6 týždňové bábätko každý večer plače

dudkaaa
7. jan 2013

Ahojte,potrebujem poradit.Maly ma šest tyždnov a každy večer velmi plače.
Zobudi sa okolo piatej poobede a potom nespi až do dvanastej niekedy až do jednej v noci,stale sa chce nosit,kojit,hojdat na fit lopte a posledne dve hodiny už nič nepomaha
Neskor sa jeduje aj na prsnik.Nevieme čo snim robit.A nezaspi inak ako na prsniku alebo nosenim.Myslim že koliky nema,je dojčeny a skoro každu plienku ma stolicu.
Prosim poradte.Može už byť rozmaznany?

kolinia
7. jan 2013

a pred tym ako api? od rana do piatej alebo ?

stanislava2
7. jan 2013

@dudkaaa juj tažko radit toto iste mi robilo prve a tretie dieta.určite to nie je rozmaznanost dieta do pol roka sa ešte nerozmazná.Podla mna je to v dietatku druha dcerka mi toto nerobila.Určite to prejde len si treba odsledovat čo dietatko rozruši.My sme si už zo synčekom nevedeli rady a potom som zistil že potrebuje aby bol na mojej hrudi.Maly bude mat 14 mesiacov a takto zaspavame doteraz na mne učučkany a pozera macka uška.

dudkaaa
autor
7. jan 2013

Rano sa zobudi okolo siedmej,zaspi o deviatej na hodinku dve .po obede spi neake štyri hodiny

kolinia
7. jan 2013

@stanislava2 moja mala tiez plakavala, nie sice tak dlho vkuse, ale vzdy pri zaspavani prvy polrok, nosit sa nechcela nejak, nepomahalo, ale to asi tym, ze ja som kojila len 7 tyzdnov, potom zaspaval pri mne na posteli alebo v lehatku hupacom, nic nepomahalo, vzdy revala hrozne, trvalo to pol roka, potom sa to pomaly upokojilo, no vzdy som s malou, ked zaspava, este nikdy sama nezaspala a to ma 14 mesiacov, chvalabohu, spava uz vo svojej vlastnej izbe, postielke a spi celu hoc....

cawes
7. jan 2013

@dudkaaa moj maly plakal cely den az do noci. Potom sme zistili ze ma koliku, ci kojeny ci nie dala by som espumisan aspon tyzden 3-4 x za den a uvidis ci pomoze. Nam to pomohlo nedam nato dopustit. A.od malicka sme zaviedli rytmus, ranne umyvanie, papanie hranie, obed, spanok, hranie kocikovanie no a k veceru sme stlmili svetla pustili v detskej detsku hudbu, okupali, papanie, pusa a do postielky takto fungujeme dodnes a tiez super

stanislava2
7. jan 2013

@kolinia to už aj ten moj fešak spi celu noc ale dlho sme ho nemohli naučit by zaspal skor ako od pol noci.Potom sa nám to asi v dvoch mesiacoch podarilo dat ho spat od 22,hod a to som kojila už potom len asi o druhej a rano o šiestej okolo pol osmej sme vstavali.Postupne ako sme začali papat zeleninku jedno nočne kojenie vynechal a teraz už spime aj my celu noc.Musi si to asi každa pretrpet až si dietatko urobi taky svoj režim.Druha dcerka to bol maly zázrak to mi spalo cele dni cele noci a kojila som v noci jedla len raz rano o piatej.No v puberte nám to všetko vratila aj z urokami. 🙂

dais
7. jan 2013

Fu, narocne. Nam pomahalo nosit na ruke v polohe na tigrika. To bola prva pomoc. Tieto vecerne place potom uplne presli po tom ako som zacala dietatko nosit aspon hodinu denne v satke. Citala som ze deti maju okrem hladu a smadu a potreby blizkosti s mamou aj potrebu nosenia. Proste maju v sebe energiu ktora sa vozenim v kociku nevybije, ani tym ze hybu rucickami a nozickami. Nosenim v naruci alebo v satke si dietatko vybije energiu lebo pohyby matky sa prenasaju na dieta. Preto deti maju rady nosenie, chodenie s nosenim, fitloptu, hojdanie... U nas to teda fungovalo. Ked niekedy plakala dcerka vecer ked sa muz vratil domov tak sa ken spytal ze dnes nebola v satke ze? A bola to na 99 percent pravda. Najprv si na satku musela zvyknut nebola v nej spokojna hned s hlavne som sa musela hned po zaviazani do satky zacat hybat. Takze sme chodili n dlhe prechadzky, nakupy, neskor som s nou vesala pradlo, varila ( to ale uz byvala uviazana na chrbte) umyvala riad atd. Cokolvek len nie stat. No a casom si tak zvykla ze som si uz mohla aj sadnut, najest sa v restike a ona kludne spala alebo pozerala. V kazdom pripade ak nosenie pomaha, tak satka pomoze setrit chrbat a ruky a umozni mamicke aby sa sustredila aj na ine veci ako je babatko. To je pre babatko tiez prospesne, lebo vidi co maminka robi, hybe sa s nou a ma pocit ze je s nou intenzivne ale maminka je sustredena na nieco ine a tak dietatko zaziva ze nie je stale stredobodom pozornosti. To mu umoznuje sa citit sucastou diania ale nie je pretazene a pokial sa citi unavene, jednoducho zaspi. Velmi odporucam.

