Aké je to mať druhé dieťa?

andyja15
15. okt 2020

Asi veľmi hlúpa otázka, ale ja naozaj premýšľam, aké to bude.Prve je vždy také nádherné, keď sa podarí a celé také krásne, kúzelné, nepoznané, tešíte sa. Po narodení sa všetko točí len okolo neho,je na prvom mieste ,a všetky tie krásne pocity venujete iba jemu..A ja teraz premýšľam,či mať druhé,či to bude to isté.V prvom rade by som sa modlila za zdravie to je jasné, ale , skrátka si to neviem predstaviť,aj ako to zvládnem.Staranie o prvé a do toho ešte bábätko,a ak bude nejaké plačlivé,koliky a neviem čo.Bojim sa toho , či to zvládnem.A neviem si to celé vôbec predstaviť,že už budú detičky dve. Som veľmi divná?

krokodil_901
15. okt 2020

@andyja15 Ja mám 10ročnú a k tomu aj druhú 2mesačnú, zvládam to.

zuzanaete
15. okt 2020

Ake je to pri druhom? Este krajsie, lebo sa tesis z prveho a aj z druheho. 🙂

krokodil_901
15. okt 2020

Nie vôbec nie si divná, tieto otázky som si kládla aj ja keď som sa dozvedela že čakáme druhé.

sara07
15. okt 2020

no užiješ si ho viac ako prvé, lebo sa nebudeš až tak bát, budeš vediet čo robit nerobit, budeš sa môct vyvarovat chyb
ja mám 3 a je to super, a inak modlenie ti nepomôže v tomto je to len barlička nič viac

lenka2710
15. okt 2020

@andyja15 ja mam 6rocnu a 4mesacneho a je to krásne, mala ho zbožňuje, stale je pri nom 😊 a je to milé vidieť ako sa ľúbia, on sa na ňu smejka, ona ho objíma 😇😇 a už niesom tak v strese zo všetkého ako pri prvom 😁

cecilia29
15. okt 2020

Mam 2a pol rocnu a 7 mesačného ...je to narocne, najme prve mesiace teda boli ze uff. Ale je to na druhej strane krasne. Ako sa lubia. A nase druhe dieta? To je ako za odmenu. Strasne, strasne by sme boli ochudobnený keby sme ho nemali. Kazde jedno je taka mala-velka osobnost.

mirro
15. okt 2020

@andyja15 tiež som sa nad týmto zamýšľala pred rokmi. Nevedela som si predstaviť,ako sa láska s pribudajúcim počtom detí násobí,až keď bolo druhé....

romanka93
15. okt 2020

Zaciatky su narocne. Kym si rodina najde novy rytmus. Ale zvladnes to. A radost je uplne rovnaka z pokrokov ako pri prvom.

lauriema
15. okt 2020

@andyja15 každé dieťa je jedno kolke v poradí sa narodí je zázrak anjelik.

mima1
15. okt 2020

U nas to bolo divne na zaciatku. Syn odmietal maleho protestoval vsetko robil naschval proste psycho. Maly mal dva mesiace koliky takze nonstop cely den rev. Ja nervy v... ale zvladli sme to a uz je to ok. A druhe je rovnaku ňu ňu ako to prve. Sranda ze do dna kedy som isla do porodnice som brala prveho syna uplne ako babo proste sa mi zdal malicky atd. Prisla som o par dni z porodnice a zmenil sa uplne na velkaca. A vzdy ked som na pokraji zrutenia si poviem ze ine zeny maju 4, aj 6 deti a davaju to lava zadna tak dve su hracka😂😂😂

kubkovamama
15. okt 2020

@andyja15 iné 😉 možno budeš mať trošku viac sebaistoty, niektoré veci budeš chcieť robiť inak, niektoré vôbec a niečo naopak začneš robiť.🙂 My zachvilu 4té. Ľúbiš všetky rovnako.Iba už 90% činností okolo nich mi ide tak automaticky,nepremýšľam,kopu vypúštam,neriešim x zbytočností čo pri prvom.

