icon

7 mesačné dieťa sa budí každé dve hodiny v noci

denisamiskova1993
24. nov 2017

Dobrý deň mamičky potrebujem poradiť. Mam 7 mesačne dieťa a cez noc sa budí každé dve hodinky. Vypije mlieko a bez všetkého zaspí. Vonku má už dva spodné zuby. Neviem ci to Je kvôli tomu. Nemáte niekto skúsenosti ako sa to dá zmeniť alebo len čakať ze z toho vyrastie. Ďakujem za odpoveď

jance333
24. nov 2017

naša 5-mesačná sa tak budí prakticky od narodenia. som rada, že bez plaču hneď zaspí, nesťažujem sa. predtým sa ti tak nebudilo?

janinah
24. nov 2017

už dve hodiny po večeri sa zobudí? a potom každé dve zas? kolko ml mlieka vypije celkom za noc?

tami2014
24. nov 2017

@denisamiskova1993 Prepacte, ale v prvom momente som nevedela, ci sa stazujete alebo chvalite. Ja mam doma 14mesacneho drobca, budi sa cca kazdu hodinu a pol. Len ho nakojim a spi dalej. Ja v tom problem nevidim, aj ked som unavena. Starsia dcerka sa budila a bola hore aj 4 hodiny. Kazde dieta je ine, ale jedno maju spolocne- raz urcite prespia celu noc. 🙂

biba12
24. nov 2017

Môj sa budí doteraz minimálne raz za noc a to ma 10 rokov. Keď bol malý budil sa každú hodinu, hodinu a pol. Takže každé dve hodiny by bola výhra :!) Je to namáhavé ja viem, ale skrátka niektoré deti sú také. Ja som skúšala všeličo. Najedený bol, prebalený, reflux nemal...-spával so mnou v posteli od mala, nič nefungovalo. Cez deň prestal spávať v 4,5 r. A celkovo cez deň spávala systémom cca 3h hore 30 minút spánok. Keď prešiel na spánok 1krát cez deň spával max. hodinu. Niektoré deti spávajú horšie, niektoré lepšie 🙂

juriva
24. nov 2017

no a moja Dora mala 13 mes kazdu hodku...a ja som uz ako Derick

pininka
24. nov 2017

U nas to iste a donedavna sme boli od stvrtej hore kazdy den. Len pockat sa da. Nasa sa niekedy tak preberie ze dve hodiny sa potom hrame, skusila som vsetko. Dat um, aj v noci, vecer kasa, dat len vodu, dat len caj, nespim s nou v izbe, vymenila som miesto na postielku, okrem paplona dat aj deku, dat iba deku a pod. Nic, ziaden efekt. Az teraz posledne tri dni sa to trocha zlepsuje.

renatka100
24. nov 2017

@denisamiskova1993 ak ma materske mlieko asi mu. To nestaci, nam dr doporucila uz od 4 mesiaca ryzovu kasu na vecer, potom sa budila vo vacsich rozostupoch 🙂 treba vyskusat

denisamiskova1993
autor
24. nov 2017

@jance333 ved to ze nie predtým spával bud celú noc alebo raz sa zobudil nad ránom

denisamiskova1993
autor
24. nov 2017

@tami2014 áno prišla som sa sem s tým určite vychvalovat. Ďakujem dami za odpovede.

janickacrazy
24. nov 2017

@denisamiskova1993 Tak potom to može byť tými zubkami, dasienka ho bolia a asi preto potrebuje viac sať v noci. Skús ten gelik na dasienka dať večer pred spaním, možno to trochu pomože.

ave17
24. nov 2017

Pochybujem,že sa s tým prišla chválit. Ale držím prsty,ja by som si to hodila:(

deti95060810
24. nov 2017

zažila som , a to som ráno išla do školy...Nič iné ti nezostáva len čakať kedy sa dieťatko "umúdri"

lucinocka
24. nov 2017

@tami2014 mne to neprijde normalne aby sa dieta starsie ako rok budilo v noci na kojenie kazdu hodinu...co ma potom zo spanku? aka je to kvalita sna?

