8 mesačné bábo ani raz neprespalo celú noc
Ahojte maminky, už neviem ako na malého. Skúšala som kadečo. Má 8 mesiacov a ešte ani raz od jeho narodenia sa nestalo aby prespal celú noc niekedy dokonca vnoci vstane a dve hodiny plače že chce späť ale nie a nie ani hojdanie ani spievanie nepomáha. Este ho kojim. Skúšala som mu dať večer viac papat či to nebude spôsobené hladom ale nič nedala som mu papat stále to isté. Budi sa z ničoho nič aj keď nieje hladný. Každý večer si ho premasirujem vykremujem prezleciem do pohodlného pyžamka. Keby sa to stávalo.raz za čas tak to beriem tak ze ho niečo trápi ale takto si už fakt neviem.predstaviť čo s ním ☹ cez den je hore dve tri hodinky a tak na hodku dve si pospí čiže normálne. Prosím o radu
No moja, zvykni si na to. Moja dcera ma dva roky a jeden mesiac a doteraz prespala celu noc mozno 5-6 krat. Kazdu noc vypije za flasu mlieka, prebalim ju, kedze mame na noc este plienku a na 99% je v noci pocikana a hajde spat znova. Aj u nas sa hocikedy stava, ze sa zobudi s placom, akoby z nej kozu drali a sme hore, niekedy pol hodku, niekedy aj hodku a pol. A ked jej idu zubky, je to priam pravidlom, ze sa v noci budi s placom a dlho trva kym sa ukludni.....Bohuzial, neda sa nic robit, stale si vravim, ze to chce len cas a trpezlivost a raz sa aj ja vyspim celu noc bez prerusenia. Je len malo deti, ktore v takom veku ako je tvoje prespavaju celu noc.....a najma tie kojene. Tie si zvyknu, ze pocas noci cuckaju mlieko kedy sa im zachce a kolko sa im zachce. Ja mozem byt este rada, ze mala pije mliecko len raz za noc (uz sme na kravskom mlieku). Su deti, ktore v noci piju mliecko aj pat sest krat, najma z prsnika. Kazde dieta je ine a pytat si recept nato, ako maleho naucit spat celu noc neexistuje.....jediny recept je cas. Raz to pride, neboj sa.
Necitala som vsetky prispevky, ale je to uplne normalne.
Bohuzial sa drzi nejak fama, ze dieta v pol roku uz musi sediet, jest a najma spat bez pipnutia celu noc.
Inak, ktora z nas matiek spi bez pohnutia celu noc? Urcite iba male percento. Kazdy sa budi, ci uz na to, ze je teplo, zima, smad, nieco blbe sa snivalo, prilahnuta ruka... Dovodov je tisic. Problem je v tom, ze my, dopspeli, jednoducho zaspime a spime dalej (az na vynimky), ale babatka potrebuju zase pomoc pri zaspavani.
Ja mam "zolika", obe deti boli/su nespaci. Syn zacal spavat celu noc cosi pred stvrtymi narodeninami (a to uz bol davno odstaveny a vo svojej izbe). Dcera ma 20 mesiacov a budi sa x krat za noc. Neratam, nepozeram na hodiny. Dam prsnik a spim dalej 😉 😀 Pozerat na hodiny je totiz uplne zbytocne. A co a kolko a kedy zjedla, okupana, osprchovana alebo bez umyvania, akcny den alebo nudny, vonku alebo vnutri, to je vsetko suma fuk.
Suma sumarum, ja som nespala poriadne 5 rokov... Takze je to uz iba otazka rokov, kedy aj dcera bude spat celu noc a teda hadam aj ja (okrem kratkych prebudeni).
@fronculka Mi mame rok a pol a stale sa budime
Tak nechcem sa ani chváliť ani provokovať - ako som bola osočená v jednej podobnej téme 🙂. Ale mám dve krásne a zdravé deti - klop,klop. Obidve boli plne dojčené do 10.mesiaca. Starší syn spal celú noc cca od 5.-6.mesiaca a dcérka spinká celú noc cca od 4.mesiaca. Jasné, že sa stane že sa zobudí ale to len na čajík a spinká ďalej....Tak neviem, či mám "zázračné deti" alebo ako, lebo keď tu čítam väčšinu príspevkov, tak si fakt neviem predstaviť, že mi je malá hore za noc aj 8x. 😀 Ale hlavne, že sú všetky zdravé a držím palčeky aby ste sa všetky veľmi skoro vyspali celú noc. 😉
Ani my dospely niekedy neprespime celu noc, ked som nemala deti skoro kazdu noc som tiez vstavala na wc alebo sa napit,takze sa necudujem,ze teraz ked som matka dvoch este malych deti,sa vobec nevyspim.🙂som unavena,ale uz je to raz tak.
