7 mesačné dieťa sa v noci budí

bearuska
13. nov 2013

Ahojte. Chcem sa opýtať, či ste si prešli niečím podobným a či neviete čo to môže byť...
Máme 7 mesiacov, sme dojčení. Malinká sa nám začala v noci budiť okolo 12tej. Proste je hore, ani neplače len sa zobudí asi sa chce hrať. Čím viac ju uspávame tým je viac uplakaná a podarí sa nám to o hodinu-dve. Viem, že asi sa chce hrať a byť hore, ale to predsa nemôžem dovoli,ť aby si pomýlila noc s dňom. A pritom od narodenia s týmto nemala problém. Už som si zvykla na to, že vstávame niekedy aj 8-krát na papanie, ale toto je už trošku hardcore na mňa 🙂
Myslíte, že je to hlad? Mám je skúsiť dávať kašičky? Díky za odpovede!

zahradka76
13. nov 2013

cez den Ti kolko spi? Uspavas na prsniku alebo ma cumel? Zavisi to od vela veci...

ichbinich
13. nov 2013

@bearuska:
Kasu skusit mozes. Ci pomoze, to uvidis. To ti tu nikto nepovie 😉

Moja dcera sa tiez parkrat tak zobudila. Tak som nechala zasvietene take malicke svetielko, ona videla svoj kolotoc nad postielkou, s nim sa "rozpravala", chvilu sa motala a brblala si a potom zaspala.
Asi 3 krat sa stalo, a to bolo aj so synom, ze okolo 5 rano tiez kukali, ze teda kde je moj program 😉 Tak som sla do obyvacky, dala som ich na hraciu deku s oblukom, na ktorom su hracky, oblozila vankusmi, aby sa nemohli odkotulat, zasvietila male svetlo a ja som si lahla na gauc a driemala dalej. Boli to vzdy jednorazove zalezitosti. Ako si pisala, ked som sa snazila ich uspat, tak len rev. Takto mali moznost sa pozerat a byt hore, a boli spokojni. Dcera ma skoro 8 mesiacov a bolo to doteraz asi 3 krat. U syna podobne, mozno 5 krat. (Dnes o 4:45 mi tiez tvrdil, ze uz chce vstavat, ale som mu to zatrhla 😉 Nastastie stacilo pustit sum mora a spal dalej...)

bearuska
autor
13. nov 2013

@ichbinich Aj to sme skusali, dat ju vedla a nech sa hra ale o 5 minut chcela nasu spolocnost a hrat sa s nami. Takze aj tak len plac + tazsie uspavanie lebo bola rozrusena a o jednej sa hrat...to mi pride take ze by to nemalo byt lebo ju to len pomyli a zybtocne rozbije naucenu noc. hmm..

bearuska
autor
13. nov 2013

@zahradka76 Spinka aj 3x 1,5 hod cca. Uspavame len raz inak 3 krat zaspinka pekne sama v postielke. Tkaze ani s tymto problem nieje...Co sa tyka cumla teraz som ju trosku naucila (aj ked som bola proti) lebo vonku je zimka a palcek si nevie dat tak som to vyriesila takto lebo bola velmi nervozna bez toho.

vikuska.
13. nov 2013

Je to normalne, od cca 6.mesiaca, ked zacinaju omnoho viac vnimat, viac zamestnavat hlavicku. Nenechaj sa obalamutit, ze od 6.mes musi spat celu noc,a anieco nie.je ok ak to tak nie je. Prave naopak, z hladiska mozgoveho vyvinu je to normalne, a fakt je pomerne bezne, ze dobre spave babatka sa od pol roka zacnu v noci budit. Treba len vydrzat, zjednodusit si nocne dojcenie co najviac, a wytrimat.

