8 mesačné dieťa v noci stále zle spáva

zuzka_sjuz
18. dec 2021

Ahojte mamičky, píšem sem zo zúfalstva, prosím poraďte. Synček má 8 mesiacov, je to moje prvé bábätko. Nikdy to nebol ideálny spáč, ale do takého pol roka sa stačilo zobudiť o polnoci, o tretej , vždy mu dať mliečko a po chvíli zaspal. Vstáva potom ráno o 6:00. Teraz posledný cca mesiac sa tiež zobudí o polnoci, po mliečku zaspí ale o tretej je hore vždy minimálne hodinu. Oči dokorán, v posteli sa pretaca, skruca, vymýšľa...mliečko mu na zaspanie nepomôže. Myslela som si že sa spánok bude postupne zlepšovať a nie zhoršovať... Nie sú to ani zuby, ani hlad. Síce neplače, ale proste nespí a je hore. Ukladame ho zväčša o 20:00 (predtým kúpeľ, mliečko). Je na UM. Mate prosím nejaké rady, skúsenosti? 😔 Ten spánkový deficit je už na mne viditeľný... Ďakujem.

jana_eyre_2
18. dec 2021

Ono sa to vekom naozaj bude zlepšovať, ale ten vek je veľmi individuálny.. poviem to tak, ja som riadne nespala.do cca 3rokov deti.. najmä posledný mal strašne zlý spánok.. zlepšovalo sa to tak po 3tich narodeninách.. držím palce aby to u vás nebolo tak dlho..

alanko20
18. dec 2021

@zuzka_sjuz naše 2 ročné dieťa sa stále budí plus ako bonus vstáva denne medzi 5-5:30. Od narodenia sme prespali 1, slovom jednu noc a viac sa to už nezopakovalo. Tak stále čakám. Držím palce, aby to u vás doma bolo lepšie.

amelia89
18. dec 2021

@alanko20 Moj syn mal uplne najhorsie obdobie v 10M, vstaval cca kazdu hodinu a pol. Musela som vyhladat spankovu poradkynu lebo to bolo peklo.
Teraz ma 17M a obcas prespi noc,obcas sa parkrat zobudi.
Inak k tym zubom - tie deti su niekedy podrazdene aj vyslovene tyzdne az mesiace,zle spia,zle jedia su nekludne ale zuby ani naznak a potom vyjdu (nasemj synovi napr vyslo 6 zubov naraz a boli to strasne tazke mesiace ale oni ked uz su vidno uz je dobre uz su vonku takze ani ty to nemusis vidiet)
Potom je este otazne ako spi cez den lebo aj to vyrazne ovplyvnije spanok v noci…
A este ake ma spankove asociacie, ci potrebuje mliecko, naruc, atd atd atd.
Je to strasne veda no,na kazde dieta plati nieco ine.

ivangeline
18. dec 2021

Ako spi cez den?

weggie
18. dec 2021

Toto je taka vec.. Mnoho rodicov toto zazilo.. Ani neviem kde zacat, pretoze nam nepomohlo nic.. A to dostavalo kvalitne vitaminy od Decka po Cecko, materske mlieko vyse poldruha roka, ziadne cukry-cukrovinky.
Pomohlo nam len zmierenie sa s tym, ze je to peklo, ale dieta prislo k nam, lebo to musime zvladnut. Nebudem Ti klamat, tak ako klamali ludia mne ze to bude dobre casom, ked som tu mala temu "dieta ma 6 mesiacov, nespi" a potom "ma rok, nespi" a potom "ma tri nespi".. tipujem ze by som pisala o nejaky cas "ma sest a nespi co mam robit" -
Ak tam spi este niekto iny, mozno na niektore noci pomozu stuple do usi. Ak ten niekto da pozor (a to UM by mohol dat ak poziada v noci) na babo..

@amelia89 Spankova poradkyna aj pomohla, poradila nieco konkretne co aj fungovalo v praxi ?

amelia89
18. dec 2021

@weggie ano velmi. Z kazdej hodiny a pol syn potom vstaval za noc max 2x (a nie nenechali sme ho vyplakat a dokonca som stale nadalej plnohodnote kojila).

lyci
18. dec 2021

@zuzka_sjuz co by som ja dala za take dobre spiace dieta ako mas ty

mabenn
18. dec 2021

@zuzka_sjuz mam take skusenosti ze aj 10x moze byt za noc hore...kludne do 2-3rokov

zuzka_sjuz
autor
21. dec 2021

Ďakujem všetkým za rady! Budeme to asi musieť nejako prežiť...

jane1987
21. dec 2021

@zuzka_sjuz nic si z toho nerob....u nas presne to iste, ale ze uplne....maly ma 7 mes a 2 tyzdne....

wena_84
21. dec 2021

@zuzka_sjuz
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/8-10-mesacna...
My mame podobný problém, bezproblémové spinkanie a zrazu už týždeň sa budí v noci presne na hodinu hore 😱🤦🏻‍♀️. V tom článku si myslím, že je to fakt super napísané a dáva to zmysel

scorpionflower1
21. dec 2021

@zuzka_sjuz dost vela mam takych znamych, ktorym dieta spalo do 6 mesiacov a potom sa zacalo budit a boli z toho prekvapeni, nam sa dcera budila takto uz od narodenia, do roka uplne peklo, ustupilo to v 1.5 roku a prespi celu noc tak od 2 rokov aj cca 3 mesiacov (vtedy jej vyliezli posledne zuby) teraz ma 3, ale staale sa este niekedy stane, ze v noci nespi, prehdzuje sa, vymysla...stava sa to, ked ide spat prilis unavena. Ona totizto uz vobec nechce cez den spavat, strasne protestuje, tak obcas sa stane, ze uz je velmi unavena vecer. Nocny spanok suvisi s dennym spankom. Mozno by vam pomohlo, keby ste ho trosku upravili (mozno spi cez den vela alebo malo). U nas sa budievala v noci aj vtedy, ked sme ju dali spat prilis skoro. Ten spanok deti do 3 rokov je hotova veda, lebo niekedy tie decka su necitatelne, nevies ci su unavene malo ci vela...len skusat, co funguje alebo to nejako pretrpiet.