Ahoj. A je dieťatko naučené na cumlík? Ani môj syn v tomto veku neprespal celú noc. Keďže nemal cumlík, zobudil sa na to, že chce pomojkať, pritúliť sa k prsníku ako k náhrade za cumlík.
Tiež skús popoludní dieťa zdravo unaviť prechádzkou vonku, hrami.. Prípadne skús upraviť čas ukladania na spánok - či nie je vhodné dať dieťatko spať o pol hodku ne/skôr..
Recept, ako naučiť dieťatko spať celú noc, nie je. Proste sa to musí naučiť dieťa samé. A ak je citlivejšie, viac upäté na teba, vyžadujúce cítiť teplo dospelého, tak jeho spánok neovplyvníš. Netlač na pílu, čo má byť, bude. Ak sa cítiš unavená, tak si popoludní ľahni s ním..
@dupinka praveze nieje náučný na cumlik. Ja sa len preto pytam nieje to preto že nechcem vstávať ani nič ale spinkal doteraz tak ze sa zobudil raz dva krát pocucal a spinkal a teraž sa zobudí a chce sa hrať no zmenil režim a pre mňa to je strhujúce z toho dôvodu že niesom na to zvyknutá ale zvykáme si len som chcela.vedieť či to nieje niečím zapríčinené
moja dcerka ma 16m a som rada ked je hore LEN 2x. kazde dieta je ine ale kazde sa dopracuje do fazy ze prespi celu noc. 🙂
vobec mi nepride divne ze 8 mesacne babo neprespi celu noc. chapem , a na vlastnej kozi poznam ze to moze byt pre maminku unavne. ale netreba to silit, ono dozreje. ma este len osem mesiacov 🙂
Moja za 20 mesiacov neprespala ešte celú noc....a tiež som rada, keď sa v noci zobudí len 2krát...treba len vydržať, všetky deti sa naučia prespať celú noc 🙂
Môj mal včera 30 mesiacov. Ešte nikdy nespal celú noc!!! Je to údel materstva! Krásny údel!!!
Aj ja som unavená a vyčerpaná... Ale je to o zvyku a o tom, ako to človek berie.
....by som ho zožrala, keď mi ráno o 4:15 zahlási: Maminka tavaj, uz neni noč, uz je jano! :D ...padám z nôh, no čo mám robiť.
Pri osem mesačnom bábatku si ešte počkáte!!!
normalka, my mame 9mes a sa budime dvakrat, trikrat, z toho hodinu a pol, vzdy od tretej, do pol piatej rano velka hra na hracej deke, ) potom uz len chvilu spanok a dobre rano mami ) vydrzat.
nasi drobci mali hadam skoro 3 roky ked prespali celu noc, ale ony vstavali tak raz za noc, dala som flasku a sli spat... kazde dieta je ine, ked sa mi drobec narodil a kamoska mi vravela ze jej syn do 3 rokov pil mlieko tak som to nechapala, ked to robili aj moje deti tak som to potom pochopila 🙂
☹ aj moja dcérka ma problém zo spaním

@fronculka tak na tom nie je nic nezvycajne, ze tak male babo neprespi celu noc. Aky najdlhsi usek prespi? Ak 5 hodin, uz to je uplne super na take babo. Cez den by som ho nedavala spat viac, ako 2x, teda doobeda a hned poobede. Aspon 4 hodiny pred vecernym ukladanim na spanie by mal byt hore. Dobre by bolo najst si k spanku deti dake info. Mne sa pacila kniha Jak naucit dvojcata spat, sice je to pre dvojcata, ale vela info je tam dost praktickych aj pre monomamicky. Potom sa mi pacila aj kniha Klidne spani a ukladani. No a co sa tyka napr. nas, tak nase dvojcata prespali ako tak celu noc od 15 mesiacov a dovtedy sme vstavali k jednemu aj druhemu, niekedy sme vstavali kazdu 1,5hodiny-2hodiny. Ked som spala 2 hodiny vkuse, som bola spokojna. Striedali sme sa pri nich s muzom, nastastie. Aj tak sme boli unaveni a nevyspati. Proste to k tomu patri. Co je blbe, ze Vas nevie 2 hodiny zaspat. Bud ma daky problem alebo je to nespave dieta, aj take su alebo ma este nedozrety nervovy system a je drazdivejsi alebo budete musiet najst nieco, co mu bude viac vyhovovat, aby pokojnejsie spal. Je vsak dost mozne, ze bude treba proste vydrzat a ze to pride casom. Len sa netreba zamotat do nejakych zlozvykov, zlych spankovych navykov, lebo potom sa to moze tahat aj omnoho dlhsie, nez je nutne.