danielita18
13. nov 2013

náš malý má tiež 7mesiacov a spával v noci dobre o 20 dam spinkat a spí do rána 7h bez zobudenia na papanie iba niekedy trochu pomrnčí dam napit vody dudlík a spinká dalej ale teraz v posledný mesiac sa zacal v noci dost budit ale iba tak ze place zo spánku ale idu mu zúbky už ich ma 6 ale kým sa mu neprerežú tak sa vždy takto v noci budí a ked sa mu uplne prerežú tak je zase na chvílu klud kým nepojdu dalsie tak či to nemoze byt aj v zúbkoch ich to budí a aj náš už par krat spravil ze sa v noci zobudila bola j 2 h hore a chcel sa len hrat a ni neplakal ale je to vzdy len pri zuboch inak spinká dobre nie je kojený od 4 mesiacov papame príkrmy a na noc davam kašičky inak aj to ho dobre zasiti odkedy davam kaše tak už v noci nepotrebuje papat

britanova
13. nov 2013

Moja dcérka ma 8 mesiacov a asi od 5 mesiacov sa 2 mesiace budila 8 až 10 krát za noc. Niekedy stačilo jej dať dudu a zaspala znova ale niekedy sa dožadovala dojčenia. Pár krát sa stalo, že sa o tretej ráno tvárila tak ako vravíš, že už je vyspatá, s úsmevom na tvári a že ideme sa hrať. Bola som z toho taká vyčerpaná, že som s ňou niekedy nevládala cez deň ísť ani na prechádzku. Pri kojení som hocikedy zaspala a zobudila sa o hodinu. Niekedy som bola taká unavená, že som už od únavy ani nevedela zaspať.
Nám nakoniec pomohlo to, že sme večer ešte pred vykúpaním začali dávať kašičku. Odvtedy sa prvý krát zobudí okolo pol piatej až pol šiestej . Veď za to, že vyskúšaš dať bábatku kašičku nič nedáš a možno to pomôže. A keď nie, skúsiš niečo iné.

lusyke
13. nov 2013

@bearuska tak nasa toto zacala tiez obcas robit. Tiez ma 7 mesiacov. Zobudi sa tak okolo jednej a akoby nevedela spat. Najprv sa len prevaluje a potom by sa chcela hrat a neskor zacne aj plakat. Nieje to kazdu noc ale stava sa to obcas. Tiez neviem co to moze byt a snazim sa nevsimat si ju aby si na to nezvykla. Nezasvecujem svetlo ani sa s nou nerozpravam. Ked sa snazi posadit tak ju len dam opat lahnut, dam jej napit a chytim ju za ruku. Zaspi tak za hodinu, dve. Je to unavujuce ale myslim ze to casom prejde. Na noc jej davam kasu od Hipp. Ci jej to pomaha tak to tazko povedat ale zda sa mi ze uz v noci nechce tak casto jest ako predtym. Ale budi sa aj tak ked jej vypadne cumlik alebo sa chce proste presvedcit ci som pri nej.

azbestica
13. nov 2013

aj nasa to robila v tom veku....ja som sa s nou hrala na posteli 🙂 sem tam si pri tom zdriemla na 5 az 10 minut a hrala sa dalej.....neboj to prejde 🙂

blumka
13. nov 2013

@bearuska toto robila moja druha dcera ked jej sli zuby a zacala to robit aj najmladsia a hups, dva zuby vonku 😉 Stredna dcerka sa zobudila okolo jednej, niekedy uz o jedenastej a bola hore aj 2-3 hodiny, kedze neplakala, tak som ani nesvietila ani som sa jej neprihovala, dala som jej mliecko (nebola kojena) a ak nezaspala tak som ju nechala lezat, ona sa prehadzovala a niekedy som zaspala skor ja inokedy ona. Najmladsia sa zobudi tiez okolo jednej, nadojcim ju a ked zacne balbotat a sa smiat viem ze uz je tu zas ten "krasny" cas. Lenze ona place ak by som ju nechala len tak lezat vedla seba, takze vtedy nastupuje manzel, vezme ju do obyvacky, pusti si telku pohra sa s malou a o 2 hodky ked uz vidi ze si sucha ocka mi ju donesie a ona zas pir dojceni zaspi. teraz ked jej uz 2 zubky vysli tak zasa spi normalne, t. je ze aj ked sa preberie na papanie, hned zaspi. Na denny spanok to nema vplyv ziadny, spi stale rovnako.

