8 mesačný syn každého bije po tvári

6. feb 2021

Ahojte , mám taký problém , môj 8 mesačný syn každého bije po tvári. Keď sa knemu priblížim hneď ma začne fackať , alebo keď lezime v posteli tak príde a facká ma a driape. Viem že tomu ešte nerozumie že čo robí a že to bolí, ale keď poviem “Au boli to !!!!” S vážnym hlasom niekedy to spraví ešte dva krát ako keby naschval aj s takým výrazom v tvári že “ Na! tu máš! Ešte ti dám!” Inokedy keď s vážnym hlasom poviem že prestaň nemôžeš to robiť a dám mu slabo po ruke tak sa na tom ešte aj rehoce. Viem že je ešte veľmi malinky ale dá sa s tým niečo robiť ? Je toto už ten vek kedy “zasiahnuť” či nechať to tak? Inak je velmi dobrunke babo , neplače stále sa smeje na všetkom snažím sa mu aj vždy chytiť ruku a ukázať mu že ma urobiť “moooja” a pohladkam sa jeho rukou. Čo samozrejme ešte nemôže vedieť urobiť ale čo myslite vyjadruje tým nejakú emociu? Alebo proste len sa mu to zapáčilo.? Ďakujem za všetky normálne rady a postrehy.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
6. feb 2021

Tak ked moji toto skusali, razne som povedala nie a ruku im odsunula. Ak nepomohlo, vstala som a odisla z miestnosti. Velmi rychlo pochopili. Rovnako som riesila aj uhryznutie pri kojeni u mladsej dcery. Po dvoch razoch pochopila.

autor
6. feb 2021

@simsalabim a boli v takomto veku? Či väčší ? Lebo ja mám pocit že teraz ešte hocičo mu poviem tak tomu nerozumie

tosomja
6. feb 2021

Aj moj to robil. Ale on to robil ked chcel urobit "moja mamka" vzdy ma bil, aj dceru, aj ocka. Alebo ked nas rano budil 🙂. Teraz ma 11m a uz je neznejsi. Uz bije len starsiu, ked pride ku mne a on ziarli. 🤦 Urcite by som ho nebila po rucke, ani slabo. Vidis, ze ho to este rozosmeje. Objavuje, skusa, uci sa. Chyt mu rucku a pohladkaj sa nou po tvari, moja mamka. Ty jeho tiez. Casom prestane.

autor
6. feb 2021

@tosomja áno to ho učím v tom prípade keď sa smeje , ale keď vidím že je nervózny a že mi začne aj prsia driapať z celej sily naťahovať (kojim) a zhíknem hiiii to nemôžeš to mamku boli! A on “psycho tvar” a cely nervózny ešte viac začne.

simsalabim
6. feb 2021

Boli babatka. Mozno aj mladsie, nespominam si uz. Ver mi, ze ak aj nepochopia to, ze to teba boli, pochopia, ze ak to urobia-ty odides.

lucpro1
6. feb 2021

nasa mala tiez taketo obdobie, stacilo parkrat dat po rukach a pochopila, teda prestala to robit, ono treba mu dat najavo, ze to nie je dobre, ze to nemoze robit 🙂

luxus10
6. feb 2021

alebo keď lezime v posteli tak príde a ....8 m príde?

autor
6. feb 2021

@luxus10 áno keď ležime všetci v posteli tak príde bližšie k jednému z nás a bije nás po tvári.
Príde po štyroch.

bubuzu
6. feb 2021

Ahoj,ja len tym,ze mu capnes,mu praveze ukazes,ze capanie je v poriadku,kedze to robis aj ty. Treba ist na to naopak,neprikladat tomu dolezitost,nezvysovat hlas,nereagovat prudko.Deti maju radi vyrazne gesta a artikulaciu,takze to berie ako vyzvu do hry.cize povedat,ze te to boli,ze to sa nerobi..pokojne a potom upriamit pozornost na nieco ine.najlepsie vypozorovat ake signaly tomu predchadzaju a uz vtedy odvratit pozornost,aby to ani nemal sancu urobit.prejde to, o par tyzdnov uz ani nebudes vediet,ze to robil.

luxus10
6. feb 2021

🙂

luxus10
6. feb 2021

no a troska vas vycape, vsak si isto aj zasluzite....🙂

male deti to tak robia, akonahle sa tvar dospeleho cloveka,resp. cloveka ocitne vyskovo pod urovnou jeho hlavy....vtedy citi prevahu....🙂

andreatytler
7. feb 2021

Nemam vlastnu skusenost lebo nas syn nas zatial nebije ale citala som ze vsetky deti skusia udriet v urcitom veku...a ze najlepsie je nereagovat. Pre neho je to hra. Nieco urobi a pozoruje ako zareagujete. Cim viac reagujete, tym viac ho to motivuje k hre. Ak mozete, staci sa uhnut ale inak nijako nedat na sebe znat ze sa nieco deje, len pokracovat v tom co robite.. napriklad sa maznat.
U nasho toto vidim vela krat... ked je prikr a zacal vypluvat, a ja som vzdy razne ze no, no... potom urobil tak ze vyplul a kukol na mna ze ako zareagujem. Proste pre neho je akakolvek interakcia velmi lakava.... je mu jedno ci je to karhanie. Potom som to zacala ignorovat. Teraz je to ovela lepsie... niekedy stale este vypluje, ked sa s tym jedlom chce hrat. Na mna sa uz nediva.
Takze ak nas zacne raz bit, skusim to ignorovat.

ovaaa
7. feb 2021

Naučiť ho na no no s prísnym hlasom a gestom ukazováka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tomcimka
8. feb 2021

8 mesačný nevie ešte rozprávať a jeho jediný spôsob komunikácie je plieskanie po tvári. Treba vypozorovať čo chce tým povedať. On si neuvedomuje, že niekoho bije a teda,že ubližuje. Netreba ho biť po ruke- bude to vnímať ako niečo normálne. Stačí pohrozíť so slovkom nono.
Veľmi pekne napísala @bubuzu.
Mňa napríklad moja osemesačná hryzie. Vypozorovala som, že to robí vtedy, keď pýta jesť (cicušku). To isté robí aj ďalším členom rodiny, keď chce chrumku.