icon

8 týždňové dieťa je nonstop na rukách

bonnie29
17. jún 2016

Ahojte, moj 8.t syn si vyzaduje byt nonstop na rukach...ked ho mam polozeneho alebo v kresielku a vsemozme sa mu venujem...nikdy ho nenecham sameho aj tak po 5minutach place a musi ist na ruky...a aj to si nemozem sadnut a drzat ho ale len chodit...ide o to ze je tazky a ja uz pred tehu som mala problemy s chrbtom cize nevladzem...ani kocik ci vajicko nefunguje...uz ozaj neviem co s nim moze byt...a zamyslam sa nad tym ako funguju zeny co uz dieta maju...ako by som sa venovala uz keby som mala ine dieta aj jemu? To ze doma nic ine nerobim o to mi nejde...len to ze nevladzem ho nosit...vsade citam ze babatka si len tak lezkaju, hojdaju sa, kocikuju a s tym mojim ani na prechadzku nemozem lebo place v kociku akoby ho drali z koze...je nejake riesenie?

bonnie29
autor
17. jún 2016

@albao ja to asi neviem uviazat lebo stale sa mi v tom zosmykuje dole, musim ho pridrziavat a je cely vykriveny...tymto stylom s nim veru nic neurobim...a to si ju nakrmila a potom hned do satky dala a stale dokola?

sue
17. jún 2016

@bonnie29 ťažký bude, keď bude mať 12kg 😉

V dobrom...prijmi fakt, že buď ho necháš vyrevať a zistiť, že proste neprídeš, keď ťa chce mať pri sebe alebo si požičaj kvalitný nosič na skúšku a nos... Ja som nosila...ako sme ráno o pol siedmej vyliezli z postele tak okrem dojčenia a prebaľovania a 3hodín v kočíku temer furt.... Každý mesiac ale menej a menej....

bonnie29
autor
17. jún 2016

@wednesday1 nemyslela som ze ho necham sameho lezat v jednej izbe a ja v druhej...aj ked ho mam v hojdacke sedim oproti nemu a rozpravam mu, hracky ukazujem, spievama aj tak je nespokojny...tu manducu chcem aj ja ale asi je na nu este maly...a vlastne od satky a nosica ma odradza aj to ze sa mi zda ze mu je v tom nepohodlne...primacknuty na mne..neviem ci mu na brusko netlacim...proste neviem ci mu je tam dobre...predsa v tom kociku ma kopec miesta

mima1
17. jún 2016

@n0mi ked sa ti narodi drobec potom napis ako si mu vysvetlila ze nie na ruky tuto budes tichucko lezkat aebo si rev. Ked mimino boli brusko zko mu povies vies co na ruky nepojdes aby si si nezvykol...
Nikedy to proste nejde

tobnuf
17. jún 2016

@sue no ale snad nemyslis vazne ze ho ma nechat vyrevat chuda babatko 😕😕😕

petruldo
17. jún 2016

@bonnie29 manduca má novorodeneckú vložku, takže vhodná je a deťom je tam dobre až na pár výnimiek

bonnie29
autor
17. jún 2016

@sue tak to uz bude iny masaker :D neviem ho nechat vyrevat...aj ked uz mam uplne nervy lebo place aj na rukach tak ho dam do kocika...sak ked place tak ci tak tak mu to moze byt jedno ale hned ho aj tak vyberem na ruky lebo sa nanho nemozem kukat jak place...no nic...skusim aj ja nosic...aj ked stale sa mi to zda take divne...vzdy som si hovorila ze ja nosic urcite nebudem pouzivat....sak naco je kocik...a bolo tam dietatu pohodlne? Mne to pride strasne nepohodlne pre dieta

evelyn19
17. jún 2016

ahoj, tak presne viem o com hovoris. svojho syna som mala neustale nalepeneho na sebe az pokym v 9.mesiaci nezacal chodit. ano, vela bab ti poradi satky, nosice atd...tiez som mala a kvalitne a drahe...aj tak som skoncila po prvych troch mesiacoch na ortopedii a musela chodit na rehabilitacie. teraz cakam druhe dieta a sama neviem co budem robit, ale obcas naozaj pomoze nebrat stale na ruky. budem to skusat pri druhom...a ver mi, az tak mu plac nezublizi, mam to overene pri mojom pri inych prilezitostiach (odstavenie od dojcenia, ucenie na vlastnu postielku) ...ono to dieta velakrat len skusa ci mama povoli alebo nie...drz sa!