bearuska
autor
13. nov 2013

@britanova Tak to rozhodne kasu vyskusam. Hned dnes.
@lusyke Chytis ju za rucku a tak zaspinka? Moja sa zacne nervovat nech robim co robim...

luba41
13. nov 2013

@bearuska a neskúšala si spať s nou vo vašej spoločnej posteli? takto musíš k nej vstávať a kým ku nej prídeš si zobudená aj Ty aj ona..preto odporúčajú spať detičkám v spoločnej posteli-v noci nakojíš poležiačky / stačí sa len otočiť/..Ty sa automaticky zobudíš na prvé zamrnknutie malej, kým ona nie je precitnutá, nakojíš a spíte ďalej..skús, je to ovela jednoduchšie ako vstávať k nej..väčšina dojčiacich mamín to praktizuje..nikdy sa mi nestalo, že by sa dieťa v noci zobudilo a "nechcelo sa uspať" alebo sa chcelo hrať-totiž vždy som ju "predbehla"... 😉 a kašičky neviem či pomôžu..

lusyke
13. nov 2013

@bearuska no pohladkam ju a chytim za rucku. Nie vzdy pri tom zaspi ale aspon ju to ukludni. Na kazde dieta plati nieco ine. Treba len skusat.

lusyke
13. nov 2013

@luba41 moja mala spava pri mne od 3m a obcas sa stava ze sa zobudi a nevie spat. Nie je ani hladna ani pokakana...proste sa jej neda spat. Takze tym to nebude.

mmmj
13. nov 2013

no my sme mali podobny problem, mala bola v noci hore aj tri hodiny :P
U nas to nebolo o hlade, jednoducho to bolo take obdobie, nic nam nepomohlo, potom to same preslo. Ani teraz nespi velmi dobre, ma uz cez dva roky, ale ked si na to obdobie spomeniem, az mi je zle :D
Ale prezili sme to, mosel sa vzdy niekto obetovat, raz ja, raz manzel...Drzim palce, aj ked by to dlhsie trvalo, treba si povedat, ze to iste prejde...

miku1
13. nov 2013

@bearuska Moja mladšia má 6 mesiacov, a začala robiť presne to isté, jednoducho sa zobudí okolo 2-3 ráno a začne debatiť, a to podotýkam je teda hlasitosť riadna 🙂 Ona proste kričí, asi si myslí, že sme hluchí alebo čo 🙂 Niekedy zaspí za pol hoďku, niekedy za hodinu, no kedy ako. A to už aj kašičku na noc asi týždeň dávame. Inak všimla som si, že moja mladšia veľmi reaguje na spln. Vtedy sa dosť často budí a je tak dlhšie hore. Inokedy sa napapá, a spinká ďalej. Tiež sa však budí aj 10x za noc......Takže predpokladám, že keď bude po splne bude sa už len xkrát budiť ale potom zaspí. Staršia dcéra mala také rôzne fázy spánku, že už ma nič pri mladšej asi neprekvapí. Takže to chce akurát tak pevné nervy, a počkať, kým to prejde 🙂

bearuska
autor
13. nov 2013

@luba41
@lusyke Ani nam nepomaha ked spinka pri nas. Zobudi sa aj tak.

magda89
3. feb 2014

skuste toto, podla mna je to vacsinou len docasne, kym prejdu vsteky starosti 🙂 a mozno sa prave nieco nove naucila a chce trenovat. Moja mala tak trenovala lozenie 🙂
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/pom...

magda89
9. feb 2014

Ahoj, ja mam starsiu dcerku a tiez sa este budi, a nie raz 🙂 u nas je to skor jej citlivostou na podnety, a tym ze prsnik ju hned upokoji ked ju nieco trapi a idu jej napriklad stolicky ako teraz... Ale skus si precitat nieco tu. Podla mna je to tiez len docasny stav:
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/pom...