8 mesačné dieťa plače v kočíku

madamcoco
9. feb 2015

Ahojte.
Som na MK nová. Môj problém je, že mám 8 mesačného syna, ktorý z jedného dňa na druhý prestal chcieť byť v kočíku.
Doteraz to bolo jediný spôsob, ako ho uspať, ale zrazu sa niečo stalo a hneď ako ho do kočíka vložím, plače a vystrája.
Plače stále. V noci, cez deň, je neskutočne unavený a ja tiež.
Mali ste s tým niekto tiež problém? Ako dlho to trvalo? Poraďte. :(

norika84
9. feb 2015

u nas prislo nieco podobne ked dovrsil 4. mesiac. aj som tu o tom zakladala temu:
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/hystericky-plac-stvormesacneho-dietata/

ale aby si to nemusela citat cele: nevedel vobec zaspat v kociku. kedze bolo leto, riesila som to tak, ze som ho vonku uspala na rukach a sup do kocika. obcas sa stalo ze pospal hodinku, prip. 1,5 h. ale vacsinou len pol hodinu. aj to som musela kocikovat po najtichsich ulickak, ake existuju. akykolvek tukes ho zobudil (extrem bol, ked nad nami v korune stromu zacvirikal vtacik a on sa nato zobudil). vsetci mi tvrdili, ze nerobim dobre, ze ho mam nechat plakat, lebo si zvykne na uspavanie na rukach. nepocuvala som. a dobre som spravila. asi po troch mesiacoch, sme vysli von ako inokedy, zacala som ho kocikovat a cakala kedy spusti rev a on zrazu zacal klipkat ocami a zaspal. odvtedy zaspava v kociku, ale vie pospat len tu svoju polhodinu.
ked si nato teraz spomeniem, pride mi to ako neskutocne, ze sme niecim takym presli. pre mna to bolo narocnejsie obdobie, ako ked maval koliky.

hadam som aspon trosku pomohla

madamcoco
autor
9. feb 2015

@norika84
Pre mňa to je veľmi náročné keďže malý nespí skoro vôbec. Doteraz bol kočík jediným východiskom. Nechápem, čo sa stalo. :(

norika84
9. feb 2015

podobne to bolo aj u nas. ako som pisala, tiez velmi tazke obdobie. rekord sme mali taky, ze som ho vonku uspavala 1,5 hod. a spal 10 min. som sa normalne rozplakala, ked sa po desiatich min. zobudil. Vtedy som velmi schudla, skoro som prisla o mat. mlieko. bola som aj u rodicov a potom na tyzden prisla k nam zase mamina, aby mi trosku pomohla a hlavne ukludnila ma.
potom sa pomalicky naucil spat aj doma a tak spime dodnes. ale musim byt pri nom, ak chcem, aby pospal viac ako pol hodinu. a aj to nie vzdy pomoze. do kocika chodime len na vychadzky, poobzerat svet.
ak mozem poradit, hlavne ostat kludna. viem ze je to narocne, ale ja som zistila, ze ked som sla domov nastvana, ze zase nespal, tak bol doma neskutocny cirkus. maly to citil a bol strasne zly. a ked som sa nenechala uniest emociami, vonku to rozdychala, vratila sa domov a v klude som ho zacala uspavat, tak sa mi ho podarilo uspat.
drzim palec, nech vam to cim skor prejde