luba41
7. jan 2013

@dudkaaa prečítaj si stránku o dojčení /ak ešte nepoznáš/ , hlavne http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... podchvílou tu dávam odkaz. Treba vydržať, zmení sa to okolo 3. mesiaca / hlavne sa nedať presvedčiť, že máš slabé a zlé mlieko, a že mu Tvoje nestačí a treba dať fľašu a pod.../ 😉

stanislava2
7. jan 2013

@dudkaaa inak nam pomohlo pravidelne kočikovanie.Do 7 mesiacov spinkal tri krat do obeda po obede a potom ešte na chvilku večer asi od 17-18hod.Postupne sme vynechali to posledne 3 spanie a od roka spinkame už len raz cez obed a večer je už o 20 hod hotový zapneme macka uška kupel uložim si ho na seba a o par minut putuje do postielky a spime až do rána.

mandarinka34
7. jan 2013

my sme mali koliku to vedel plakat aj 3hodiny v kuse vzdy vecer.nosili sme ho kocikovali masirovali brusko nic nepomahalo.moja mamina ho vzala polozila na brusko za sekundu bol kludny.pomahal mu aj infacol pred kazdym papanim.do tyzdna bolo vsetko ok spokojne babo.do dnes spava na brusku.

stanislava2
7. jan 2013

@dudkaaa moj maly sa zasa na rukach vobec nechce nosit on musi byt uloženy na človeku.Ja manžel alebo niekto ak ho chce dat spinkat musi ho mat na hrudi.V novembri mala dcera stužkovu a varovala ho moja mamina ukazala som jej ako zaspavame a zaspal bez problemov.Aj ta šatka može byt dobry nápad neviem neskušala som.No náš sa aj velmi rad vozi v kočiku a dlhe prechadzky a ked som potrebovala niečo robit tak spal odparkovany pod oknom.

romantika
7. jan 2013

my jsme meli taky takove, kolikrat nezabrala ani do rana, stacilo ji tak 2-4hodiny v noci prerusovane. Jak nekdo psal, bohuzel po zkouseni vsech metod jsme usoudili, ze je to takovy mazel a vzhledem k nasemu vycerpani po pulrocnim boji spala s nami v posteli od narozeni dokud jsme se tam neprestali vlizt. Ja bych rekla, ze jsou to takove mazlive deti, prso, telesny dotyk, to bylo jedine co ji uspokojilo. Je to narocne, ale zase deti se domazli. Pred druhym rokem presla na velkou postel, do detske jsme ji nedostali snad od porodnice. Doted vyzaduje usinat pri dotyku rodice, ale prospi celou noc pekne. Pres den je velice samostatna.
Nektere to nepotrebuji a chteji spat sami. Kamaradka ma takovou co zase nechce jinak nez sama, mamu do postele nechce od narozeni, takovy druhy extrem. Sice naspi, ale pres den zase porad vyzaduje mamu za zadkem a je velice nerozhodna.
Kdo vi kde je spravna cesta.
Dnes uz bych se tak nenervovala, pokud by odmitalo do postylky a dozadovalo se, tak bych nebojovala s konvencemi, ze dite umi prospat celou noc, umi se to naucit a tak. Dejte na cit at se zbytecne nevycerpate. Nakupte si pomucky at je prcek s vami jestli je mazel- lehatka, satky. Dejte mu cas at se nabazi. Urcite se vam to vrati jedine v dobrem.
Nicmene 6tydeni je jeste prdolka, to muze jeste delat virvajz. Tak zkuste jeste pockat.
Jeslti ma stolici po kazdem kojeni, zkuste popatrat jestli nemate hodne toho vodnateho mlicka a nedostava se mu to syte zadni.

