8 týždňové dieťa je nonstop na rukách
Ahojte, moj 8.t syn si vyzaduje byt nonstop na rukach...ked ho mam polozeneho alebo v kresielku a vsemozme sa mu venujem...nikdy ho nenecham sameho aj tak po 5minutach place a musi ist na ruky...a aj to si nemozem sadnut a drzat ho ale len chodit...ide o to ze je tazky a ja uz pred tehu som mala problemy s chrbtom cize nevladzem...ani kocik ci vajicko nefunguje...uz ozaj neviem co s nim moze byt...a zamyslam sa nad tym ako funguju zeny co uz dieta maju...ako by som sa venovala uz keby som mala ine dieta aj jemu? To ze doma nic ine nerobim o to mi nejde...len to ze nevladzem ho nosit...vsade citam ze babatka si len tak lezkaju, hojdaju sa, kocikuju a s tym mojim ani na prechadzku nemozem lebo place v kociku akoby ho drali z koze...je nejake riesenie?
@domininini až rok....a ako si bojovala s rečami okolia? Mne všetci hovoria že je to choré že som ju zle naučila no proste do plaču mi je z toho
@eruliena to nie je o papani. Proste je to taky typ dieťatka. Ono to naozaj prejde, i keď sa teraz zdá, že je to nekonecne. Môj prvý rok dcérkinho života bol autopilot. Spätne nechápem ako som to prežila. Syn bol v 1.triede,kex sa dcérka narodila. Pamätám si, ako som túžobne očakávala jeho návrat zo školy, aby dcérke robil aypon 20minut opicky a ja som na chvíľu mohla zavrieť oči. Do roka sme boli aj 12-13x hore... Brutal. Ale prežili sme a dcéra je zdravé veselé dieťa. Veľmi veľmi držím palce.
@eruliena absolútne neriešila. No tak co, chce byť na rukách chce byť pri tebe.. 😊 Užívaj si to, začne behať a objavovať svet a už ťa tak potrebovať nebude.. 3mesacne dieťa určite nieje rozmaznané a naučené na rukách,kasli na to užívaj si dieťatko.. Pripadne skus satkovanie.. Jednoducho to musíš vydržať 😊 ja som malého do roka nosila na rukách.. A teraz ma 2,a žeby bol rozmaznany vôbec.. Sém tam sa vypýta na ruky keď ideme kopcom inak vkus lieta sám a všetko chce objavovať sám 😊😝
@bonnie29 ahoj, úplne ťa chápem a chápem aj tvoje dieťatko. Môj malý bol taký istý asi tak do tretieho mesiaca, tak sme ho teda s mužom nosili v šatke. Tým, že sme sa obaja striedali, ani jeden nebol z toho unavený. Nechceš navrhnúť aj mužovi nosenie?
A je to normálne, že dieťatko chce cítiť svoju mamku alebo niekoho blízkoho pri sebe. Doteraz bolo v bezpečí v brušku a zrazu je vonku, všade nové zvuky, pachy, ľudia atď... Jednoducho niektoré deti potrebujú cítiť viac bezpečia a istoty než iné.
Taktiež v kočiari moc nechcel byť, až asi od polroka sa mu vozenie začalo viac páčiť a keď už vedel sám sedkať, tak to bola pre neho veľakrát zábava.
A inak, každý mi hovorí aké spokojné dieťa mám 🙂
Hlavne nepraktikuj rady typu nechaj ho vyrevať, nech si zvykne. Raz sa ti to vráti, a nie v dobrom.
1) Plač má vplyv na mozog a jeho rozvoj: „Rané interpersonálne zážitky pozitívne a negatívne ovplyvňujú štrukturálnu organizáciu mozgu.“
2) Plač negatívne ovplyvňuje priberanie a prospievanie bábätka.
3) Plač pre dieťa prináša zúfalstvo, ktoré je spojené s mnohými fyzickými a chemickými prejavmi v tele, ktoré negatívne ovplyvňujú jeho imunitu, jeho rast a jeho vývoj.
4) „Plač ... znižuje zásoby energie a kyslíka, zvyšuje vnútrolebečný tlak, zvyšuje počet bielych krviniek, zvyšuje zásaditosť organizmu, znovu sa navodzuje fetálna cirkulácia, zabraňuje schopnosti dieťaťa vytvárať si vzťah s opatrovateľmi.“
5) „Plač znamená riziko dychovej tiesne, pneumotoraxu, akútneho alebo subklinického vnútrolebečného krvácania, nepotrebného liečenia pseudosepsy a psychosociálnej adaptácie na život mimo maternice.“
6) Plač bábätka je spojený so stresom a vyplavovaním stresových hormónov do tela bábätka.
Zdroj https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/vypl...
Prajem ti hodne síl a nervov! Všetky obdobia raz prejdú a ani sa nenazdáš, zachvíľu budeš nostalgicky spomínať na to, ako sa chcel iba nosiť, keď ti začne behať kade-tade a ty nebudeš za ním stíhať :D
@pras ďakujem ja by som dieťa nikdy nenechala plakať preto to bolo také ťažké plakala som s ňou keď som už fakt nevedela čo ako. Pre ďalšie mamičky s rovnakým problémom, ktoré by raz natrafili na tento link - postupne je to stále lepšie, naozaj musia len trochu podrast. Máme niečo cez 3 mes a aj keď je stále dosť na rukách či v nosiči, kočík či čokoľvek, kde nie je kontakt telo na telo odmieta, tak sú čoraz viac chvíle, keď mi dá nadýchnuť. Hračky, hrazdicka, začína fungovať upriamenie pozornosti inam a ja si konečne začínam materstvo užívať nielen ako ustvana zver, ale ako šťastná mama. U nás je to zle, že bolo všetko len na mne, muž je kvôli práci stále preč, ale dali sme to, snáď už bude len lepšie. Ďakujem všetkým za povzbudenie i rady a mamičkám s podobnými deťmi posielam veľa síl a info - prejde to! 🙂

@sue presne, ja mám sprchu len keď príde domov muž čo je žial malo, takže len umývadlo šup šup počas jej revu alebo sa občas odvážim v noci keď mám pocit, že je šanca aspoň na 5 minút že by sa nezobudila... Čím to je? Dnes sme boli u dr a veľmi nás presviedča na umelú výživu, že po nej bábätka spinkaju ako zarezané.. Ale ja pozerám na jej prospech nie môj... Vase babatka s týmto problemom boli dojčene či ná umelej výžive? Ďakujem inak baby že ste reagovali po takom čase,