Aké máte skúsenosti so sťahovaním predkožky u chlapcov?

jana004
7. júl 2010

Dobrý večer ženy, chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti s predkožkou u chlapcov. Môj syn bude mať v septembri dva rôčky a nejde mu to stiahnúť. Myslíte, že mám ešte počkať alebo to mám čo najkôr povedať našej detskéj lekárke?
Počula som, že je to dosť drastické? Prosím poradťe ak máte nejaké skúsenosti. vďaka

aero
8. júl 2010

pravdepodobne budete musieť navštíviť chirurga. 😒
je to otázka 2 dní.
zvládnete to neboj, radšej teraz , ako v dospelosti 😉

macka01
8. júl 2010

môj syn má 8 rokov a nejde mu stiahnuť vôbec,nemusíš robiť paniku až teraz niekedy sa s tým chystám k dr.máme ju zúženú a akoby tam tej kožičky mal akosi moc,neviem čo mu s tým urobia,či len sa to uvolni,....

womenne
8. júl 2010

@jana004 vobec to nieje drasticke iba mu to nasilu stiahnu a okolo troška pomožu nožničkami,bude to mat umrtvene takže to neboli,samozrejme bude sa bat a plakat.Inak by to mal mat už okolo 3 roka spravene nanajvyš 4 roky.
@macka01 to je už ale dost neskoro, dieta si na to bude pametat o to je to horšie...

quaxi
8. júl 2010

bola som so synom ked mal 23mes. u urologa (s inym problemom) a k predkozke mi povedal toto: nazor modernych lekarov je, ze nasilne uvolnenie pred 8-14. rokom zivota je uplne zbytocne a prinasa viac rizik (infekcie, zrasty) nez ked sa s tym nehybe vobec. ak to nejde este 5rocnemu, odporuca sa ist na kontrolu, ale este nie na zakrok, a skor netreba riesit nic. bohuzial toto su moderne vedomosti a mnohi slovenski lekari ich nemaju, stale robia podla neaktualnych informacii spred 40 rokov a potom su z toho zbytocne problemy.

zuzka1.
8. júl 2010

Synček ma 2 ročky, stiahnut som skusala, kolko islo viac razy, ale ozaj len trosku. Dr. naposledy nehovoril nic, nemyslim, ze je nutné stahovat ju nasilu, len preto, ze ma 2 roky a kedysi to tak byvalo. Necham to tak, skusat budem, ked pojdeme najblizsie k Dr. sa spytam. Uvidime co povie. Myslim, ze ked bude vacsi, starsi, po vysvetleni zacne skusat aj sam. Neviem, nechavam to zatial tak.

silvinenka
8. júl 2010

Ahoj mám syna ma tiež dva roky a boli sme u chirurga a povadal že ked je vykúpaný zak dvoma prstami palec ukazovák pravá ruka a to isté lavá a pomaly skúšať stahovať. Nám to tiež moc nejde dolu ale po lete pojdeme na chirurgiu a ked tak nstrihne tú kožu a pojde to. Bude plakať ale rýchlo zabudne je malý.

k.a.t.k.a.
8. júl 2010

mne dr. povedala ze do 3 rokov s tym nemam nic robit 🙂 co lekar to iny nazor 😝

pancake
8. júl 2010

janka cim dlhsie budes cakat tym to bude horsie. ja som prestudovala vsetky fora o tom a vacsina mamiciek bolo za ze nestahovat. ale je to hlupost. malemu sa to zapalilo a bolelo ho to este viac ako potom ked mu to pretiahli. nas pri pretahovani ani neplakal. uz teraz by som taku chybu neurobila. cim skor tym lepsie. urologicky vedia co robia a odporucam ist k dobrej urologicke ktora je sikovna a pretiahne mu to za 10 sekund.
len lutujem ze som nesla skor. ale chvala bohu my uz to mame za sebou. 😉

a zrovna ked sme tam boli u urologicky tak tam bol 6 rocny chlapec ktory chudak bude mat z toho traumu na cely zivot. videla som to na vlastne oci. takze cim skor, tym lepsie aby si to nezapamatal. 🙂

tina221
8. júl 2010

Ahojte, ja mám dvoch synov 15 a 12 ročných. Staršiemu synovi to robili keď sme ležali v nemocnici a vtedy mal asi 3 roky, a doktor nám kázal cikať do repíkového odvaru, lenže on preistotu sa aj bál vycikať.Potom sme to doma skúšali, ale mal chudák s toho traumu, tak som ho viac netrápila. Keď bol starší, tak s tým už nebol žiadny problém, pri každom kúpaní sme pomali preťahovali koľko išlo, nie nasilu. U mladšieho syna sa nám to tiež podarilo až keď mal asi 10 rokov, a myslím si že sme tým nič nestratili. Nikdy to netreba robiť nasilu, ale len pokiaľ ide. A mimochodom my sme to robili väčšinou takou hravou formou.

tomas97
Autor odpoveď zmazal
Zobraz