vera_vila
7. jan 2013

@dudkaaa Klidně může každé kojení mít stolici, ale prdíky ho trápit můžou... Máme to taky tak... Ačkoliv kojím a stolici máme tak jednou denně (už asi 2 nebo 3 týdny), tak přesto nás trápí větry a to dokáže malý taky plakat bolestí, hlavně večer... Ale mám u toho našeho malého vypozorováno, že pláče, i když nemůže usnout... Ačkoliv je za celý den unavený, prostě nemůže zabrat a dost často se nám to stává i večer, že třeba do 23 hod. střídavě pláče nebo kňourá, nelíbí se mu žádná poloha, jakmile ho položíme, hned pláče, pořád chce být jen v náručí nebo na hrudi a houpat a prostě stejně nezabere... Takže chodíme a uspáváme, dokud prostě neusne... Je to náročné, ale věřím, že se to srovná... Třeba máte podobný problém nebo ho opravdu trápí větry (což podle naší doktorky kojené děti trápí více, než na umělém mlíčku)

dudkaaa
autor
7. jan 2013

Dakujem všetkym za rady.Určite budeme skušat ,dufam že niečo
zaberie.Tak sme ho nerozmaznali 🙂 Lebo stale počuvam naučili ste ho na ruky,
ale my sme ho nič neučili!proste on si to vyžaduje. Ešte stale nespi,priatel skače na fit lopte ☹

ivanka.7
7. jan 2013

@dudkaaa Dieta nemozes naucit na ruky/nosenie. Je na to naucene uz z maternice, vzdy, ked si chodila, si ho nosila a hojdala. A rozmaznany uz vobec nemoze byt. Na svete je pre neho este vsetko nove, niet sa co cudovat, ze chce byt pri tom, co pozna - pri tebe a pri ockovi. U nas boli prve tri mesiace tiez dost katastrofa. Nocne sichty (manzel do tretej rano, ja od tretej), nosenie, hojdanie, nosenie, hojdanie, dojcenie, dojcenie, nosenie a tak stale dokola. Prezili sme to, aj vy prezijete.

Inak k tym kolikam - nasa tiez kakala niekolkokrat za den, ale napriek tomu ju sem tam vecer bolelo brusko, postupne sme sa to naucili rozoznavat a skusali vselico mozne ako jej pomoct. Poloha na tigrika bola v urcitom tiez dobra na upokojenie.

lv
8. jan 2013

@dudkaaa oo jaak ti rozumím..měla jsem to na vlas stejné s první dcerou, kolem 18h večer začala plakat a pravidelně až do 23, do půlnoci řvala a řvala, fialová, prso nechtěla, vůbec nic...po vyloučení kolik mi doktorka řekla, že je dráždivé miminko, tedy spoustu vzruchů a vjemů, co za den nasbírá si v hlavince neumí přebrat a ventiluje napětí pláčem. Byli jsme zoufalí, zkoušeli všechno, jezdit v kočáře venku, nosit, houpat, nepomáhalo nic - přejde to s věkem, cca do 3měsíců..trošku pomáhá dítě co nejvíc nechat spinkat přes den, moc nedivočit..držím palce, bylo to strašný...

ssassi
8. jan 2013

první věc: http://www.branakdetem.cz/hacka-pech.htm - zachránilo mi to zdravý rozum:o)
druhá věc: http://www.didymos.cz/nabidka/satky-na-noseni-d... - uvidíš, jak ti uleví nejen doma, ale i venku
třetí věc: http://www.branakdetem.cz/ingrid-bauerova-bez-p... a http://www.branakdetem.cz/jean-liedloffova,-kon... - děti pláčí, protože chcou čurat a kakat. zvlášť, když to tvoje kaká tak často.
a poslední: http://www.kosmas.cz/knihy/173873/nejstastnejsi... - doporučuju přečíst

nosit, nosit, nosit. spát s dítětem. houpat, milovat. dítě nerozmazlíš. dítě potřebuje matku, kontakt

monhla
8. jan 2013

Skús všetko. Moja staršia plakala každý deň večer od siedmej do desiatej /aj jedenástej ☹ / a nič nepomáhalo. Ani návšteva u pediatričky. Keď mala 3 mesiace, 1 týždeň a 4 dni /ten míľnik si ľahko pamätám/ tak to zo dňa na deň prestalo. Stále si síce večer "pomrnčala" , aleuž to nebol tem srdcervúci plač. Trochu pomáhalo nosiť v šatke po vonku, masírovať bruško, kojiť na holom tele - tzv "skin -to- skin" /bolo našťastie leto/ , cvičiť s nožičkami, nosiť ako lietadielko - proste skúšali sme všetko. čo pomohlo jeden deň, na druhý deň plač ešte zhoršilo. Kamoška /matka 2 detí a doktorka/ mi povedala, že niektorým detičkám sa nejaká sústava /už neviem ktorá/ vyvíja po pôrode dlhšie a ťažšie a deti potom plačú- vraj ani doktori neviedia prečo ☹