spadnutaslivka
15. okt 2020

otrepané, ale pravdivé- s deťmi sa láska nedelí, ale násobí ♥ a aké to bude? no na začiatku asi chaos, lebo si zvyknutá všetok čas deliť len pre jedného a zrazu budeš musieť trošku kalkulovať.... ale keď si nájdeš systém, bude to super. my sme prvému hneď prezradili, že v brušku rastie bábo, rozprávali sme sa o ňom, modlili sme sa zaň, čakali sme naň... proste nebol postavený pred hotovú vec, ale sme mu dali priestor tešiť sa na súrodenca.... a krásne to prijal, keď sme potom s bábätkom prišli domov- žiadna rivalita, žiadne žiarlenie a pod. A potom podobne s každým ďalším bábom.

eriksonka1234
15. okt 2020

@andyja15 nie si divná, ja som mala podobne obavy. Nevedela som si predstaviť, druhé dieťa ľúbiť tak bezhranicne, ako prvé. A potom to prišlo. Milujem ju každým dňom viac a viac. A ešte väčšmi ma dojima to, ako vidím, že sa oni dvaja majú radi. Keď boli malí, ešte aj na wc spolu chodili. Nič lepšie a krajšie nemôže byť, ver mi.

andrejka1974
15. okt 2020

Ja mam 5 a je to to najkrajsie mam ich vo veku 27,23,20,chalanov a este 12 a 8 dievcata a to som do nedavna mala vsetkych doma uz 2 starsi byvaju sami ale velmi mi vsetci pomahaju s najmladsou ta je autistka takze mame o zabavu postarane ale nelutujem ze ich mam tolko laska sa da naozaj delit

andyja15
autor
15. okt 2020

Ďakujem vám za krásne príbehy,a keď čítam 3 a viac detí 😱 klobúk dole,ja sa rozhodujem pri druhom.Chcela by som nad tým toľko nepremýšľať,no nedá mi to. Ak by mala prvá dcéra 5 a viac rokov, už by som sa tak neobávala, lenže ja mám teraz 35 takže si nemôžem dovoliť toľko čakať.

bluka2
15. okt 2020

Je to skvele, ale za mna min. 3 roky vekovy rozdiel. Viem, ze su aj ine nazory.

mamanadruhuu
16. okt 2020

Mám dcéry 3 a 1 rok milujem ich najviac na svete, strašia nie je sama nebude jedináčik, ale niekedy sú každá za 4roch vtedy to dá zabrať. Ale to dáš , predstáv sú niekto má aj viac deti a porád 2 naraz 😀

henricha
16. okt 2020

Myslim, že tieto otázky má veľa rodičov pri druhom 🤭 tiež sa bojím aké to bude.....bojím sa, že nebudem vedieť rozdeliť lásku a pozornosť rovným dielom 🙈

dankakuc
16. okt 2020

Nám sa narodili dvojičky keď mala dcéra mala 6 a išla do prvej triedy. Začiatky boli náročné, ale časom sa to utriaslo, našli sme si režim a išlo to. Určite to dáš aj ty a budeš si potom hovoriť prečo som toľko o tom premýšľala.

karmen118
16. okt 2020

@andyja15 Mne sa narodil synček, keď mala staršia čerstvo 2 roky a necelý mesiac. Ja som nejak nestíhala veľmi rozmýšľať, aké to bude, kedže dcérka je veľmi akčné dieťa. Ono zo začiatku je to ťažšie, ale keď sa zladíte tak to už bude oka. Dcérka si moje tehotenstvo nejako neuvedomovala, alebo neriešila, aj keď som sa jej snažila hovoriť, že bude mať bračeka. Veľké plus bolo, že vôbec nežiarila, tým ma všetci strašili a mali sme s mužom obavy z toho, ale mali sme šťastie - v tomto je však každé dieťatko iné. Ale malému sa tešila veľmi, teraz má dcérka 3 a pol a synček 18 mesiacov a sú to nerozluční parťáci, ľúbia sa hrajú sa spolu, podelia sa o maškrtu, pravda aj povadia o hračky, pokričia po sebe a tak, ale to už k tomu patrí. Láska sa násobí to je pravda 🙂 a prijala by som aj tretie dieťatko.

andyja15
autor
16. okt 2020

@henricha presne toto ,aj ja tak myslím 🤦

andyja15
autor
16. okt 2020

@karmen118 kto vie možno budem raz plánovať aj tretie 😀 ale každopádne na to si ešte počkám 🙂