bonnie29
autor
17. jún 2016

@hrjanka to viazanie ja stale skusam ale vzdy sa mi v tom cely vykrivy, skruteny jak paragraf...zosmyknuteho ho mam az tak ze nemozem poriadne chodit lebo mu drgam do noh a stale ho musim pridrziavat...neviem asi som mantavá alebo je tazky na satku elasticku...aj ked pisu ze tusim do 10kg

yogi123
17. jún 2016

@bonnie29 ja mám okrem bábätka aj dve veľmi veľké deti. Tie moje dve velke už dávno nenosím 😅 . Nos ho lebo potrebuje cítiť že je pri tebe. Je to narocne ale je to len kratučké obdobie z pohľadu celého života. O niekoľko rokov budes už len nostalgicky spomínať ked ho budeš chcieť mojkat a bude len oči prevracať že si traapna mama bože.
Na reči typu ako si si naučila ani nereagujem. Malý kojenec ešte nevie čo je rozmaznanost. Má ale svoje potreby.

albao
17. jún 2016

@bonnie29 presne tak, prebalila, nakrmila a sup do satky. Ked spala, halvicku som podoprela satkou. Ked bola hore, satku som stiahla, aby trosku videla. Prave ta elasticka satka je fajn, lebo ti nevypadne a nie je mimi pokrivene. Do pevnej som ju nevedela zaviazat ani ja, a to som nebola novacik v satkovani. Tam mi raz skoro vypadla.

bonnie29
autor
17. jún 2016

@evelyn19 mam pocit ze coskoro aj ja zacnem znovu s chrbtom po doktoroch lietat...aj by som ho nosila donemoty len ked uz mi zacne ruka trpnut bojim sa aby mi nepadol a vtedy uz ozaj musi ist dole...toto praveze neviem ze odkedy uz dieta skusa kolko sa mu povoli...ze proste neplace od bolesti ale preto ze uz si na nieco zvyklo..svokra mi stale hovori, ze ona by nenehala tak so sebou cvicit a stale na rukach vlacit no len ja ho nechcem nehat revat...bojim sa ze bude z toho nejaky soknuty...tiez som zvedava kedy zacnem ucit na postielku...spi s nami a ani za svet v nej byt ani chvilku

bonnie29
autor
17. jún 2016

@albao on je v nej praveze cely skuteny akoby do Cčka...musim sa to nejak naucit...

pantalon
17. jún 2016

Ja by som skusila na tvojom mieste ten nosic. mojmu satka nevyhovovala a tiez ma po case nebavilo to dlhe viazanie. okrem manducy je aj kopec inych nosicov, dokonca aj slovenskej vyroby (zumbucca, tu sice tazsie zohnat a je drahsia, dalej bimbi, tieto 2 su zo satky. potom rischino, ten mam aj ja, prijatelna cena, super kvalita, z biobavlny a ma aj novorodenecku vlozku, co by si este vyuzila. taktiez maju aj poradenstvo ohladne nosenia. https://www.facebook.com/groups/995249480557211/ , https://www.facebook.com/rischino.sk/?fref=ts

albao
17. jún 2016

@bonnie29 chrbtica do Ccka je OK, ak sa mysli tym to, ze brusko ma trosku stiahnute a chrbatik natiahnuty. Naopak, do C ako vykrivenie do boku je zle.

dominikav123
17. jún 2016

@bonnie29 my sme kúpili nosič manducu a naša v nej revala jak o život aj na 6ty pokus tak sme ju vrátili. Tiež ma 8 týždňov a mam pocit ze je to pre ňu este veľké. Nie každé dieťa tam chce byt.