zuzu8655
8. jan 2013

nasa mala tiez kakala do kazdej plienky a aj tak mala koliky...my sme davali bio gaia pribiotika a espumisan na vyprdkanie a bolo po probleme.Ale samozrejme to moze mat aj iny dovod

mahmulienka
8. jan 2013

@dudkaaa my sme mali podobny problem s druhou dcerkou, akurat nebola tak dlho hore. ale o 17.00 sa jej zapol gombik a nevypla saaaaaa nekonecne dlho. strasne plakala, nic nepomahalo. ustalo to nam okolo 4. mesiaca. niektore deticky su proste vecerni plackaci a nic nepomoze. zial, asi budes musiet skusat dookola, nosit, hojdat (niektore maminy hovori, ze dietatko v takomto pripade dokonca vozili v aute hodinu aj dve v autosedacke, kedze to bolo jedine, co pomahalo), skakat, kojit, proste dookola robit to iste. my sme sa s manzelom pri nataske striedali, ked uz som bola ohucana alebo mi odpadavali ruky ci odumieral chrbat, nabehol on, ja som sa zavrela so starsou dcerkou do druhej izby, nech nic nepocujem a tak sme to nejako prezili. viem, ze je to tazke, ale neboj sa, prejde to.
a take malicke dietatko rozmaznane byt nemoze. je pren prirodzene, ze chce byt na rukach, pri mamicke, ved 9 mesiacov sa 'nosilo' v brusku a bolo s tebou spojene.
hej, je to niekedy na prasky (vacsinou), ale ved od toho sme matky, ze to proste dame 😉 prajem vsetko dobre a vela zdaru... 🙂

hakunamatata
8. jan 2013

Miminka v mem okoli a moje miminka taky plakala a to bez zjevne priciny (mohou plakat kvuli bolavemu brisku hladu..), ja si myslim, ze se v nich behem dne nahromadi nejaka energie a potrebuji ji dostat ven, nemuzou zabrat a jedina reakce, ktere jsou schopny, je plac...ono to prejde, ted musite vydrzet.
MAs dve moznosti, bud byt tvrda a necha miminko "vyrvat", nektere "chytre" knihy zaruci, ze je to prestane bavit :-/ Ale podle me je to necitlive, chteji tvou blizkost, citit tve srdce a byt v teple u maminky, nebo tatinka. Nepotrebuji nic, nez tebe. A ty, pokud muzes, mu to doprej. Nikdy tento cas nevratis zpet. Jsi unavena, z toho vycerpana, otravena, ale cas strasne rychle leti a za rok ani nebudes vedet, ze jsi mela takoveho bobecka malickeho.
Preju ti, at to brzy prejde. 🙂

dudkaaa
autor
8. jan 2013

Velmi vam vsetkym dakujem za rady.Noc bola tazka,ale dnes rano sa na mna prvy krat zasmial ,ked som sa mu prihovarala ,uplne ma potom presla unava🙂 🙂 🙂 to asi za tu tazku noc.Bol to paradny pocit.tak o tom bude rodicovstvo 😉

emilyz
8. jan 2013

Nas maly tiez plakal - tym si asi musi prejst kazdy. Aj ked su deti, ktore polozis a zaspia. No ale my sme hojdali - uz som to brala ako istu formu aerobiku 😀 - cez den spal len vonku pri -5 stupnoch Celzia, vo vnutri nechcel spat, plakal, vonku spal aj 3 hodiny. Vecer priserny vresk, rev, niekolkokrat kojenie, hojdanie, masirovanie bruska atd. Potom to postupne preslo 😉 Treba to vydrzat a nechat pracovat cas. Vela trpezlivosti.

blancon
8. jan 2013

ahoj, moja mala mavala tiez taketo koliky, nemala bolesti bruska, ale okolo 5 tyzdna sa to zacalo, ze som ju vecer nevedela ulozit do postielky, tiez len na rukach alebo prsniku a zaspavala o polnoci, niekedy sa aj vyplakala 2-3 minuty a potom zaspala, trvalo to asi do 2,5 mesiaca, potom sa to zacalo zlepsovat....a teraz ma 7 mesiacov a pekne zaspinka sama....ked mozes tak sa vyspi rano alebo cez den, u mna to bolo nemozne, nakolko syn vstaval rano okolo 5,30 hod. 😢