lolalita
24. nov 2017

Do roka bol moj krpec hore aj 10x a ked bol len 5x, to bola dobra noc. 3x pocas noci jedol a zbytok bola duda, nocny des, voda... V 14 mesiacoch zrazu prespal celu noc a od vtedy sa v noci budi, len ked je chory. Ked som sa na to stazovala pediatricke, opytala sa ma kolko mam rokov a potom konstatovala, ze som sa za svoj zivot naspala uz dost. 😝 Niektore deti su take a kto nezazil, nepochopi.

lavender273
24. nov 2017

@lolalita

Och aku nadej si mi dala 🙏

lscurkova
24. nov 2017

Aj ja by som sa rada podelila o skusenost, mam 3 rocnu dceru, ta nam konecne spi, ale mame dvojicky skoro 11 mesacne a vecer papaju kasu, pred spanim mlieko, a budia sa uz okolo polnoci, dame mliecko, zaspia a niekedy su do 2 hodin zas hore, uz sa to nejaku dobu tak vlecie, predtym sme krmili 1x v noci a potom az rano, ale nejake su hladne, cez den mi velmi nechcu pit, nukam im vodu, po obede maju mlieko ale to malokedy dopiju, ale ked som to citala som rada, ze to nieje nic nezvycajne, asi nam proste len rastu 👍

montemotherone
24. nov 2017

@denisamiskova1993 nechcem ťa strašiť, ale ja som sa vyspala celú noc, keď mal malý 3,5 roka... Ono to tak jednoducho je, že okrem pár výnimiek deti jednoducho v noci buntošia, kým sa im nastaví ten správny spací cyklus 🙂 2 hodiny sú super! Gratuluj si. Deti mávajú aj do rok hodinové cykly a po nich niektoré plačú a nezaspia (!) kým si zvyknú...

spuntikmathiasko
24. nov 2017

@denisamiskova1993 mne sa prvorodeny v tomto obdobi tiez tak budil a to ani nebolo, ze by hned zaspal 😱 Okolo 9 mesiaca bol hore kazdych 30 minut ako hodinky, potom mal obdobie, ze sa zobudil okolo 1 vyspaty a do 3 sme boli v obyvacke(proste 2 -3 hodky od zobudenia bol hore a nedokazala som ho udrzat ani v splani). Noc prespal az ako 3,5rocny, cize s hladom a jedlom to isto nic nemalo. Vsetky zuby mal uz pre 2 rockom. Proste bol taky. Skusali sme kadeco nic nepomohlo, iba nam to bralo s energie. Zato teraz ma 6 a este mesiac spat spaval pravidelne na obed 2-3 hodky a vecer nemal problem zaspat o 20:30. Dcera je ina. Budila sa od mala len na kojenie v noci, cize kazde cca 3 hodky, od roka aj menej( napriek tomu, ze oboja boli kojeny do 2 rokov, dcera dlhsie) . A teraz ma 3 a veru obedny spanok pospi, ale uz nepotrebuje. Kazde je ine.

denisamiskova1993
autor
24. nov 2017

@montemotherone ďakujem pekne asi musím len vydržať

montemotherone
24. nov 2017

@spuntikmathiasko môj druhorodeny mal presne také obdobie. Našťastie len chvíľu 😨 Trávili sme hodky 2 v obývačke, pohrali sa a šli zase späť. Zato denné spánky mal skoro do 2 rokov 2. Hodka doobeda a 2 poobede

maaaria3
24. nov 2017

Vyrastie z toho, moj malý bol hore každých 20 min, vraj nedozretá CNS a podobne, do 14 mesiacov... prejde to, znie to neuveriteľne ,ale je to tak

snehuuulienka
24. nov 2017

@denisamiskova1993 ani sa nenazdas a bude Ti spinkať dlhšie😉odpovede niektorých žien ber s veľkou rezervou,môže byť že sa budí na hlad,že je to pre neho malo...preto každé dve hodky je hore....

petula0905
17. jan 2021

@maaaria3 a teraz ako s odstupom času?