bonnie29
autor
17. jún 2016

@albao vykrivenie do boku som myslela

hrjanka
17. jún 2016

@bonnie29 jaaaj, ty máš elastickú? tak tú rovno predaj, ja som mala moju v elastickej len chvíľu, tiež sa mi zle doťahovala, a to mám minidieťatko, ale proste som ju mala stále zle. Tak som si požičala manducu a kúpila pevnú šatku a to už bola parádička . Skús radšej ten nosič, ale pre také malé bábo by som volila asi kibi, alebo niečo na ten spôsob, manduca je dosť "tvrdá". Skús skupinku "nosíme naše deti", tam sú erudovanejšie žienky. 🙂

petruldo
17. jún 2016

@hrjanka kibi nie, to je na väčšie dieťa

myjusiatko
17. jún 2016

A co zavinovacka a metoda doktora karpa?

jonnie
17. jún 2016

@bonnie29 svokru nepocuvaj - ta mala moznost vychovavat pred 20-30 rokmi (alebo kolkymi). Mne tiez kazdy mudroval, ze si zvykne na ruky...figu- ako zacal lozit a objavovat svet, pride sa len pomojkat. Samozrejme, ked ma dni, ze sa boji, ze mu odidem (separacna uzkost) - je nalepeny na mne. Ale vsak v 15r. ti az luto bude, ze ta nebude potrebovat. Ja mam len pozitivnu skusenost, ze som hned sla, ked zaplakal. Kazdy mudroval - ze to prehanam. Ale hovorim si, ze to dieta mi svoju potrebu nevie dat inak najavo a je odo mna bytostne zavisle. A teraz, ked napr. spadne - staci ho len zdvihnut a pritulit - a hned je ticho. To sa hovori, ze tie deti sa potom daju skor utisit, ak ich ako malicke naucis, ze mama je pri nich, ked ju potrebuju. Urcite take dieta nevie cvicit s rodicom.
A chrbat...plakala som od bolesti, co som bola seknuta a nevladala ho vybrat z postielky na kojenie... chodila som na masaz, ked sa dalo - a pomohol mi az novy matrac - a to teraz ma nasa gulicka 12 kg a vlacim hocikedy - a chrbat neboli. Prajem veeeela trpezlivosti - a lasky.

sonapindjakova
17. jún 2016

@kvietok173 jeeej, presne ako ja, aj ja som si4 deti odnosila, nenechala som ich revat do cervena, ked chceli byt pri mne, tak boli, nehovorim, ze som idealna matka,ale chcela som im dat v prvom roku zivota pocit, ze su milovane a ze mi mozu doverovat, ze som pe ne tu🙂 chrbat bolel, bicepsy mam uz tiez, ale ked zacali lozit a chodit prestali ich moje ruky bavit a pustili sa s radostou objavovat svet🙂 a mam pocit ze su teraz kludne a spokojne povahy, tak drzim palce maminke, aby vydrzala a nenechala sa odradit "mudrymi" recami, ved mama najlepsie vie, co dieta potrebuje🙂

wednesday1
17. jún 2016

@bonnie29 neboj sa, nebudešs ho tlacit v satke a jemu to bude dobre na brusko, ak ho bolieva, alebo mas podozrenie na koliku, bude mu tak lepsie- teplo od teba, plus ta samotna poloha skrcena. a okrem toho je tak zabezpecena spravna poloha bedrovych klbikov. zo zaciatku v satke mozno vydrzi 5-10 minut a po par dnoch si zvykne a bude sa mu tam pacit. lahko sa v satke babatko aj ukludni, ak je predrazdene a vecer place. pre istotu si satku pozicaj najprv a vyskusaj. a ano, manduca mu bude asi este mala, aj ked ma novorodenecku vlozku, mne sa nepacilo, ako tam mala dcera nozicky, tak som kupila satku-z bazaru.

chrummka
17. jún 2016

verim ze ta trapi ze maicky bez teba nevie existovat ale on je velmi malinky a potrebuje len teba a inak ako placom to nevie dat najavo...nosice a satky su super podla mna vyskusaj a uvidis...ja si myslim ze ak ho nechas plakat ako tu baby pisu tak podla mna mu to nenarobi dobre, on nevie ako inak dat najavo ze ta potrebuje tak len place a potrebuje citit istotu od teba a cim bude starsi tak bude samostatnejsi a bude to lepsie....cize aj ja odporucam nosit a prijat jeho potrebu ze chce len teba, ja som malého tiez nosila a robila s nim vsetko, kym je maly tak sa to da co sa tyka vahy, ale teraz moj ma uz vyse roka a 12 kg cize to je co nosit ale to beriem ze maly a zavisly na mne bude len kratko, cize si to uzivam....a ano su dni kedy by som ho niekomu hned darovala, ale jasne ze to nemyslim vazne 🙂 drzim palce nech vam to ide co najlepsie...

