochu pohrať s cumlíkom 🙂 ). Niekedy keď je umrnčaná a vidí že idem preč tak ostanem chvíľku pri nej a ukľudní sa. Mám odmontovanú bočnú stranu postieľky a tá je prisunutá k mojej strane postele, tak si ľahnem aj ja a robím sa že spím. Každé dieťa je iné, niektoré proste tú maminu potrebujú pri zaspávaní. Ale treba skúšať, možno aj ono potrebuje zistiť že je pohodlnejšie zaspať v postieľke 😉

Ahoj, skús knihu od Prokopovej a Schweizerovej - Děti jsou hosté, kterí hledají cestu. Držím palce! 😉