monikaparson
18. jún 2016

Neviem, kde si takéto hovadiny vôbec čítala, lebo tomu sa ináč ani nedá povedať. Nikdy a to myslím vážne naša len tak neležkala, akože hej, keď bola úplne malá, cca. do tých 2 týždňov, tak spala aj v postieľke, ale úprimne, to som tu strašne prikrášlila, lebo mne sa zdá, že len prvý týždeň to tak bolo, ja fakt neviem, už je to tak dávno.
Oooo, áno, tiež som s tým bojovala, tiež som to riešila, tiež som si chcela oddýchnuť. Vieš kedy som si oddýchla? Keď som to prestala riešiť a hlavne, keď som začala nosiť v šatke, bože to bola taká úľava. Lebo niee, ani tá naša nechcela byť v kočíku a vraj všetky chcú alebo ešte môžeš nechať revať, však si tam zvykne, na to som ja "gule" nemala. Ono sa to zlepšilo ako začala byť viac taká deková, teda už držala tú hlavu, to sa jej veľmi tá deka páčila na hranie. Buď to vydržíš, alebo ako ti kto si písal, vydržíš, že reve.
Ty v podstate riešiť niečo, čo je maximálne normálne a prirodzené. Nikto nechce byť sám a už vôbec nechce byť dieťa bez mami, len to debilné okolie stále bude riešiť to, čo ani riešiť nemusí, takže kašli na nich a nerieš.

janachalupkova
26. júl 2016

Ahoj som toho isteho nazoru ako ine mamicky.8tt. Dietatko sa neda naucit na ruky.prosto je take chce ta citit..ja mam skoro 3 mesacnu dcerku a od 2tt sme uspavany na fitlopte..ona sa neupokoji inak nezabera kocar uz vobec ked ju homprlam na rukach iba ta fit lopta...sice podla niekoho som mozno otrokom dietata ale nepocuvam ich proste je taka dam jej co potrebuje a je spokojna ved toto obdobie nebude trvat vecne...najnovsie ma take ze sa uspi na fitlopte alle nemozem ju polozit aby si pospala na rovnom pohodlnejsie spi len na rukach aj ked mozem sediet bez pohybu ale musi byt na mne nacapena..odnaucat ju to placom odmietam to neni rada nehaj ho vyplakat take by som ani nepocuvala..baby ktore to radia maju asi radsej seba a svoje pohodlie ako dieta... pomoct moze satka alebo nosic ale nie ak mas problem s chrbticu lebo to je zaber prave na chrbat.. u teba skor pomozu masaze alebo pravidelne cviceny pilates ak si najdes chvilku a ma ti kto postrazit male

eruliena
13. máj 2019

@bonnie29 mozem sa opýtať, ako sa máte? Kedy ste z toho vyrástli? Prežívam úplne to isté s mojou 9 týždňovou dcérkou a už som zúfalá, potrebuje nonstop moju blízkosť, ani na wc ju neviem odložiť... Budem vďačná za radu, prípadne aspoň nádej, kedy toto obdobie skončí. Je to moje prvé bábo...Ďakujem...

sue
13. máj 2019

@eruliena 9tyzdnova je malilinka. Neboj sa, vyrastie ani nebudeš vedieť ako. My sme sa prvý rok nosili strašne strašne veľa. Do nejakého polroka bola vyslovene neodlozitelna dcérka, prvé štyri mesiace bola aj sprcha pruser... O dva týždne bude mať štyri roky a na obdobie neodlozitelnosti len s láskou spomínam.

domininini
13. máj 2019

@eruliena zažila som, trvalo to do roka.. Malý len vkuse plakal.. Žiadne vajíčko, kresielko, šatka nosisc autosedacku ani kočík.. Nič nepomáhalo nikde nechcel byť.. Jednoducho plačlive dieťa.. Vyrastie z toho

ivanecka0602
13. máj 2019

@n0mi to ja zboznujem tuto slavnu vetu